Yhteyttä Kaarellakin

Ehtoollispöydässä polvistumme puolikaarelle. Se jatkuu näkymättömänä. Kaari yhdistää meidät jo edesmenneisiin läheisiimme.

Että olisimme yhtä. 

”Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.”

Että antaisimme anteeksi.

”Mutta kenelle te jotakin anteeksi annatte, sille minäkin; sillä mitä minä olen anteeksi antanut — jos minulla on ollut jotakin anteeksiannettavaa — sen olen anteeksi antanut teidän tähtenne Kristuksen kasvojen edessä, 

ettei saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat.”

Että pitäisimme sen, mitä meille on opetettu.

”Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.”

Että kertoisimme ja eläisimme Evankeliumin ilosta.

”Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen,

ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Että näkisimme toisemme Taivaassa.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.”

Että saisimme syntimme anteeksi.

”ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi".

Että kuka saa tulla Jumalan luo. Tietenkin me tuhlaajat ja

”Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen.”

Nähdään siis Ehtoollispöydässä, nähdään myös Toisella Puolella !

4 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Jumala (elohjim 3,1415) loi kaiken painon, mitan ja luvun mukaan! Jumala geometrisoi. VT:n heprealainen nimi Torah viittaa oppiin ympyröistä. Kupolikatoisten kirkkojen kupoli on taivas. Temppeli tulekin sanasta t e m p u s eli aika, temppelit olivatkin myös observatorioita. Jeesus oli ristillä päivän juurikin puolikaaren eli 6 tuntia…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Matias, yksi ilta nuo asiat pyöri mielen tasolla. En jaksanut kirjoittaa ylös. Meni pari päivää -ja muistin ne uudelleen. Ehkä ne muhivat 🙂 sopivaksi mutustella sinä aikana. Meidän ikävämme Taivaallisiin korostuu ensi viikonloppuna. Rauhaa ja Rakkautta teillekin!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Suni sanoo:

  Kaisu,

  kiitos blogistasi.

  Hyvä muistutus!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit