Voiko annettuja ohjeita ymmärtää?

Voiko annettuja ohjeita ymmärtää?

Meillä on laatikossa muutama (insinöörien) kirjoittama manuaali, ohjekirja. På svenska, och även många andra språk. Suomeksikaan en aina niitä ymmärrä. Ja muita kieliä pitäisi osata kyseisen laitteen termien osalta.

Mieheni osaa niitä paremmin. Yllätys, yllätys. Olen jotenkin ymmärtänyt, että tekniikkka on naisten logiikalle vaikeampaa. On varmasti poikkeuksiakin. Minä nyt olen tyypillinen hiiriä kirkuva nainen, joka inhoaa imuriakin. Juuri imurin teknisen koostumuksen vuoksi.

Eli olen nyt hyvinkin epämukavuusalueellani.

Mieheni sanoo, että meillä on lämmitys termostaatilla. Kun valo näyttää punaista, lattia lämpenee. ja kun se on vihreä, se menee ”tauolle”. MINUN mielestä silloinkin menee sähköä harakoille. Onhan termostaatti kuitenkin päällä ja palaa vihreää. Ja tämä EI mene minulle tajuntaan, että sähköä ei vain kulu, kun se on ”valmiusasennossa”.

Sama juttu on hengellisen manuaalin, elämänohjeiden kanssa. Jos sinusta joskus tuntuu, että ei mene kaaliin, ei se menekään. Nimittäin, jos luet Raamattua, ja se ei vaan avaudu, olet luultavasti kuin minä sähkölaitteiden kanssa: Alan itse keksimään ratkaisuja ja selityksiä asioille.

Mutta sitten kerran sukulaisvierailulla minua neuvoi mieheniveljenvaimo. Hän kertoi minulle nuo ”kahvitauot” ja ”valmiudet”. Ja silloin ykskaksyllättäin, ”päässäni syttyi lamppu” ja aloin käsittää, mitä mieheni oli vääntänyt rautalangasta jo 4 vuotta. Huh, mikä onnen ja helpotuksen tunne!

Raamatun kanssa kävi minulla samoin. Lapsuuden pyhäkoulut kerrattiin rippikoulussa, mutta en vielä tajunnut, kuka on Jeesus. Jumalan minä tiesin. Taivaan Isän. Sitten kerran nuorena tyttönä vielä, yhtäkkiä taas: ”Välähdys sähköpääkeskuksessani” - ja Valo tuli! Raamattu aukeni minulle ja ymmärsin, että Jeesus meni Ristille minunkin syntieni vuoksi. Siis meidän kaikkien.

Minun ”sähköt” olivat olleet pyhäkoulusta lähtien, (jonne muuten ”läpsivä” äitini vei minut pyörän jopparillaan), ”valmiusasennossa”, ”kahvitauolla”, ”tuumauksessa”. Ja nyt ne kytkeytyivät taas Valaisemaan. Oi, mikä Riemu!!!

Joten älä sinä huoli, jos ei nyt Raamattu, eikä hengelliset asiat aukene sinulle. Ehkä piuhat vielä yhdistyy, pääkytkin avautuu, ja pitkä sähkökatkos loppuu. Tosin ulkona on nyt aika pimeä aika, Valo on vähissä, mutta ehkä sinullekin joku antaa vinkin, kuinka Raamattu ja sen Elämänohjeet avautuu.

Rukoilla voidaankin nyt yhdessä sanoen : ”Jeesus rakas, auta minua ymmärtämään Raamattua. Itsessäni en siihen pysty, ”kytke” Pyhän Hengen ”virta” minuunkin, että ymmärtäisin, mistä uskovat puhuvat. Tee minustakin uskova. Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

Kirjoittaja

Kaisu Hildén

Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)