Vihapuhettako?

Päivi Räsästä on poliisin toimesta kuulusteltu mahdollisesta vihapuheesta hänen puolustaessaan raamatullista oppia. Myös Luther aikoinaan puolusti raamatullista oppia Rooman paavia vastaan kirjeessään "Paholaisen perustamaa Rooman paavinvaltaa vastaan" vuonna 1545 seuraavasti:

Lutherin mukaan Paavi oli "kirotun, maailman pahimpien roistojen kirkon pää; paholaisen sijainen; Jumalan vihollinen; Kristuksen vastustaja; Kristuksen kirkon tuhoaja; kaikkien valheitten, jumalanpilkan ja epäjumalanpalveluksen opettaja; kirkon arkkivaras ja avainten sekä kirkon ja maallisten herrojen kaiken omaisuuden ryövääjä; kuninkaitten murhaaja ja kaikenlaisen verenvuodatuksen lietsoja; bordellinpitäjä ennen kaikkia muita bordellinpitäjiä ja kaikkea rivoutta, mitä ei voi edes nimeltä mainita, Antikristus, synnin ihminen ja kadotuksen lapsi; todellinen ihmissusi".

Lisäksi Luther antoi Lucas Cranachille tehtäväksi valmistaa sarjan puupiirroksia tästä aiheesta asian havainnollistamiseksi niille, jotka eivät osanneet lukea.

Lutherin motiivi tämän kirjoituksen julkaisemiseen oli oikean raamatullisen opin ja evankeliumin puolustaminen valhetta vastaan.

 

76 kommenttia

 • Jorma Hentilä sanoo:

  Pahoittelen, että ajattelemattomasti kirjoitin uuden kommentin, kun piti vastata.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Kuka nyt sitte mitäkin haluaa uskoa. Onhan meillä siinä valinnanvaraa. Yksi tieteen näkökulma on se geneettinen ja toinen on ympäristön vaikutus. Kumpaakaan ei kai ole kumottu. Toinen vain on päässyt niskanpäälle. lapsuudessa kuitenkin jokainen käy läpi homoeroottisen vaiheen, jossain siinä latessivaiheen tienoilla, Jolloin suorastaan inhotaan vastakkaista sukupuolta. Oman sukupuolen edustajat on ainoita oikeita, joista voi pitää. Joten olen sitä mieltä, että ei ole mitenkään ihmeellistä, jos tuo elämänvaihe aktivoituu uudelleen. Seksuaalisuuden esiin purskahtaminen, kun on muutoinkin kovin hämmentävä kokemus. Minä näissä asioissa en ole mikään huippu asiantuntija, mutta tämmöisiin tuloksiin olen tullut. Sukupuoliasioita kun pienestä pitäen työnnetään lasten pohdittaviksi ja itse ratkaistavaksi. Elämänvaiheessa, jossa näillä asioilla ei pitäisi olla lasten elämässä mitään sijaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Kuvittelevatko nämä bibilisistit ihan tosissaan etteivät Suomen lait ja hyvät tavat koske heitä? Että joku voisi vapaasti mennä Raamattu kainalossa vaikkapa apteekin eteen heiluttamaan kylttiä: ”Farmakoksen älä anna elää!” Olisihan iskulause suora sitaatti Raamatusta! (Septuaginta II Ms. 22:17)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Harri Ahdesmäki

  Eläkkeellä oleva kirkonpalvelija ja entinen kapiainen, yliluutnantti evp