V

Kotimaa24:n artikkeli valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta kertoo siitä, miten uskovaiset hyökkäävät esivallan edustajan kimppuun maalittamalla.

 

 

.

66 kommenttia

 • Markku Korteniemi sanoo:

  Tapio Tuomaala, sekoitat asioita korvasyyhysi mukaan. Paavali kehottaa kuuliaisuuteen esivaltaa kohtaan, silloin kun esivalta edusti jumalallista oikeamielisyyttä niin kuin roomalainen laki yleensä. Siksi hän vetosi myös itse keisariin. No keisarina sattui olemaan mielipuoli Nero, joka edusti kaikkea muuta mitä roomalainen laki parhaimmillaan oli ja Paavalinkin kohtalo oli tulla teloitetuksi marttyyrina…

  Meillä on vahva apostolinen traditio, miten alkukirkon kristityt suhtautuivat kaikkeen siihen, missä kristillinen etiikka oli ristiriidassa roomalaisen etiikan kanssa. Keisarille uhraaminen oli tehty mahdollisimman helpoksi ja huomaamattomaksi. Jos heitit muutaman vaharakeen keisarin rintakuvan edessä palavaan tuleen, kirjuri kirjoitti sinulle todistuksen uskollisesta kansalaisuudesta – ja niin säilytit virkasi, omaisutesi, perheesi ja henkesi. Mutta niin käyttäytyviä kutsuttiin luopioiksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Paavali kehottaa kuuliaisuuteen esivaltaa kohtaan, silloin kun esivalta edusti jumalallista oikeamielisyyttä niin kuin roomalainen laki yleensä.”

   Tuskin Rooma ei Paavalin aikaan edustanut juutalaisten kannalta mitään oikeamielisyyttä. Paavali halusi opporturnistina välttää hankaluuksia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Paavali halusi opporturnistina välttää hankaluuksia.”

   -Eikö tämä selitä myös sitä miksi Paavali ei kehottanut orjia kapinaan, vaan ennemmin olemaan kuuliaisia isännilleen? Mikä tulkitaan nyt siten, että Paavali hyväksyi tai kannatti orjuutta…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Sari Weckroth: “Paavali halusi op”Mikä tulkitaan nyt siten, että Paavali hyväksyi tai kannatti orjuutta…”

   Kaikkia apostolin toteamuksia, kuten ”naimattomille ja leskille minä taas sanon, heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin”, pitää tarkastella sitä taustaa vasten, missä apostolit ja seurakunta elivät. He odottivat Jeesuksen palavan pian, ehkä huomenna, vuoden päästä, mutta tuskin ajattelivat seurakunnan ensimmäisinä päivinä Jeesuksen palaavan takaisin niin kaukaisessa ajassa kuin kymmenen vuoden kuluttua.

   Kun siis Jeesus palaisi pian, niin miksi mennä naimisiin tai orjien tulisi pyrkiä vapauteen, koska vapaus koittaisi pian, ehkä jo huomenna.

   Alkuseurakunta syntyi siten, että kaikki myivät omaisuutensa ja luovuttivat rahat yhteiseen kassaan, jolla elätettiin köyhimpiä. Miksi pitää omaisuutta, kun Jeesus tulee pian? Maatilat olivat siten turhia ja ne oli järkevää myydä. Turha oli orjan pyrkiä irti isännästään, naimattoman tai lesken mennä naimisiin.

   Mutta kun Jeesus ei tullut takaisin pian, niin yhteinen seurakunnan kassa alkoi huveta. Tuloja ei ollut, kun kenelläkään ei ollut enää maatilaa, josta saada elintarpeita ja kassavirtaa. Tämä johti umpikujaan, krooniseen köyhyyteen.

   ”Mutta nyt minä matkustan Jerusalemiin viemään pyhille avustusta. Sillä Makedonia ja Akaia ovat halunneet kerätä yhteisen lahjan niille Jerusalemin pyhille, jotka ovat köyhyydessä.”

   Samasta asiasta, Jerusalemin pyhien avustamisesta, apostoli kertoo 2.Korinttolaiskirjeen 8 luvussa.

   Voidaan kysyä, oliko järkevää myydä kaikki, mitä omistaa vai olisiko ollut viisaampaa varautua siihen, ettei Jeesus tule takaisin pian. On kuitenkin selvää, etteivät apostolit sen enempää kuin seurakunnat suunnitelleet tulevaisuutta jatkuvuuden lainalaisuuksien mukaisesti, vaan elivät ikään kuin päivä kerrallaan, odottaen seuraavaa päivää, jolloin he vapautuvat köyhyydestä ja orjuudesta.

   Voittiko reaalimaailma apostolien idealismin? Tai mitä apostolit pohtivat vanhoina päivinään, kun heidän on ollut lähestyvän kuoleman edessä pakko myöntää, ettei Jeesus tule takaisin heidän elinaikanaan? Entä miten Paavali olisi kirjoittanut kirjeensä, jos olisi tiennyt, ettei Jeesus palaa takaisin 2000 vuoteen? Varmaa on, että lukisimme sanomaltaan erilaisia kirjeitä, kun olisi pitänyt varustaa seurakuntia pitkään marssiin.

   Ainoa apostoli, joka varmasti tiesi kuolevansa ennen Jeesuksen paluuta, oli Pietari. Hänen kirjeensä ovat siksi äärettömän tärkeitä, koska niissä on avain monien teologisten ongelmien ratkaisuun. Jotta avain jäisi jälkipolville, niin ehkä siksi Jeesus paljasti Pietarille tätä kohtaavan väkivaltaisen kuoleman. Paavali taas kirjoitti orjille ja naimattomille, jotka vapautetaan pian, ehkä huomenna. Ei ole aikaa naimisiin menolle, vaan eläkää,niin kuin apostoli, tämä lyhyt hetki.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Seppo Heinola: ”Tuskin Rooma ei Paavalin aikaan edustanut juutalaisten kannalta mitään oikeamielisyyttä. Paavali halusi opporturnistina välttää hankaluuksia.”

   Näin minäki olen aina lukenut tilanteen. Hänen kannaltaan oli järkevää saada aikalisä kuin ottaa välitön tuomio, jonka sisältöä oli mahdotonta ennakoida. Se oli taitava peliliike.

   Markku Korteniemi: ”Paavalinkin kohtalo oli tulla teloitetuksi marttyyrina.”

   Kun tästä on jos minkälaisia versioita, niin mihin tietoon päätelmäsi perustuu?

   Markku Korteniemi: ”Paavali kehottaa kuuliaisuuteen esivaltaa kohtaan, silloin kun esivalta edusti jumalallista oikeamielisyyttä niin kuin roomalainen laki yleensä.”

   Roomalaisen lain mukaan Jeesus tuomittiin kuolemaan. Todellakin se edusti oikeamielisyyttä siten kuin jotkut näkevät oikeamielisyyden.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Martti Pentti: ”Luin Manu Ryösön kirjoituksen ‘Aika antaa tuki kansanedustaja Päivi Räsäselle’ ja jäin miettimään, toimiiko se kehotuksena valtakunnansyyttäjän maalittamiseen? En usko, että kannanotto on sellaiseksi tarkoitettu, mutta näin se minusta voidaan hyvinkin ymmärtää.”

  Pidän Ryösön blogia maalittamisena. Hän mobilisoi omalla kaistallaan uskovaisia murtamaan valtakunnansyyttäjän. Ryösön kaista on Sley ja samanmieliset. Ryösön ylistämä Suomen Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä hoitaa helluntailaisten kaistan.

  Ryösö kehottaa lukemaan Timo Eskolan ajatuksia sekä Patmoksen Pasi Turusen tekstiä, jota myös Päivi Räsänen lainaa puolustuksekseen koettaessaan kumota piispa Laajasalon teräviä huomioita. Nämä kuuluvat konservatiivien puhuviin päihin, jotka eivät vastaa, kun kysytään heidän uskonsa perusteita. Näin tekee myös Manu Ryösö, joka keskustelee itsensä kanssa. Toki se on ymmärrettävää, kun teologia ei kestä Raamatun valoa. Tarkoitan myös laajemmin konservatiivien oppeja, jotka ovat järkyttävän sekavia ja epäloogisia Ut:n alkuteksteihin verrattaessa. Tarvitaan todellista uskovaisuutta, kun pystyy nielämään kakistelemmatta sen, mitä konservatiivit latovat lautaselle.

  Ryösön blogiin:

  https://www.kotimaa.fi/blogit/aika-antaa-tuki-kansanedustaja-paivi-rasaselle/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Tässä yhteydessä on hyvä muistaa se , että koko protestanttisen maailman perustana oli kapina esivaltaa vastaan.

  Luther motivoi Wormsin valtiopäivillä kantansa vetoamalla kuuliaisuuteen Jumalaa kohtaa ja toisaalta kuuliaisuuteen omatuntoaan kohtaan. Kuuliaisuus esivaltaa kohtaan oli siis sekundääristä .

  Koko demokraattisen yhteiskuntajärjestyksen kehittyminen oli seurausta kapinasta kuninkaiden ja keisarien valtoja vastaan. Onko demokraattinen valtiomuoto raamatullisesti katsoen vallankaappaajana laiton valtiomuoto?

  On hyvä muistaa se että VTn koko profetaalinen kirjallisuus on kapinaa valtaa vastaan silloin kun valta poikkeaa oikeudenmukaisuudesta. Vallalla ei siis ole ehdotonta oikeutta valtaansa jos siitä tulee oikeudenmukaisuuden rikkoja .

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Luther motivoi Wormsin valtiopäivillä kantansa vetoamalla kuuliaisuuteen Jumalaa kohtaa ja toisaalta kuuliaisuuteen omatuntoaan kohtaan. Kuuliaisuus esivaltaa kohtaan oli siis sekundääristä.”

   Tässä pätee vanha sanonta. Älkää tehkö, niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon.

   Jeesus antoi esimerkin, miten suhtautua esivaltaan. Hän ei noussut kapinaan, vaikka hänen läheisensä sitä odottivat. Johannes Kastaja näki Jeesuksessa Israelin vapauttajan, joka nousee kapinaan roomalaista miehitysvaltaa vastaan. Johannes Kastaja pettyi Jeesukseen, johon oli liimannut omia toiveitaan ja käsityksiään Jumalan tavasta toimia. Ehkä hän kuoli pettyneenä miehenä. Näin mikäli ei kyennyt ymmärtämään Jeesuksen antamaa viestiä.

   Todennäköisesti Pietari oli zelootti, kun kerran kantoi miekkaa mukanaan.

   Pahin uhka Jeesuksen toiminnalle tuli kuitenkin hänen perheensä taholta. On oletettavaa, että Maria odotti samaa toimintaa pojaltaan kuin Johannes Kastaja. Tähän on monta syytä eikä niistä vähimpiä ole Simeonin profetia.

   Miten torjua läheisten ja Johannes Kastajan ja opetuslapsien odotukset kulkeakseen omaa tietä? Kuka meistä pystyisi sellaisen paineen torjumaan? Kuka ymmärtää, mikä on Isän tapa hallita luomakuntaansa?

   En minä ymmärrä. Mutta miljoonat uskovaiset väittävät ymmärtävänsä, vaikka todellisuudessa täyttävät omia halujaan ja läheistensä ja seurakuntalaisten toiveita. Valittujen tie vie aina ylös Jerusalemiin ja tie on täynnä esteitä ja houkutuksia ryhtyä toimimaan oman tahdon ja uskonopin mukaisesti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Jos tuomio tulee mielipiteen ilmaisusta Päiville, niin myös Tapio Tuomaalan on syytä ryhtyä harkitsemaan tarkemmin sanojaan. Onhan tässäkin blogissa kyse vihapuheesta tiettyä ihmisryhmää kohtaan. Mielenkiintoista tuo, että Tapiolla on oma Raamatunkäännös, mutta ei pidä itseään uskovaisena.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Jos tuomio tulee mielipiteen ilmaisusta Päiville, niin myös Tapio Tuomaalan on syytä ryhtyä harkitsemaan tarkemmin sanojaan. Onhan tässäkin blogissa kyse vihapuheesta tiettyä ihmisryhmää kohtaan.”

   Eikö enemmän räsäsläiset joudu tarkemmin harkitseman vihapuheitaan, niin viranomaisiin kuin homoihin ja muihin vähemmistöihin kohdistuvaa sekä massiivista, mobilisoitua maalittamista.

   Räsänen käy uskonsotaansa oikeusvaltiota vastaan pääsääntöisesti julkisuudessa, joten olisi hyvä kysyä hänen motiivejaan. Ei näytä haittaavan, vaikka tietää, miten massiivinen hyökkäys on käynnissä valtakunnansyyttäjää vastaan. Eipä tuollaiset kysymykset näytä haittaavan Halla-ahoakaan. Miksi Räsenen ei sano kannattajilleen, että lopettakaa viranomaisen haukkuminen ja halventaminen. Minusta sellainen toiminta kuuluu kristillisyyteen. Paljon kertoo uskovaisista tämäkin mätsäily.

   Katsokaa, kuka puolustaa Kotimaan blogeissa valtakunnansyyttäjää? Laitoin roskakoriin omat blogini ja tarkoitus oli pysyä poissa täältä, mutta palautin kirjoitukseni ja aloitin uudelleen, kun huomasin, miten räsäsläiset ja itse Räsänen maalittavat valtakunnansyyttäjää. Käynti Räsäsen Facebook sivuilla oli yhtä silmiä avaavaa kuin vierailu Halla-ahon sivuilla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Päivi Räsäsen tapauksessa on kysymys juridiikasta ja sen tulkinnasta. Olen kysynyt, mistä Tuomaalan mielestä Räsäsen tapauksessa on juridisesti kysymys. Hän ei vastaa mitään, koska hänellä ei ole asiasta aavistustakaan.

   Ei ole oikeamielistä vain syytää puuta heinää, josta kukaan ei saa mitään selvää. Aivan käsittämätöntä on puhua maalittamisesta, kun on kyse normaalista kritiikistä. Hän rakentelee käsittämättömiä olkinukkeja siitä, mitä mieltä kristittyjen kuuluisi asiasta olla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Ketomäki: “Hän rakentelee käsittämättömiä olkinukkeja” Ketomäki toisen kerran: “Tuomaalan kirjoitus on tyypillinen olkinukke. ”

   Kun Ketomäki selvittää itselleen, mitä ad hominem tarkoittaa, niin ehkä olkiukot näkyvät peilistäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Räsänen käy uskonsotaansa oikeusvaltiota vastaan pääsääntöisesti julkisuudessa, joten olisi hyvä kysyä hänen motiivejaan.”

   -Eikö Päivi Räsänen kutsuttu Homoiltaan keskustelemaan 2010? Ja sen jälkeen useisiin muihin medioihin, sanomaan mielipiteensä?

   Oletko siis sitä mieltä, että Päivi ei olisi Ylen Homoillassakaan saanut sanoa mitä ajattelee ja miten uskoo?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Miksi Räsenen ei sano kannattajilleen, että lopettakaa viranomaisen haukkuminen ja halventaminen.”

   -Siis onko kaikki kritiikki, joka kohdistuu (tässä tapauksessa) valtakunnansyyttäjään ”haukkumista”, ”halventamista” ja ”vihapuhetta”? Miten perustelet sen kun et tiedä viestien sisältöä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Kun Ketomäki selvittää itselleen, mitä ad hominem tarkoittaa, niin ehkä olkiukot näkyvät peilistäsi.”

   -Ja onko tässä nyt haukuttu myös sinua henkilönä , Tapio Tuomaala? Oletko pahoittanut mielesi sinuun ja kirjoituksiisi kohdistuvasta kritiikistä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala et ole vielä vastannut kuinka kristityn tulisi toimia sellaisen esivallan alla joka käskee esim ilmiantamaan homouden harjoittajat ja laittaisi nämä vankilaan?

  Tulisiko kristityn olla kuuliainen sellaiselle esivallalle ja tehdä käskyn mukaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Lainaan suuresti kunnioittamani David Wilkersonin kirjoittamasta kirjasta NÄKY nyt. Kirjan saoma on peräisin huhtikuulta 1973. Monet kirjan näyn ennustukset ovat jo täyttyneet, jotkin toteutuvat lähitulevaisuudessa ja jotkin tulevat vuosina.

  ”TULOSSA ON VAINON HENKI” ”Näen, että tulossa on sellainen vaino, jota ihmiskunta ei ole vielä koskaan nähnyt. Se on todellisten Jeesukseen uskovien vaino, joka nousee kuin monipäinen hirviö merestä. Se leviää hitaasti ja kavalasti aikana, jolloin uskonnollinen vapaus näyttää olevan huipussaan. Se leviää hitaasti ja kavalasti aikana, jolloin uskonnollinen vapaus näyttää olevan huipussaan. Se leviää Yhdysvaltain, Kanadan ja koko naailman yli, ja lopulta siitä tulee aivan mieletön. Antikristillinen henki saa valtaansa henkilöitä, jotka ovat tärkeillä paikoilla hallituksessa ja oikeuslaitoksessa. Nämä virkamiehet pyrkivät lakitoimien avulla vaikeuttamaan itsenäisten kirkkojen, lähetyssaarnaajien ja pappien työtä. On selviä todisteita, että tämä ahdistelu on jo nyt alkanut. Näen, että tulossa on aika, jolloin lähes kaikkia evankelisia lähetyssuunnitelmia, kaikkia radio- ja TV- ohjelmia sekä järjestäytyneitä lähetysseuroja valvotaan ja tutkitaan ja niiden asemaa vaikeutetaan niin kovasti, että niiden on oltava hyvin varovaisia pyrkiessään laajentamaan toimialaansa.”

  Tapio Tuomaala: Koen kirjoittelusi olevan vaarallisella tasolla, kun hyökkäät uskovia kohtaan. Esim. ”Pasi Turunen voi tulla keskustelemaan, jos uskaltaa”. ??? Mielestäni tuollaiset ajatukset tulee pikkupoikien hiekkalaatikko keskusteluissa. Tuossa blogissakin on kyse vihapuheesta uskovia kohtaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Tämä on juuri diletanttien ongelma. Haastetaan koulutettuja ihmisiä väittelemään tai keskustelemaan asiasta, josta itse ei ymmärrä mitään. Se ei ole kovin oikeamielistä.

  Ei Tuomaala ole vaarallinen. Hänen ”teologiaansa” mukaan ei ota vakavasti. Paljon vaarallisempaa on, kun eksegeetti tulee esittämään Raamatusta tulkintoja, joita ei millään pysty perustelemaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Esko Järvinen

  ” Se on todellisten Jeesukseen uskovien vaino, joka nousee kuin monipäinen hirviö merestä. Se leviää hitaasti ja kavalasti aikana, jolloin uskonnollinen vapaus näyttää olevan huipussaan. ”

  Ahdistuksen ja vaivan aika on ennustettu. Jos siis tuollaista tapahtuu, ei sen pitäisi olla yllätys.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Erkko Järvinen: ”Lainaan suuresti kunnioittamani David Wilkersonin kirjoittamasta kirjasta NÄKY nyt. ”

  Sepäs sattui mukavasti. Oma kirjoitukseni vuosien takaa Wilkersonista:

  Edesmenneen David Wilkersonin profeetan maineen viittana pidetään Näky kirjaa. Muistan, kuinka 70-luvun lopussa luin Wilkersonin teoksen. Hämmästys oli melkoinen, kun Wilkerson toisti samoja teemoja kuin okkultistinen tai sitä läheltä liippaavaa kirjallisuus, joka oli blogistille tuttua. Eroja oli lähes mahdoton huomata . Vaikka Näky-kirjan fanittajat edelleen korostavat kirjan sanomaa, niin kukaan heistä ei ole pystynyt nostamaan kirjasta esiin yhtäkään täsmällistä, toteutunutta profetiaa. Kyse on lähinnä arvauksista, jotka perustuvat melko hyvään politiikan, talouden ja tieteen tuntemiseen, samoin kuin hyvillä selvännäkijöillä.

  Otetaan esimerkki, joka osoittaa, miten Wilkerson jatkuvasti suorastaan nolasi ne, jotka uskoivat hänen sanomiinsa, tehden heistä maailman silmissä narreja.

  Kiireellinen sanoma David Wilkersonilta seurakunnille 7.3.2009

  Koen voimakasta Pyhän Hengen kehotusta lähettää kiireellisen viestin postituslistallemme… JÄRKYTTÄVÄ KATASTROFI ON TAPAHTUMAISILLAAN.

  SE TULEE OLEMAAN NIIN PELOTTAVA, ETTÄ SEN TÄHDEN KAIKKI, JOPA KAIKKEIN HURSKAIMMAT KESKUUDESSAMME, TULEVAT VAPISEMAAN.

  Kymmenen vuoden ajan olen varoittanut tuhannen tulipalon syttymisestä New Yorkin kaupungissa. Ne tulevat nielaisemaan suur-New Yorkin alueen, mukaan luettuna osia New Jerseystä ja Connecticutista. Suurimmat kaupungit kaikkialla Yhdysvalloissa saavat osakseen mellakointia ja roihuavia tulipaloja – sellaisia joita näimme Wattsissa, Los Angelesissa vuosia sitten. Mellakointia ja tulipaloja tulee olemaan kaupungeissa ympäri maailmaa. Tulemme näkemään ryöväämistä—mukaan lukien Times Squarella, New Yorkin kaupungissa. Se mitä koemme nyt, ei ole taantumaa, tai edes lamaa…

  Mitä vanhurskaiden tulee tehdä? Entä Herran kansan?

  Ensinnäkin, annan sinulle käytännöllisen sanoman, jonka sain henkilökohtaiseksi ohjeistuksekseni. Varastoi ruokaa, hygieniatuotteita ja muita perustarpeita 30 päivän ajalle. Suurissa kaupungeissa tavaratalot tyhjenevät tunnissa kun merkit uhkaavasta katastrofista tulevat tietoon.

  Sanon itselleni: ei ole tarpeen juosta tai piiloutua. Tämä on Herran vanhurskas teko. Katselen Herraamme hänen valtaistuimellaan hänen lempeän, rakastavan katseensa seuratessa jokaista askeltani—luottaen että hän pelastaa kansansa tulvien, tulipalojen, onnettomuuksien, kaikenlaisten koetuksien keskellä.

  Huom! En tiedä milloin nämä asiat tulevat tapahtumaan, mutta tiedän että se hetki ei ole kaukana. Olen vuodattanut sydämeni teille. Tehkää tälle sanomalle kuten parhaaksi näette. Herra siunatkoon ja varjelkoon teitä.

  Kristuksessa, 7.3.2009

  DAVID WILKERSON”

  Profetia on ristiriidassa Raamatun kanssa eikä se siten voinut olla aito, minkä toin esiin siitä ensi kerran kuullessani. Mikäli profetia on Jumalalta, niin ei se voi olla ristiriidassa Hänen sanansa kanssa.

  Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?

  Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne? (Mat.6:25)

  Mikäli Wilkerson -uskovaiset menivät tyhjentämään kauppojen hyllyjä, niin he todistivat luottavansa enemmän profeettaan kuin kirjoituksien lupauksiin.

  Mikäli noudatettaisiin Vt:n ohjetta, niin vääristä profetioista kiinni jääneille kävisi köpelösti:

  Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.’ Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: ’Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?’ niin huomaa: kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä. (5Moos.18:20-22)

  Vt:n aikana Israel oli täynnä vääriä profeettoja, kuin kettuja koloissaan. Se on esikuvaa. Ja kuten israelilaiset, niin kristityt rakastavat vääriä profeettoja, jotka ikään kuin avaavat salattuja ovia, jakavat uutta ilmestystietoa.

  Ei tarvita uusia profeetallisia sanomia. Raamatun profetia yltää uuteen maailmaan, jossa oikeamielisyys asuu.

  Mielenkiintoista on pohtia David Wilkersonin roolia Jerusalemin suhteen. Kysymys liittyy laajempaan uusprofeetalliseen ilmestystietoon, jolla pohjustetaan siirtymistä täyteen antikristillisyyteen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Wilkerson Järvisen mukaan: “TULOSSA ON VAINON HENKI” “Näen, että tulossa on sellainen vaino, jota ihmiskunta ei ole vielä koskaan nähnyt. Se on todellisten Jeesukseen uskovien vaino, joka nousee kuin monipäinen hirviö merestä. Se leviää hitaasti ja kavalasti aikana, jolloin uskonnollinen vapaus näyttää olevan huipussaan. Se leviää hitaasti ja kavalasti aikana, jolloin uskonnollinen vapaus näyttää olevan huipussaan. Se leviää Yhdysvaltain, Kanadan ja koko naailman yli, ja lopulta siitä tulee aivan mieletön. Antikristillinen henki saa valtaansa henkilöitä, jotka ovat tärkeillä paikoilla hallituksessa ja oikeuslaitoksessa.”

   Toi on tosi hervotonta. Maailmassa on lähes 2 miljardia kristittyä. Helluntailaisuus kasvaa nopeasti Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Kun profetiasta on noin 50 vuotta, niin voimistuva helluntailaisuus on antikristillistä Wilkersonin mukaan. Samoin Trump joukkoineen edustaa antikristillisyyttä. Kun Pasi Turunen Mellerin perillisenä ymmärtääkseni fanittaa Trumpia, niin Pasi Turunen on antikristillinen ja myös Päivi Räsänen, joka lainaa Turusen tekstejä.

   Wilkersonin nuoli osuu porukkaan, jota hän itse edusti. Tässä on melkoinen paradoksi, sillä on mahdollista nähdä, että Wilkerson antoi tuomion niin itselleen kuin koko karismaattisuudelle kaataen dominoteorian mukaisesti Trumpin ja hänen takanaan seisovan evankelikaalisen liikkeen antikristillisenä.

   Mitä mieltä Järvinen on? Fanitatko Trumpia ja seisotko amerikkalaisen helluntailaisuuden tukena? Vai onko parempi, että Wilkerson on väärä profeetta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkko Järvinen sanoo:

   Tapio Tuomaala: ”Mielenkiintoista on pohtia David Wilkersonin roolia Jerusalemin suhteen”. Niinkuin molemmat tiedämme, että Trampin ansioksi voimme lukea Jerusalemin yhdistäminen Israelin pääkaupungiksi. Tämä tapahtuma on ollut kristittyjen suurinpia rukouskohdeita, joka täyttyi. Jerusalemin ja koko Israel oli Wilkersonin tärkeä rukousaihe, kun hän v 2004 kävi täällä Suomen vierailulla. Kirjoituksestasi sain vähättelevän käsityksen Wilkersonista, siitä onko hän väärä profeetta? Johtuukohan se siitä että vierastat helluntaiseurakuntia ? Tunnen monia väkeviä julistajia eri seurakunnista. En uskaltaisi heilutella leimakirvestä,ja nimetä eri tahoja antikristilliseksi, tutkimatta asioita. Tapasi kirjoittaa hajottaa enemmän kuin kokoaa. Täydellistä seurakuntaa ei löydy hakemallakaan, joten parempi olisi kun rukoilisimme Pyhää Henkeä avuksi erilaisiin haastaviin tilantesiin.

   Päivi Räsäsen asiassa pitäisi huomioida myös, että Päivi on myöskin lääkäräri, jolloin hänelle on luonnollista, että hänellä on ammattiinsa vedoten mahdollisuus käyttää ammatti sanastoa. Kyllä jokaisen pitäisi kestää mitä Raamattu asiasta kertoo. Raamattua ei voi kirjoittaa uusiksi, koska Raamattu on samalla Vanha ja Uusi Testamentti, joka muutettuna ei olisi Testamentti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Tuomaala

  ”Tulossa on vainon henki, jota ihmiskunta ei ole vielä koskaan nähnyt ”

  Eikö ole koskaan nähnyt ?

  Minä olen kyllä nähnyt ja Lukenut, se vaino on kohdistunut aina juutalaisiin. Ja myös naisiin. Vainon henkeä ei näe silloin, kun se itsessä. Se näkee vasta sitten, kun se kohdistuu itseen.

  Jos vainoa tulee, me olemme sen ansainneet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  • Pa
  • K
  • Mi
  • J
  • Ih
  • C

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  • L
  • S
  • Ki
  • G
  • Roomalaiskirje
  • H
  • U

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit

  • S
  • L
  • Ki
  • L
  • Van
  • Per
  • V