Turvallisuus

Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä"; niin että me turvallisin mielin sanomme: "Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?" (Hepr. 13: 5-6)
b2ap3_thumbnail_Turvallisuus.jpg
Miten huolehdit omasta ja perheesi turvallisuudesta?

Entä jos huomenna olisi viimeinen päivä; miten olet varautunut siihen?

Katekismuksessa opetetaan, että ihmisen jumala on se, jonka varaan hän rakentaa elämänsä; mikä on jumalasi (työ, raha, terveys, urheilu, auto tai muu omaisuus, vai elävä Jumala)?

Miksi on (tai ei ole) oikein varautua pahan päivän varaan?

Mitä mieltä olet päivän tekstistä (näetkö siinä mahdottomia vaatimuksia vai tärkeitä lupauksia); miksi Jumalaan on helpompi (tai vaikeampi) luottaa kuin omaan epäjumalaan?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

26 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Miksi on (tai ei ole) oikein varautua pahan päivän varaan?

  On oikein seuraavasti: meidän ei saa ajautua orjuuteen, joka ei anna oikeaa turvallisuutta. Tänäpänä monet ottavat suruttomasti velkaa ylelliseen elämään ja elävät velkaorjuudessa. Tällainen velkaorjuus kahlehtii, jolloin on mahdottomuus tehdä järkeviä päätöksiä. Lapset ja vanhukset laitetaan laitoshoitoon heti kun on mahdollista, koska velkaorjuus ja ylellinen elämä ei anna mahdollisuutta hoitaa kotona lapsia.

  Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt. (Room. 13:

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Mitöä olisi hengellinen ahneus? Sitä olen monesti pohtinut!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pylkkänen sanoo:

  Mitä olisi hengellinen ahneus? Voisiko se olla meidän aikana ns. yleisen mielipiteen hyväksyminen ja yhteiskunnaan tarjoaama ” kultainen kädenpuristus”, sillä tällä tavalla päästään kirkossakin korkeimpiin virkoihin ja tehtäviin. Onko tämä jo sanan varsinaisessa merkityksessä ” Hengellistä ahneutta” ? Tällaista ahneutta ilmeni jo uskonpuhdistuksen aikana , kun paavi antoi virkoja ja läänityksiä edellä mainitulla tavalla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Mitä olisi hengellinen ahneus? Sitä olen monesti pohtinut!

  Sami, kiitos hyvästä kysymyksestä, johon liittyy paljon asioita. Itse ajattelen, että hengellinen ahneus on pelkästään Jumalan tahdon vastaista. Martti vastauksessa tuli hienosti esiin että halutaan toimia Jumalan tahdon vastaisesti, jotta päätäisiin korkeisiin virkoihin. Hengellisesti ahne on myös se, joka asettuu Jumalan rinnalle, jopa hänen yläpuolelle; tämä ilmenee Jumalan kirjoitetun sanan vesittämisenä; tiedetään paremmin kuin apostolit ja Jumala. Hengellisesti ahne ei ole nöyrä Jumalan edessä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Kajander sanoo:

  Voisiko hengelliseksi ahneudeksi myös sanoa siunausten, armolahjojen yms. tavoittelua ilman halukkuutta palvella mahdollisuuksien mukaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Juha, kiitos hyvästä kommentista. Näin on. Armolahjat ovat käyttöä varten lähimmäisten (seurakunnan) hyväksi. Ilman oikeaa käyttöä voi menettää lahjansa. Ja se rakkaus.

  Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. (1. Kor. 13: 1-3)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit