Taivasten valtakunta

"TAIVASTEN VALTAKUNTA ON KUIN PELTOON KÄTKETTY AARRE. KUN MIES LÖYSI SEN, HÄN PEITTI SEN UUDELLEEN MAAHAN, JA SITTEN HÄN ILOISSAAN MYI KAIKEN MINKÄ OMISTI JA OSTI SEN PELLON." Mt.13:44

Miten te ymmärrätte tämän vertauksen peltoon kätketystä aarteesta?

29 kommenttia

 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Jehovan todistaja soitti ja halusi keskustella Raamatusta. Ehdotin tapaamista turvallisen välimatkan päästä ja Raamatun tutkimista ilman mitään opillisia selityksiä. Jostakin syystä henkilö kieltäytyi tästä. Sääliksi käy näitä ihmisiä, jotka ovat jättäneet muiden ihmiset ajattelun varaan koko elämänsä. Auttaa heitä ei voi , sillä heidät on niin taitavasti aivopesty, etteivät he osaa käyttää enää omia aivojaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   ”Jehovan todistaja soitti ja halusi keskustella Raamatusta. Ehdotin tapaamista turvallisen välimatkan päästä ja Raamatun tutkimista ilman mitään opillisia selityksiä. Jostakin syystä henkilö kieltäytyi tästä.”

   Tämä johtuu siitä, että Jehovan todistajat eivät todellisuudessa ole keskustelemassa Raamatusta, vaan heidän näkemyksistään siitä, mitä Raamattu opettaa. Jos tämän aspektin nollaa, todistajille jää kovin vähän liikkumavaraa eikä keskustelu useinkaan enää maistu.

   ”Sääliksi käy näitä ihmisiä, jotka ovat jättäneet muiden ihmiset ajattelun varaan koko elämänsä. Auttaa heitä ei voi , sillä heidät on niin taitavasti aivopesty, etteivät he osaa käyttää enää omia aivojaan.”

   Tämä on tavallista uskonnollisissa kulteissa. Omaehtoinen ajattelu itse asiassa koetaan vaarallisena ja siitä kehotetaan pysymään kaukana. Jehovan todistajissa tätä kutsutaan riippumattomaksi ajatteluksi, joka esitetään Saatanan juonena eksyttää ”totuuden” löytäneitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   ”Jehovan todistajat eivät todellisuudessa ole keskustelemassa Raamatusta, vaan heidän näkemyksistään siitä, mitä Raamattu opettaa.”

   Täsmennettäköön tätä vielä, että Jehovan todistajat eivät todellisuudessa ole keskustelemassa Raamatusta, vaan heidän JÄRJESTÖNSÄ näkemyksistä siitä, mitä Raamattu opettaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   ”Jehovan todistajat eivät todellisuudessa ole keskustelemassa Raamatusta, vaan heidän näkemyksistään siitä, mitä Raamattu opettaa.”

   Valitettavasti tätä samaa ”vikaa” on tosiaan muissakin yhteisöissä… Oman liikkeensä näkemystähän monet ovat kertomassa. Tosin kaikilla se ei liene niin keskusjohtoista, mutta oman yhteisön näkemystä kuitenkin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Ehdottomasti näin. Monille yhteisöille tärkeintä on yhteisön oma ideologia, joten se näkyy vahvasti myös tulkinnoissa.

   Jehovan todistajien kohdalla kyse on tosiaan monia yhteisöjä potenssiin vahvemmasta ilmiöstä. Heidän uskonsa määrätään Yhdysvalloissa hallintoelimen toimesta ja se muuntuu aina sitä mukaa, kun hallintoelin päättää syystä tai toisesta muuttaa sen sisältöä tai yksityiskohtia. Hallintoelimen määräämästä uskon sisällöstä poikkeaminen voi tarkoittaa kaikkien läheisten menettämistä, jolloin kyse on eri pallopelistä kuin monissa muissa yhteisöissä.

   Mutta tosiaan, yleisesti ottaen kyse on varsin yleismaailmallisesta ilmiöstä. 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Lahkojen yksi tuntomerkki on se, että oma ajattelu on jyrkästi kiellettyä. Se näkyy siinä, että lahkon jäsenet sokeasti luottavat johtajiensa sanoihin. Tämä määritelmä jo pelkästään erottaa lahkolaisuuden muista hengellisisistä yhteisöistä. Paavali opettaa ja kehottaa seurakuntaa arvostelemaan. Lahkojen johtajat nousevat ja nostetaan arvostelun yläpuolelle. Lisäksi lahkojen esittämissä väitteissä on jotain tuulesta temmattua, kuten ennustuksia. Paljon sellaista selittelyä, joka ei mene läpi normaalille ihmiselle. Lahkolainen pitää samoja asioita täytenä totena. Pelkkä maalaisjärki riittää paljastamaan lahkot. Siihen ei tarvita korkeaa teologista tietämystä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  ”TAIVASTEN VALTAKUNTA ON KUIN PELTOON KÄTKETTY AARRE. KUN MIES LÖYSI SEN, HÄN PEITTI SEN UUDELLEEN MAAHAN, JA SITTEN HÄN ILOISSAAN MYI KAIKEN MINKÄ OMISTI JA OSTI SEN PELLON.” Mt.13:44

  Taivasten Valtakunta on sellanen Aarre, ettei sillä ole maallista arvoa, siksi vain sen omistaminen on tärkeää. Aarre voi siis olla maahan kätkettynä (tai ihmisen sisimpään), jossa se on silmiltä näkymättömissä, mutta tuottaa suunnattoman onnen ja autuuden omistajalleen.

  Suosittelen etsimään tuota Aarretta… Mutta se löytyy sieltä mistä liian harva sitä etsii, vaikka se on kaikialla läsnä, mutta harva sitä huomaa, koska, se on maailman silmissä ja mielestä niin mitättömän oloinen…

  ”Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet, niiden löydettäväksi, jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini: Tässä minä olen, tässä minä olen.” Jes.65:1

  Jeesus myös itse kertoi (Joh.8:50) salaisuuden: Jumala ei suostu niiden löydettäväksi, jotka etsivät omaa kunniaansa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.