Sitä suu puhuu, mitä sydän on täynnä

"Sitä suu puhuu, mitä sydän on täynnä"

Oletteko tarkkailleet koskaan, mitä puhutte päivittäin?

Minäpä jatkan tätä itsetutkiskelun sarjaa silläkin uhalla, että toiset pitävät minua itsekeskeisenä, toiset tyhmänä-ja toiset ajattelevat, että aina se yrittää olla parempi ja opettaa.

Totuushan näistä minun kirjoituksista on se, että olen tuota kaikkea :) 

Joka tapauksessa kaikki me puhumme päivittäin sydämen kyllyydestä typeriä asioita, varmaankin enimmäkseen. 

”Hiljaisesta lammesta loistavat tähdet”. Yleensä hiljaiset ihmiset ovat viisaita, koska he kuuntelevat, mitä muilla on sanottavaa. ”Hullukin käy viisaasta”, kun vaiti on”.

En nyt tarkoita myöskään, että iloinen puheensorina esim. Messua ennen ja jälkeen pitäisi lailla kieltää. Onhan se mukava tavata ystäviä ja harjoittaa sitä sosiaalista kanssakäymistä.

Mutta noin huvikseen kannattaa miettiä, kuinka usein saa itsensä kiinni moittimisesta, ilkeästä puheesta, toisen puheen vääntämisestä juoruksi asti. Kyllä te tiedätte, mitä minä tarkoitan. Ja kipeää se ottaa, kun sitä pahanpuhumista ei tee Alli, Soili, eikä Paulikaan-vaan ihan minä itte. Ja usein.

Jos, sydän olisi täynnä lähimmäisenrakkautta (sitä voi pyytää Jumalalta, vinks, vinks). Jos ajatukset, katse, olisi Jeesuksessa. Oikein porukalla pidettäisiin Focus Ytimessä. Mitä kummaa tapahtuisi?

Me puhuisimme Jeesuksesta. Me puhuisimme kaikesta hyvästä, mitä olemmme saaneet. Me kiittäisimme, kun kaverillekin riittää.

Mutta, ou jee. Jatketaan vaan samaa illistelyä. Sehän on niin kivaa, kun saa kaikki pahalle mielelle.

Annan nyt neuvon. Kun seuraavan kerran tulee mieleen puhua homo stupidon (typerä ihminen) kaltaisesti ilkeitä juttuja tms. - niin PURE KIELEESI. Ei muuten ota läheskään niin kipeää, kuin siihen, joka kuulee itseään porukalla parjattavan.

En itse ole tässäkään asiassa parempi. Minulla on nytkin sormi liipasimella. Etusormi osoittaa sinuun, mutta kolme minuun. Eiköhän taas mennä itseemme-ja tutkiskella, mitä Paavalin Roomalaiskirjekin sanoo meistä:

”He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; 

ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, 31vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;”

Sitten voikin kiittää, että ”onneksi minä en ole sentään kuin tuo…” VAI KUINKAS ON OMAN SYDÄMESI LAITA? 

Ja eikun Ristin Juurelle, Armon Alttarille taas, ja me kaikki. NÄHDÄÄN SIELLÄ :) 

25 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  24 Mutta venhe oli jo monen vakomitan päässä maasta, aaltojen ahdistamana, sillä tuuli oli vastainen. 25 Ja neljännellä yövartiolla Jeesus tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä. 26 Kun opetuslapset näkivät hänen kävelevän järven päällä, peljästyivät he ja sanoivat: ”Se on aave”, ja huusivat pelosta. 27 Mutta Jeesus puhutteli heitä kohta ja sanoi: ”Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö”. 28 Pietari vastasi hänelle ja sanoi: ”Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten”. 29 Hän sanoi: ”Tule”. Ja Pietari astui ulos venheestä ja käveli vetten päällä mennäkseen Jeesuksen tykö. 30 Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: ”Herra, auta minua”. 31 Niin Jeesus kohta ojensi kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: ”Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?”(Matt.14)

  Tuossa on usko Jeesukseen ensin ja sitten usko omiin kykyihin (epäusko), kumpi sinulla on? Mistä todistat?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Ari, kirjoitat: ”Tuossa on usko Jeesukseen ensin ja sitten usko omiin kykyihin (epäusko), kumpi sinulla on? Mistä todistat?”

   Lue , Ari, ensin, kysy sitten. Nyt en Ari nimittäin voi ymmärtää, mitä sinä tarkoitat. Mikä sinua niin jurppii kirjoituksissani? 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kaisu Hilden koetko että jokin ”jurppisi”, ei vaan mistä suu todistaa, uskosta vai epäuskosta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   ARI, nyt ei minulla sytytä, mitä sinä ajat takaa. En lähde tähän keskusteluun enempää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kaisu Hilden siis mitä on sydämessä, usko vaiko epäusko, eikö siitä ”suu puhu”?

   Onko uskovalla voima (Jumalalta) voittaa kaikki kiusaukset?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Kaisu

   Kiitos erittäin hyvästä blogistasi.

   Tuot erinomaisesti esille sen, miten tärkeää on puheen sisältö ja oikea asenne lukijoita kohtaan.

   Ari

   Opettele sisältä lukua. Etkö hyvä ihminen ymmärrä ihan tavallista sanaa uskon kokemuksesta?

   Mikä saa sinut tappelemaan kristillistä uskoa vastaan mielettömillä näykkimisilläsi? Tee parannus loukkaavista sanoistasi.

   Hyväksi oppaaksi oikeaan kielenkäyttöön sopii juuri tässä blogissa Kaisun esille tuoma viisaus.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Matias Roto mitä kommentistasi jäisi jäljelle jos siitä poistaisi ”loukkaukset” minua kohtaan?

   Mikä muuten kommenteissani oli ”loukkaavaa”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Kiitos Kaisu blogista!

   ”Ja eikun Ristin Juurelle, Armon Alttarille taas, ja me kaikki.”

   Ari ei tunne armon alttaria. Ari ei ole tehnyt syntiä uskoontulon jälkeen? Luulen (en tiedä), että se on hänen erikoisen kysymyksensä perusta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Ari

   Miksi touhusi on kuin sen hääjuhlia häiritsevän höpöliinin, joka morsiusparin päästyä ulos kirkosta menee kysymään parilta, että oletteko te nyt varmasti naimisissa, vai ko ainoastaan teeskentelittekö siellä alttarilla muka naimisiin menevää paria.

   Juuri näin sopimatonta on kielenkäyttösi.

   Ensin Kaisu sanoo:

   ”Ja eikun Ristin Juurelle, Armon Alttarille taas, ja me kaikki. NÄHDÄÄN SIELLÄ 🙂 ”

   ja sitten sinä mieltä vailla olevana ilonpilaajana menet töräyttelemään:

   ”Tuossa on usko Jeesukseen ensin ja sitten usko omiin kykyihin (epäusko), kumpi sinulla on? Mistä todistat? ”

   Jottet jatkossa toistaisi tämän tason mielettömyyksiä, niin lueppa Kaisun teksti oikein kunnolla ja ota opiksesi oikeanlainen kielenkäyttö niin, ettet enää menisi puhumaan loukkaavia sanoja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • valma luukka sanoo:

   Vanhat suomalaiset uskovaiset sanoivat uudestikastajille, jotka kuvittelivat, että upotuskasteen jälkeen ei enää tehdä syntiä, että ”luulettaks työ, ettei piru osaa uida?” – Totuus on kuitenkin se, että parannus on jokapäiväistä paluuta kasteen armoliittoon. Meidän lihamme pysyy syntisenä, kunnes tämä vanhan aadamin vaate riisutaan siirryttäessä ajasta iankaikkisuuteen. Runeberg kirjoittaa: ”En syntiturmelusta saa sielustani pois, en tuskaa, ahdistusta, mä itse voittaa vois: tyhjäksi merta luoda ja yöstä päivää tuoda; ei vaikeampaa ois./ Rukoilen Herra yhä, käy sydämeheni. Sytytä valo pyhä, mun synkkään mieleeni. Yön usvat aamu voittaa, uus armon päivä koittaa niin kirkkain sätehin.” Israelilaiset saivat kerätä mannaa vain yhdeksi päiväksi kerrallaan. – Jaakob kirjoittaa kielen synneistä, joita ei yksikään ihminen voi kesyttää, koska ne syttyvät helvetistä käsin. Wislöff sanoo lohduttavasti päivän sana-kirjassaan, että vain Pyhä Henki voi kesyttää kielemme puhumaan hyvää Herrasta ja lähimmäisistämme. Raamatun kirjoittaja rukoilee: ”Anna minulle opetuslapsen kieli, että voisin lohduttaa heikkoja”. Nuo ois hyviä ohjeita arjen kristillisyyteen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Valma

   Kiitos erittäin pätevästä tekstistäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Matias Roto tuot esille seuraavan:”””Ja eikun Ristin Juurelle, Armon Alttarille taas, ja me kaikki. NÄHDÄÄN SIELLÄ 🙂 ”””

  Siis onko mielestäsi evankeliumin sanoma:

  1) että voidaan tehdä syntiä ja yhä uudestaan ja uudestaan saada ne samat synnit anteeksi olivatpa ne millaiset tahansa

  2) vai Jeesus parantaa sydämen että voi ymmärtää Jumalan tahdon ja Pyhän Hengen voimassa voi elää Jeesuksen käskyjen mukaan

  Toin siis esille kun Jeesus sanoi Pietarille että tulisi kävellen veden päällä luokseen ja Pietari käveli, mitä tämä kertoo, omassa voimassako Pietari käveli vai kenen?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Ari

   Miksi tappelet Jumalan sanaa vastaan.

   Panen kaksi raamatunkohtaa, joita vastaan tappelet tehden itsestäsi harhaan eksyneen itsesi pettäjän ja mikä pahempaa sanoillasi teet Jumalasta valehtelijan.

   Roomalaiskirje:

   ” 11:32 Sillä Jumala on sulkenut

   K A I K K I

   tottelemattomuuteen, että hän

   K A I K K I A armahtaisi. ”

   1.Johanneksen kirje:

   ”1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me EKSYTÄMME itsemme, ja totuus EI OLE meissä.

   1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit ANTEEKSI ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

   1:10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme HÄNET (JUMALAN) valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

   2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, NIIN meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.

   2:2 Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös

   KOKO MAAILMAN SYNTIEN. ”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Omalta puoleltani lopetan Arin kanssa keskustelun tässä ketjussa.

   Toivotan sinulle Kaisu kaikkea hyvää ja Jumalan siunaamaa jatkoa loppiaiskaudelle.

   Terveisiä Helgelle

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Kiitos, Matias. Siunausta ja Varjelusta myös teille. Arilla on varmaan vain paha olo.Ja sydämestä lähtevät ne pahat ajatuksetkin. On vain väärä paikka niitä purkaa. Hän tulee loukanneeksi-ja unohtaa myös käytöstavat (kunnioita vanhempiasi). Hyvää mieltä kaikille!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kaisu Hilden mielenkiintoinen on tulkintasi minun olostani, siis kun tuon esille sitä todellista uskoa jota evankeliumissa on niin onko se ”pahaa oloa”?

   Siis minulle evankeliumissa on voima todella ensinnäkin kunnioittaa vanhempia, sen opin uskontaipaleeni alussa.

   Evankeliumissa on voima voittaa kaikki kiusaukset ja siinä on myös rakkaus rakastaa Jumalaa ylikaiken ja lähimmäistä niinkuin itseään, sanoohan Paavali:

   Room. 5:5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

   Ja mitä rakkaus saa aikaan:

   Room. 13:10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.

   Joten kun riennät taasen ”armon alttarille ristin juureen” niin mietippä onko sinulla todella Jumalan rakkaus itsessäsi, tutki itseäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Valma Luukka esitää seuraavan:””Totuus on kuitenkin se, että parannus on jokapäiväistä paluuta kasteen armoliittoon.””

  Tuossa on sekoitettu kyllä parannus ja pyhitys ja vieläpä lisätty joku ”kasteen armoliitto”.

  Siis parannus on yhden kerran tehtävä kääntyminen pois pimeydestä valoon, jumalattomuudesta Jumalan lapseksi. Parannuksen kautta uudestisynnytään eli saadaan Pyhä Henki.

  Tää on mielenkiintoista ”keskustelua” kun otetaan hiukan se ”peikko” jota pelätään kuin ruttoa, synnittömyys, en minä ainakaan ole kertaakaan kirjoittanut että olisin synnitön, mutta en voi valehdella etteikö Jumala anna voimaa voittaa kaikki kiusaukset eli KUN lankean niin teen sen omasta tahdostani, en ole synnin orja.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, ”eli KUN lankean niin teen sen omasta tahdostani, en ole synnin orja.”

   Ohjat omissa käsissä? Onko Jumala antanut sinulle luvan tehdä syntiä? Kun teet omasta ”tahdosta” syntiä, etkö kadu ja pyydä syntiäsi anteeksi? Olet kerran tehnyt parannuksen ja se riittää sinulle?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, kirjoituksesi todella osoittavat, että et ole minkään seurakunnan opetuksesta osallinen. Olet itse itsellesi seurakunta, sinä yksin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Siis parannus on yhden kerran tehtävä kääntyminen pois pimeydestä valoon.” Tehdäänpä yksinkertainen harjoitus: Asetu, Ari Pasanen, huoneessasi selin ikkunaan. Tee täyskäännös. Nyt olet kääntynyt pimeydestä valoon (kirjoittaessani tätä ulkona tosin on vielä pimeää), mutta et ole liikkunut lainkaan paikaltasi. Näin on hengellisessäkin kääntymisessä. Siitä alkaa vaellus ja kilvoittelu. Siihen kuuluu monenlaista kompastelua ja harhailua, josta on tehtävä parannusta. On toisin sanoen pyydettävä Parantajan apua.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti milloin olet mielestäsi ”kääntynyt” pimeydestä valoon?

   Minä itse elin liki 40 vuotta pimeydessä eli en todellakaan tiennyt Jumalan tahtoa eli kuullut Jeesuksen ääntä. Se mitä ymmärsin ”uskosta oli se kirkon ”ääni” joka oli todella sekava ja sekottui yhteiskunnan ääneen. Ei ollut tietoa miten elää eli mikä on syntiä ja mikä ei.

   Parannuksen yksi osa on juuri että alkaa kuulemaan Jeesuksen äänen eli Jumala ilmoittaa evankeliumin ja se on senjälkeen yksinkertaista kun Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen sanat. Ei tarvitse seli selitellä vaan kun tuntee Totuuden niin asiat ovat kyllä tai ei.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Parannuksen yksi osa on juuri, että alkaa kuulla Jeesuksen äänen. Jumala ilmoittaa evankeliumin. Sen jälkeen on yksinkertaista, kun Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen sanat.” Olet siis mielestäsi niin vapaa synnistä, että et enää tarvitse Jeesusta. Voi voi!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti kun kuulee Jeesuksen äänen ja seuraa Häntä niin kyllä siinnä tarvitaan Jeesusta näyttämään Tie ja tarvitsen Häntä rukoilemaan puolestani. Yrität väen väkisin saada näyttämään että olisin irti Jeesuksesta, kuinka on itsesi laita mihin tarvitset Jeesusta?

   Room. 8:34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Lainaan Matteuksen evankeliumin 9. lukua: ”Jeesus oli sitten aterialla hänen kodissaan. Sinne tuli myös useita publikaaneja ja muita syntisiä, ja he aterioivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa. Tämän nähdessään fariseukset sanoivat Jeesuksen opetuslapsille: ’Kuinka teidän opettajanne syö yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa!’ Jeesus kuuli sen ja sanoi: ’Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa: ’Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja.’ En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä.'”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit