S
K
121 kommenttia
Vinkkinä tässä ”keskustelussa” mukana olleille voisi sanoa että kannattaa tutkia miksi SELKEÄ Raamatun Sana satuttaa ja siihen pitää etsiä ”tulkintoja” joilla sen voi kääntää omalle mielelle sopivaksi, vaikkapa täysin päinvastaiseksi.
Yksi yritys toteuttaa tätä on väittää käännöksiä virheellisiksi, tässä tulee vaan mieleen miksi historian ajan on Raamattu kuitenkin säilynyt samanlaisena , ei siinnä ole selkeitä muutoksia tehty vaikka ns Raamatun tulkinta ja ihmisten ihmiskäsitys on muuttunut. Siis vaikka SELKEÄT Raamatun Sanat eivät sovi omaan uskoon, niin ei Raamattua ole muokattu niihin sopiviksi.
Blogisti kysyi Norvannolta jakeesta: “1:18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan niitä kohtaan, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,”
Kun Norvanto tykkää elää sisäpiirinsä kanssa pää pensaassa, niin koetan avata itsekseni jakeen sisältöä. Vastaväittelijä olisi kiva, koska silloin asia tulee perusteellisemmin esiin.
Lukiessa Paavalin kirjeitä on tärkeää pitää takaraivossa tietoisuus siitä, että hän odotti Jeesuksen palaavan elinaikanaan, samoin odottivat seurakunnat. He siis odottivat Jumalan vihan päivää, Herran päivää, joka kohtaa epäjumalia palvovaa maailmaa, kuten temppeliprostituutiota ja poikien/miestenturmelijoita, pedofiilejä, miehimyksiä.
Mikäli ajatus on päällä, niin huomaa, miten apostoli palaa Jumalan vihan päivään Roomalaiskirjeessä.
”Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.”
Tessalonikalaiskirje kertoo yksityiskohtaisemmin Herran päivästä:
”ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.”
”Pelastaa meidät”, siis myös apostolin. Jakeessa kerrotaan myös selkeästi, mitä pelastus tarkoitti apostoleilla ja alkuseurakunnille. Myöhemmät tulkinnat pelastuksesta ovat fantasioita. Kukaan ei ole vielä voinut pelastua siitä, mitä Raamattu pelastuksella tarkoittaa. Pelastuksen päivä koittaa vasta silloin, kun Jeesus tulee takaisin.
Jeesuksen paluun odotukseen liittyy myös Roomalaiskirje 8:1.
Rauhan julistus: ”Niin ei nyt siis ole mitään kuolemantuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, ei lihan mukaan vaeltaville, vaan Hengen.”
Kirkko on vääntänyt kuolemantuomion kadotustuomioksi, katolisen oppinsa mukaisesti. Yhden sanan väärennös takaa sen, ettei ole mahdollista löytää apostolin sanoman ideaa muuten kuin tutkimalla alkutekstejä. Room. 1:18 ja 8:1 kertovat Herran päivästä. 1.18 apostoli perustelee sitä, miksi sen aikainen maailma kohtaa tuomiopäivän.
Entä mitä eroa on kuolemantuomiolla ja kadotustuomiolla, kun pidetään mielessä, että odotettiin kiihkeästi Jeesuksen paluuta?
Ilmoita asiaton kommentti