Rukoile puolestani

Rukoile puolestani. Koskapa asiani ovat varsin hyvin, on vaikea keksiä kovin täsmällistä aihetta. Rukoile siis uskoontuloa, tai vaikka ennätystä penkkipunnerruksessa, mitä nyt arveletkin minulle hyväksi. Tai miksei lottovoittoa; tosin en lottoa, joten voitto vaatisi isonpuoleisen ihmeen. Sellainen lyhyt, viiden sekunnin rukous riittää.

Kyseessä on testi, kuten lukija varmaan arvaakin.

En toki usko rukouksen vaikuttavan kohteeseensa. Mutta vaikuttaako se rukoilijaan?

Raamatussa toistuu muutamaan otteeseen rukous vainoojan tai vihamiehen puolesta: "Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä." (Luuk. 6:28), "Siunatkaa niitä, jotka teitä vainoavat, siunatkaa älkääkä kirotko." (Room 11:14)

Varsinainen kysymys koskee kuitenkin niitä, jotka osallistuivat testiin. Koskapa minua voidaan pitää vähintään valtionkirkkoaseman vainoajana, koskenee edellinen jae minuakin. On toki paljon pahempaakin vainoamista. Mutta onko helpompi siunata kirkonpolttajaa kuin kaltaistani, Hannu Kiurun mainoin lohkaisun mukaan "salonkikelpoista telaketjuastia". Olin perustamassa vakavahenkistä eroakirkosta.fi-palvelua, mutta minulla oli hauskaa sitä tehdessä. Tekeekö se asian vaikeammaksi?

Kristitty: kenen puolesta sinun on vaikein rukoilla?

21 kommenttia

  • Eija Moilanen sanoo:

    Anteeksi Jori kun hiukan poikkean aiheesta. Mutta Ykille. Siis mahdollisuus on tutkia. Tutkijan on vain kehitettävä mittarit, joilla asiaa tutkitaan. Mutta aika yllättävän huomion tein tuolla aikaisemmin googlatessa. Tiedossani on ollut, että tutkimusta on tehty rukouksen nopeuttavasta vaikutuksesta paranemisiin. En nyt lähde väittämään ateistin blokissa uskonnottomalle, että se johtui Jumalasta. Tämä oli vain alustus. Se mitä halusin sanoa on tämä, että vielä yllättyneempi olin rukouksen hidastavasta vaikutuksesta rukoilun kohteelle. Syy oli luonnollinen. Rukouksen kohteille oli tullut suorituspaineita. Sen verran kristikuntaa tunnen, että tiedän kyllä mitä tällä tarkoitetaan. Ehkäpä on tärkeämpää puhua rukouksesta tai sen tarpeesta Jumalalle kuin omasta rukoilusta ihmisille.

    Ilmoita asiaton kommentti