,

76 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Persut eivät ole hallituksessa, joten heihin en ota kantaa. Suomessa on huono hallitus. Vihervassarit ovat työllistäneet tyhjäntoimittajakaverit kovapalkaisiin suojatyövirkoihin. Puoluetuen ja omien palkkojen korotuksiin on rahaa, muttei ole vanhustenhoitoon. Rahaa hussataan, velkaa otetaan ja laskut maksaa tulevina vuosina veronmaksajat. Huonoa taloudenhoitoa. Saa nähdä kuinka huonoon tilaan vihervassarit saavat Suomen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pentti Korhonen sanoo:

   Tuoko on kristityn puhetta Juha? Persut, KD ja kokoomuslaiset noin puhuvat, mutta itse asia ei sinua näytä kiinnostavan. Olen kuvitellut sinut ”kunnon kristityksi”, jolle myös lähimmäisenrakkaus jotain merkitsee. No lopultakin, en ole yllättybyt.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Heinilä: ”Vihervassarit”.

   Hyvin todistit, mitä tuon esiin blogissani arvopohjasta. Käytät tyypillistä persusanastoa, kun puhut perussuomalaisten äänellä päivän politiikasta, mikä ei tietenkään tarkoita perussuomalaisuutta, vaan sanomisen populistista tyyliä. Jo Timo Soini opetti, että vihervassarit ovat mädättäjiä. Vihervasasarit on piiloilmaisu ja tarkoittaa soinilaisille kommunisteja. Ei voi olla kauheampaa sanaa kuin kommunisti.

   Perussuomalaiset olivat Sipilän hallituksessa toteuttamassa politiikkaa, jossa köyhiltä otettua jaettiin niille, joilla on ennestään yllin kyllin. Vanhuksille ei riittänyt rahaa eikä niille vähäosaisille, joille persut lupasivat parempia aikoja. Timo Soinin petos on omaa luokkaansa Suomen poliittisessa historiassa.

   Avustajia on toki liikaa nykyisessä hallituksessa, mutta se, joka on niistä vastuussa, Antti Rinne arkkitehtina, sai lähteä. Marinin hallitus on joutunut korjaamaan Sipilän ja persujen mokia, kuten lopettamaan kevytautolain EU:n vastaisena, avaamaan taksiuudistuksen, purkamaan aktiivimallin leikkurin, joka kohdistui heikoimmassa asemassa oleviin työttömiin.

   Mitä hyvää teki Sipilä, Soini ja Stubb/Orpo? Kikyä puretaan laajojen lakkojen avulla, joten lakot menevät Sipilän piikkiin. Sotea puskettiin läpi harmaan perustuslain kiven neljä vuotta ja rahaa paloi satoja miljoonia. Mikäli nekin rahat olisi sijoitettu vanhusten hoitoon ja perusterveyteen, niin kansalaiset olisivat hyötyneet. Nyt hyötyivät vain konsultit. Viranomaiset hukkasivat tuhansia työtunteja hölmöläisten ojan kaivuuseen.

   Tuhon takana olivat uskovaiset Sipilä ja Soini. Kaiken saa anteeksi, kuten katolilainen Soini rehvasteli kirkkonsa ovelta. Teoilla ei todellakaan ole näille keisareille väliä, kun anteeksianto kortin voi vetää tarvittaessa perstaskun lompsasta.

   Ja Marin toteutti luvatun hoitajamitoituksen, jota ei olisi tullut, mikäli persut ja kokoomus olisivat hallituksessa.

   Kunpa kirkossa toteutuisi sama kuin Marinin hallituksessa, jotta kirkko saisi inhimillisemmät kasvot. Sanna Marinin hallitus on parasta Suomen politiikassa 40 vuoteen. Toki se voi kaatua, kun keskusta tempoilee Halla-ahon liekanarussa. Kepu pettää aina, kuten jo vanha kansa tiesi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kepu pettää varmasti. Mutta pettääkö kansan vai vihervassarit?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Persut eivät ole hallituksessa, joten heihin en ota kantaa.” Mitä muuta kommenttisi on kuin silkkaa perussuomalaisten kannattamista?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pietari Kuittinen sanoo:

  Mutta joka ei työtä tee, vaan uskoo sen päälle, joka jumalattoman vanhurskaaksi tekee, hänen USKONSA luetaan hänelle vanhurskaudeksi….Sillä niin monta, jotka lain töistä riippuvat, ovat kirouksen alla.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Kiitos myös Kuittiselle, että päästään käsittelemään ongelman juurta.

   Sanatarkka käännös kuuluu:

   Room.4:5 ”mutta ei tekevälle, vaan uskovalle, syyttömäksi julistettavalle jumalattomalle, luetaan hänen uskonsa oikeamielisyydeksi.”

   Verrataan sitä kirkon käännökseen, tai mikä sitten onkaan:

   ”Mutta joka ei työtä tee, vaan uskoo sen päälle, joka jumalattoman vanhurskaaksi tekee, hänen uskonsa luetaan hänelle vanhurskaudeksi.”

   Esiin nostettu jae on hyvä, koska siitä näkee, miten vanhurskaudeksi on könttänä käännetty kaksi erillistä kreikan sanaa, vaikka ne tarkoittavat eri asiaa, syyttömäksi julistamista sekä oikeamielisyyttä.

   Jos tekstit annetaan kirkkoslangista tietämättömälle, niin kumpaa käännöstä hänen on helpompi ymmärtää?

   Kuittisen esiin nostama käännös on kökköyden ja tyhjän sanomisen mestariluomus. Siitä näkee loistavasti, miten perusteellisesti kääntäjät ja kirkon teologit ovat pihalla apostolien opista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Höh.. Jos kerran tässä käytetty paras käännös sanoo alkukieleen tukeutuen, että uskon kautta tullaan vanhurskaiksi ja lain töissä riippuvat ovat kirouksen alla, niin tämän kyseenalaistaminen ei ainakaan ole sitten kristinuskoa. Nimitettäköön sitä miksi tahansa, mutta sitä se ei ole.

   Tuo väite, että taivaaseen menee hyväntekijät ilman Jeesusta (ts. Raamatun mukaan uskoa ja pyhää kastetta) on myös klassinen ja wanha harha, jota on kristikunnan kielellä kutsuttu töitten opiksi. Niin puhdasta ja pyhää työtä kun ei keltään meistä löydy, että autuaaksi tulisi. Olipa käännös mikä hyvänsä, vain Kristuksessa vanhurskaat ovat autuaita.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Kettunen: ”Tuo väite, että taivaaseen menee hyväntekijät ilman Jeesusta.”

   En ole maininnut taivasta eikä sitä mainita kansojen tuomiossa, koska se ei liity tähän asiaan.

   ”Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.”

   Mihin tulee? Eikö takaisin, kuten lupasi opetuslapsilleen? Jeesus ei tullut takaisin apostolien aikana, vaikka nämä kiihkeästi odottivat. Kun Jeesus tulee takaisin, niin Maa planeetalle. Kansojen tuomiossa tuomitaan ihmiset, jotka elävät Hänen tulonsa aikana.

   Kannattaisi lukea, mitä tekstissä sanotaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Huoli Al Holin suomalaisista on sekin hautautunut siellä sataneeseen lumeen.

  Miksihän asia nyt ei synnytä huolta. Toki Haavisto nyt tahtoo ja toimii vähemmän kun Presidenttikalluppi näyttää hyvää. Lyhyitä ovat poliitikkojemme uskonmatkat kuten retket.

  Nythän Haavisto visusti on sanomatta sanaakaan Kreikan lapsista. Kun politiikassa EU tasolla ei tahdota toimia kuten tulisi toimia voi ja saa hyvin huomata asiassa ideologioiden ja intohimojen asiaa mitkä otetaan käytäntöön kun niillä itselle tai puolueelle saadaan hyvää.

  Näin keisareilla ei tosiaan ole vaatteita päättäjissämme.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Tämä pakolaiskysymys on nyt vasta aluillaan. Yhdellä tavalla asiassa on kysymys sotatilaan liittyvästä asiasta vaikeana rinnastuksena.

   Poliitikkomme haihduttavat realiteetit kuitenkin keskusteluihin kahvipöytiin kuten lounastamisiin, ja itse asia halutaan pitää turvallisen ymmärryksen ulkopuolella tavoittamattomissa. Näin voidaan ja saa puhua vain ja ainoastaan Ihmishaasteesta lapsissa. Turvallista, eikö totta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Kun EU.n tärkein asia on ollut säilyttää arvoa rahassa, ja sen sijoittamisessa, voi hyvin ymmärtää miten voi katsoa pyrkimystä todistuksessa esimerkiksi kriisienhallinnassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  En ole minkään puolueen ehdoton kannattaja, koska kuten kirkollisissa kuvioissa niin myös puoluekentällä jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa. Mutta tuntuu siltä, että tämän hallituksen keskiössä on ihminen kun edellisen hallituksen keskiössä oli raha. Tulokset sitten aikanaan puhukoot puolesta tai vastaan. Mikään hallitus tai mikään seurakunta ei tietenkään ole täydellinen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Kuinka maailma (olipa mitä puoluetta tai uskontoa tahansa) voi katsoa, kuinka lapsia kidutetaan keskitysleirillä ?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pentti Korhonen sanoo:

   Charlotta, nämä kunnon kristityt kykenevät mihin tahansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Olen hyvin hämmentynyt siitä, että ne ihmiset jotka kovaan ääneen toisesta suupielestään toitottavat kristillisiä arvoja, samaan aikaan toisesta suupielestään syytävät halventavia pilkkanimityksiä lähimmäistensä suuntaan.

   Näinkö Jeesus Raamatussa kehotti tekemään? Missä kohtaa juhien ja wernereiden raamatuissa on se käsky, että halveksi lähimmäistäsi kaikesta sydämestäsi ja tuo se julkisilla foorumeilla esille? Omasta Raamatustani en sitä löydä. Joten päättelen, että juhat ja wernerit antavat piut paut Raamatulle, kunhan pääsevät vanhan kunnon vihtahousun kanssa pilkkaamaan kristittyjä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Neiti Rantasta en pidäkään kristittynä. Vaikka hän onkin sateenkaarikirkon jäsen ja pitää merten takaa yllä ja vahvistaa huulipunakapinaa kirkossa. Hän on aina valmis halveksimaan ja mustamaalaamaan isänmaallisia miehiä niin kuin oikeaoppiseen tasaarvoon kuuluu. Saa nähdä kauanko hänen uhmansa kestää. aikamme on lyhyt.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Olisi kai parempi sivuuttaa Werneri Janhosen teksti vaikenemalla. En malta kuitenkaan miettiä vaihtoehtoja noille hänen iskusanoilleen. Sateenkaarikirkko – vedenpaisumuskirkko, huulipunakapina – viiksivahavakaus, mustamaalaaminen – kalkitseminen, oikeaoppinen tasa-arvo – vääristynyt sortovalta… En pidä vedenpaisumuskirkon viiksivahavakavaa kalkitsemista ja vääristynyttä sortovaltaa kovin isänmaallisena, miehekkyydestä puhumattakaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   No, mitä tuossa edellä sanoinkaan näistä kristillisiksi tekeytyvistä … Jos Wernerin raamatusta löytyy kehotus levitellä tuollaista tekstiä, niin se ei ole Raamattu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Poimin artikkelista: ”On ilmeistä, että ennen seuraavia hallitusneuvotteluita puolueen on työnnettävä piiloon ainakin sen räikein hihamerkkisiipi, etnonationalistit, josta osa on julkisesti kannattanut esimerkiksi 1930-luvun fasistista Lapuan liikettä. Ei ole selvää, kuinka todellista intoa puheenjohtaja Halla-aholla on hillitä puolueen jyrkintä äärilaitaa.”

   Kun Halla-ahon nousu on perustunut paljolti laitasiiven invaasioon ja voimaan, niin miten hän pystyy edes halutessaan laittamaan ydinkannattajansa järjestykseen? Laita tarvitsee äänekseen aatteesta tinkimättömän johtajan, johon voi luottaa ja joka edustaa uskottavan selkeästi liikkeen sanomaa. Halla-aho menettäisi kasvonsa, jos ryhtyisi suitsimaan kovalla kädellä puolueen perusvoimaa. Samalla liike alkaisi repeillä sisältä päin, kun ”omat koirat ryhtyisivät puremaan”.

   Sama, mikä tapahtui Soinille, voi tapahtua Halla-aholle. Soini loi puolueen Halla-aholle, kun tämä kuvitteli voivansa flirttailla rasismin kanssa. Luulisi Halla-ahon ymmärtävän populismin idean. Hän on puun kuoren välissä, kuten Soini. Halu on valtaan, mutta vaarana on pudota samaan kuoppaan kuin edeltäjänsä. Ei ole muuta mahdollisuutta kuin suvaitsevaisuus äärilaitoja kohtaan ja mitään sanomaton monologi julkisuuteen, miten pitäisi miettiä sanomisiaan. Se on viesti äärilaidalle, että katsokaa, miten kaivatte uskottavuutta, mutta meidän aikamme tulee, mikäli olette hiljaa odotuksen ajan.

   Kolme vuotta on pitkä aika äärilaidalle, joten Halla-aho tekee epätoivoisen kiihkeästi työtä kaataakseen hallituksen. Loppumetreistä saattaa tulla ylivoimaisen rasittava, jos juostaan radalla täydet kolme vuotta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Halla-aho tarvitsee sotaansa nimen omaan äärilaitaa, joka ei kaihda mitään keinoja toteuttaakseen mestarin ideologiaa:

   ”Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä. Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä Rosa Meriläinen, Heidi Hautala ja Mikko Puumalainen sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut?”

   https://www.halla-aho.com/scripta/tulevaisuudenkuva.html

   Tulee mieleen erään saksalaisen kirja Taisteluni, jota monikaan aikalainen ei ottanut vakavasti. Kukaan ei ottanut vakavasti myöskään Timo Soinin gradua populismista, vaikka hän myönsi äskettäin seuranneensa oppiaan pilkuntarkasti. Eikä Soini voinut välttää kohtaloaan, jonka kirjoitti graduunsa. SMP tukehtui omaan oksennukseensa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Werner Janhonen sanoo:

  Kodin ja perheen kuuluukin olla naisten käsissä. Kun kodit ja perheet ovat naisten käsissä silloin seurakunnat ja kansakuntakin kukoistavat.

  Harva jaksaa huomioda tätä. http://www.luterilainen.net/category/ydinkohdat/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kalevi Kauppinen sanoo:

  Ei sillä ole väliä, onko mies vai nainen, se on tärkeintä kuinka asioita hoidetaan. Joskus tuntuu siltä, että pidetään sitä tärkeimpänä asiana, että saadaan nainen hoitamaan hallitusvastuuta.

  Perussuomalaiset pyrkivät siihen, että annetaan apu sinne paikan päälle, missä apua tarvitaan. Maailmassa on pakolaisia 65 miljoonaa, joten ei asiat sillä parane, jos vain muutama promille saa uuden asuinpaikan.

  Maailmassa on maita, jotka eivät ota yhtään pakolaista, esimerkiksi Israel siinä mukana. Eipä taida sinne olla tulijoitakaan, koska pakolaisten uskonto on siinä esteenä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Israel onkin maa, josta on lähtenyt paljon pakolaisia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Perussuomalaiset pyrkivät siihen, että annetaan apu sinne paikan päälle, missä apua tarvitaan.” Minkälaisia korotuksia mahtavat ehdottaa avustusmäärärahoihin?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kalevi Kauppinen sanoo:

   Ei tietääkseni Israelista ole ajettu ketään pois, päinvastoin Israeliin pyrkii keinolla millä hyvänsä selkäänpuukottajia. Jokaisen maan on turvattava kansalaistensa turvallisuus, siihen ei Israel ole pystynyt.

   Jos ne rahat, joita on käytetty pakolaisten ylläpitämiseen, niin sillä summalla olisi autettu paljon enemmän pakolaisia paikan päällä. Ainoastaan ne pakolaiset, joiden henki on uhattuna, heitä on syytä ottaa vastaan, ei parempaa elintasoa hakevia pitäisi maahan laskea.

   Aika kova on itseään kirityiksi sanovien asenne niin maiden kristittyjen suhteen, joita vainotaan ja tapetaan.

   Maailmassa on yhteensä noin 2,48 miljardia kristittyä, joista yli 215 miljoonaa kärsii kristittyjen vainoa. Vainot ovat suhteellisesti suurempia niissä maissa, joista maahamme tulee eniten pakolaisia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Aika kovaa on EU:n asenne pakolaisia kohtaan. Voisi sanoa jopa petomainen. Kreikan saaret pullistelevat katastrofaalisella tavalla ja me pohditaan täällä muutaman lapsen tuomista pois sieltä. Miksiköhän me Suomalaiset kovetamme sydämemme ja syyttelemme kovuudesta vain muita.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Nämä yhteiskunnan asiat ovat lähinnä maallisen regimentin hoidettavia. Hyvinvointivaltio on luotu paitsi ihmisten työllä, niin poliittisesti vasemmiston ja keskustan yhteistyöllä. Kokoomuksen tultua hallitukseen velan määrä kasvoi. Suomen politiikan ruttona ja syöpänä pidän vihreitä. Jos heidät saataisiin oppositioon, asioita voisi hoitaa järkevästi.

  Vihreät ovat estäneet kaiken järkevän energiapolitiikan vastustamalla ydinvoimaa. Vihreä ei tajua,että metsää on pakko kaataa ja teollisuutta edistää. Muuten jää soijapavut syömättä

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Vihreä ei tajua, että metsää on pakko kaataa ja teollisuutta edistää.” Millä värillä kuvaisi sitä, joka luulee metsän kaatamisen olevan ainoa keino edistää teollisuutta? Kävisikö ruskea, sen voi sitten itse kukin päätellä, mihin se liittyy?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  • Pa
  • K
  • Mi
  • J
  • Ih
  • C

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  • L
  • S
  • Ki
  • G
  • H
  • Roomalaiskirje
  • L

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit

  • S
  • L
  • Ki
  • L
  • Van
  • V