Onko Jumala TODELLA sanonut?

Onko Jumala TODELLA sanonut?

 

Näin kysyi saatana Aatamilta ja Eevalta, Raamatun Luomiskertomuksessa. Tätä kysyy Kirkko,ja nykyihminen.Tätä kysyvät Raamatun Sanan vastustajat ja lokaan heittäjät.

Raamatussa on vastaukset päivän polttaviin kysymyksiin. Yhä tänä päivänä. Sana on Elävä. Sinä joko uskot Jumalan Sanaa, tai et.

Vaihtoehdoksi sinulle jää uskoa saatanaan. Ja sen koukkuihin ja metkuihin. Voit myös turvata ihmiseen, järkeen, maallisiin tavaroihin jne. katoaviin asioihin.

Kun Jeesus tulee, mitä aiot sanoa hänelle? Että minut houkuteltiin uskomaan saatanaan? Että kirkkokin niin uskoo. Toisetkin näin ajattelevat.

Ota nyt oma Raamattusi, lue siitä, mitä Jumala sanoo asioista. Pyydä Armoa, että Pyhä Henki avaa sen sanoman sinulle.

Onko Jumala todella sanonut, on epäilylause, jonka me ihmiset usein nielemme. Se syö sinun uskoasi.

Jumalan Sana on Tosi, Nyt ja Amen. Uskot tai et.

128 kommenttia

 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kimmo Wallentin, Jumala on antanut Jeesukselle kaiken vallan taivaassa ja maan päällä. Antaja siis on, se on Jumala, vastaanottaja on Jeesus Kristus Jumalan Poika. Tämän Jeesus kertoo opetuslapsille, Matt. 28:18-20. Siinä hän antaa myös lähetyskäskyn: Tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastakaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt pitää. Jeesus antaa lupauksen siitä, että on heidän kanssaan maailman loppuun asti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Paukkunen sanoo:

  Antero Syrjänen, kerroit ketjussa aikaisemmin minulle, että silmän kehittyminen evoluution kautta on osoitettu todeksi. Kehotit minua hankkimaan tietoa, etten kyselisi lapsen lailla. Alla vähän Wikipedia tietoa.

  ”Nisäkkäiden monimutkaisen silmän uskotaan kehittyneen evoluution kautta monien välivaiheiden kautta. Wikipedia : USKOTAAN?   Ensimmäiset silmienfossiilit jotka on löydetty ovat kambrikaudelta 540 miljoonan vuoden takaa, jolloin tutkijoiden mukaan monisoluisten eliöiden ”Kambrikauden lajiräjähdys” synnytti muutamien kymmenien miljoonien vuosien sisään valtavan määrän uusia eliöiden pääjaksoja ja lajeja. Wikipedia: USKOTAAN LAJIRÄJÄHDYS? LAJEJA SYNTYI KUIN TYHJÄSTÄ?

  Arvioiden mukaan pistemäiset silmät ovat kehittyneet jopa 40–65 eri kertaa. Valon suunnan muutaman asteen tarkkuudella aistiva silmä on kehittynyt suhteellisen harvoille eliöryhmille ehkä vain 6–30 kertaa. Wikipedia: ARVIOIDEN MUKAAN, EHKÄ?   Neulanreikäsilmä, peilisilmä, Kambrikaudella silmä ja siihen liittyvä kuvaa käsittelevä keskushermosto kehittyivät nopeasti, ja neulanreikäkameraa muistuttava neulanreikäsilmä ilmestyi helmiveneelle (Nautilus).lähde? Ainakin nykyajan Nautiluksen silmä on linssitön ja sarveiskalvoton.[7] Tämä neulanreikäsilmä oli veden täyttämä, mutta kudosten hyvin suojaama. Neulanreikäsilmällä saattoi havaita valon suuntaa ja hahmojakin. Muun muassa suojaksi loisia vastaan kehittyi silmän eteen läpinäkyvä kalvo.lähde? Yhtä mutkikas kuin neulanreikäsilmä on peilisilmä, jollainen on Pecten simpukoilla.[9] Hyönteisille kehittyi verkkosilmä, joka onkin hyödyllinen lentäville pienille eliöille. KEHITTYIVÄT NOPEASTI. MITEN? Antero vastaa?   Linssi ja värinäkö Merietanalla Murex on silmässään linssi, vaikka sen silmä ei ole yhtä mutkikas kuin ihmisen silmä. Edelleen selkärankaisille ja mustekalalle kehittyi silmä, jossa on linssi.lähde? Selkäjänteisten linssi kehittyi viimeistään 500 miljoonaa vuotta sitten, nahkiaisella on värinäkö ja tarkentuva linssi[10]. Värinäöstä oli hyötyä ruokakasvien havaitsemisessa, parittelukumppanin etsinnässä, saaliin tunnistamisessa ja petojen havaitsemisessa. TAAS KEHITTYI.   Silmän evoluution matemaattiset laskelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Silmän evoluutiota ovat Lundin yliopiston tutkijat tutkineet laskemalla tietokoneella silmän muodonmuutosta silmätyypistä toiseen.[11][12] Laskelmien pohjana on eliöillä havaittu litteä pigmenttisilmä, kuppisilmä, neulanreikäsilmä ja niin edelleen.lähde? Dan Nilsson väittää laskelmiinsa nojaten, että silmän kehitys litteästä valoa aistivasta levystä veisi noin 350 000 sukupolvea, mutta varmaa tämä aikamäärä ei liene, koska se perustuu esiasetettuihin oletuksiin.

  ESIM.NÄIN SELVÄSTI ON ANTEROLLE SELVITETTY  TIETEELLISESTI ESIM. SILMÄN KEHITYS ESIASETETUIN OLETUKSIN. ENTÄS KORVAN KEHITYS? KUKA KUULEE, MITÄ JUMALA ON PUHUNUT? JOKU USKOO EVOLUUTIOUSKOON JOKU TOINEN EI. LISÄÄ TARKEMPIA TUTKIMUSTULOKSIA LÖYTYY, JOISSA ARVELLAAN JONKIN VAIHEEN TOTEUTUNEEN. IHMISKUNTA EI HALUA TUNNUSTAA JUMALAA LUOJANA. SEKIN ON ILMOITETTU RAAMATUSSA

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Kun tiedemies sanoo uskovansa, hän pitää asiaa totena, kunnes pätevästi toisin todistetaan. Kun kreationisti sanoo uskovansa, hän pitää totena, vaikka pätevästi toisin todistetaankin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Tiede tutkii, miten Jumala (ehkä) on tehnyt kaiken. Eivät tieteilijät vain pysty sanomaan näistä asioista enempää kuin ehkä. Jos ja kun Jumalaa ei voi eikä saa ottaa tieteessä huomioon, niin silloin ei voi muuta kuin olettaa, mitä ja milloin ehkä on tapahtunut. Syitä ei tiedetä. Oletetaan vain.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Eipä Luojaan uskovakaan voi sanoa muuta kuin ’ehkä’, kun kysytään: ’miten’. Sen sijaan hänellä on vastaus kysymykseen: ’kuka’.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   ”hänellä on vastaus kysymykseen: ’kuka’.”

   Aamen, Martti, aamen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   ” Kun kreationisti sanoo uskovansa, hän pitää totena, vaikka pätevästi toisin todistetaankin.”

   No, no, siitä pitää ensin ottaa selvää, onko pätevästi todistettu?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Nuoren maan kreationistit, joita tälläkin palstalla lienee useita, luulevat/ uskovat maailmankaikkeuden miljardeine ja tas miljardeine etten sanoi triljoonine ja taas triljoonine tähtineen luodun 6ooo vuota sitten 6×24 tunnissa ja vain ihmisen kulisseiksi. Valollakin on kuulemma ollut suurempi nopeus tuolloin kuin nykyäänettä valo on ehtinyt hyvin miljardien valovuosien takaa mahaan. Selitystä löytyy ja Möhkön Miina myhäilee tyytyväisenä. Mutta mikä on jäänyt Miinalle selittämättä on ns. Niiniven vakio, eli miten 6000 vuota sitten luotu ihminen on kyennyt seuraaman tähtien liikettä yli 25000 vuodelta ja vielä paljon pitemmältä ajalta? Niiniven vakiossa (N) on meidän desimaalin järjestelmässämme 15 numeroa ja näin N = 195 955 200 000 000. Avaruusinsinööri Maurice Chatelaine selvitti, että tämä N luku vastasi hyvin tarkalleen 2268 miljoonaa päivää ja 86400 sekuntia: 24 x 60 x 60 = 84600. Joten N = 2 268 000 000 x 86400.

   Maurice Chatelaine koki shokin oivaltaessaan myös, että 2268 miljoonaa päivää ovat täsmälleen 240 prekessiojaksoa (25920 v) jossa kussakin on juuri 9 450 000 päivää ja 84600 sekuntia. N = 240 x 9 450 000 x 86 400.

   Maurice Chatelaine havaitsi myös, että N = 671 x 3 380 000 x 86 400. Mutta 3 380 000 päivää edustavat 19 Pluto-Neptunus konjunktiota ja, 54 konj. Neptunus-Uranus, 204 konj. Uranus-Neptunus, 466 konj. Saturnus-Jupiter, 4140 Jupiter-Mars, 10122 Mars-Venus, 23382 Venus-Merkurius.

   Lisäksi on havaittu, että 2268 miljoonaa päivää vastaavat 25000 Pluton sideeristä sykliä . http://www.artivision.fr/docs/niniang.htm

   Niiniven astronomisen vakion tekijät esiintyvä myös Uudessa testamentissa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Seppo, hieno veto. Totuus on löytynyt? Kaipaan lisää miljoonia vuosia tunteja ja sekunteja.

   Seppo, ”Lisäksi on havaittu, että 2268 miljoonaa päivää vastaavat 25000 Pluton sideeristä sykliä”

   Lisää näitä lukuja. Paljon tarvitaan lukuja ja teorioita, että voidaan sanoutua irti Raamatun Jumalasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”No, no, siitä pitää ensin ottaa selvää, onko pätevästi todistettu?” Kreationisti eivät käsittääkseni vaivaudu selvittämään tieteen todisteiden paikkansapitävyyttä, vaikka ne olisivat silmien edessä ja jalkojen alla. Viittaan esimerkiksi suomalaiseen peruskallioon, jossa näkyvät jääkauden jättämät jäljet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kari Paukkunen. Nuo luvut ovat tähtitieteellisiä tosiasioita jotka ovat olleet Niiniven muinaisten asukkaiden tiedossa. Tuskin he ovat niillä Raamattua halunneet vahingoittaa kun heillä ei Raamattua ole edes tuolloin ollut. Toki myös Ut:n aikaiset gnostikot ovat asian sitten myöhemmin tuntenet, sillä esim. Pistis Sophia tuntee sfäärin kääntymisen eli maan prekessiohuojunnan aiheuttaman tähtitaivaan hitaan näennäisen liikkeen. Ja ns. kuuprekessio esiinty myös Gulgaoth kertomuksessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Eikös kreationistien selitys näihin asioihin ole sen tyylinen, että ”Jumala on tällaiset jäljet kaukaisesta menneisyydestä huvikseen luonut meidän ihmeteltäväksemme”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Seppo, ”Möhkön Miina myhäilee tyytyväisenä.”

   Itse henkilökohtaisesti en kyseistä Miinaa tunne, mutta voisit lähettää terveiset hänelle ”muuan mieheltä”.

   Toivottavasti kommenttiisi ei kätkeydy mitään miinaa? Yksinkertainen, luomiseen uskova ihminen tekee yksinkertaisia kysymyksiä, älykkönä sallinet sen?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Seppo, ”Mutta mikä on jäänyt Miinalle selittämättä on ns. Niiniven vakio, eli miten 6000 vuota sitten luotu ihminen on kyennyt seuraaman tähtien liikettä yli 25000 vuodelta ja vielä paljon pitemmältä ajalta? Niiniven vakiossa (N) on meidän desimaalin järjestelmässämme 15 numeroa ja näin N = 195 955 200 000 000.”

   No, voisiko evoluutio-uskovainen selittää, miten tämä on ollut mahdollista kauan sitten. Ihminen kehittyy edelleen ja tälläisen asian toteaminen on pikku juttu tänään. Nyt suunnittelemme sähköistä maailmaa ilman ympäristötuhoja. Miina, jota en tunne, polttaa mökissään pilkkeitä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Seppo, vielä, jos Miina polttaa mökissä pilkkeitä, niin voit terveisten ohessa kertoa, että muuan Paukkunen, toisen polven pakolainen Karjalan Kannakselta, on tänään kerännyt moton jäljiltä olevia paksuja oksia kesämökin saunaa ja pataa varten.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Paukkunen, kritiikkini kohteena ei ole Möhkön Miina vaan Miinaa härskisti vedättävät oman edun tavoittelijat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kari, Niiniven vakio ei ota kanta evoluutioon eikä luomisen vaan maapallon ikään ja ihmisen ilmestymisen ajoituksiin, sillä Niiniven vakio edellyttää tähtitaivaan shamaria hirmuisesti pitemmältä kuin 6000 vuodelta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Onko psykiatrisi ja terapeuttisi pelkkä kemisti ja biologi?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Kari Paukkunen: ”Antero Syrjänen, kerroit ketjussa aikaisemmin minulle, että silmän kehittyminen evoluution kautta on osoitettu todeksi.”

  Tarkkaan ottaen sanoin: korvan ja silmän evoluutio osataan selittää.

  Kun tieteessä todetaan ”uskotaan, että…”, sen taustalla vaikuttaa hyvin paljon tutkimustietoa. Se on kaikkea muuta kuin pelkkää uskoa sen perinteisessä merkityksessä. Tämänkin olisit saanut selville, jos olisit halunnut. Suosittelisin tässä vaiheessa tutustumaan laajemmin tieteeseen ja sen metodeihin. Kreationistien kanssa keskustelu on siitä epäkiitollista, että he eivät useinkaan ole vaivautuneet selvittämään edes perusasioita mutta sen yhtään haittaamatta osaavat kertoa, etteivät ne pidä paikkaansa.

  ”LAJEJA SYNTYI KUIN TYHJÄSTÄ?”

  Ei syntynyt kuin tyhjästä. Kambrikaudella evoluutiolle oli erittäin otolliset olosuhteet, joten lajien evoluutio oli nopeampaa kuin monina muina aikoina. Nopealla ei tarkoiteta tässä sitä, mitä sillä tavallisesti tarkoitetaan. Kambrikaudeksi lasketaan noin 50 miljoonan vuoden ajanjakso.

  ”IHMISKUNTA EI HALUA TUNNUSTAA JUMALAA LUOJANA. SEKIN ON ILMOITETTU RAAMATUSSA”

  Lähes kolmasosa maailman väestöstä on kristittyjä ja valtaosa muustakin väestöstä uskoo jonkinlaiseen versioon luojasta. Väite siitä, että ihmiskunta ei haluaisi tunnustaa jonkin luojan olemassaoloa, on yksinkertaisesti raskaasti virheellinen.

  Isoilla kirjoittaminen on netissä huutamista ja epäkohteliasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Miten elottomasta materiasta voisi muka syntyä itsestään elävä ja lisääntymiskykyinen olento?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Oli se sinusta kuinka outoa tahansa, niin on joka tapauksessa tapahtunut. Maailmankaikkeus on siitä jäännä kaveri, ettei se paljon piittaa siitä, mitä mieltä siitä tai sen mahdollistamista ilmiöistä ollaan.

   Kysymys on toki jo alkujaan mielenkiintoinen, kun ottaa huomioon, että sen esittää henkilö, jonka mukaan todennäköisempää on, että maailmankaikkeuden on luonut narsistinen despootti, joka pitää grillilihan tuoksusta ja massamurhista. Tämä sama kaveri ei kysyjän mukaan ole syntynyt mistään. Ja juuri tämän teorian tulisi olla näistä kahdesta uskottavampi.

   Oletko Mika koskaan ajatellut sellaista mahdollisuutta, että olet totaalisen väärässä ahtaan fundamentalistisen maailmankuvasi kanssa? Ihan vilpitön kysymys.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Sinäkin siis, Antero, kuitenkin uskot, että ihmeet ovat mahdollisia, joita luonto sinun mielestäsi itsestään voi tuottaa. En pidä Jumalaa despoottina, vaan persoonana, jonka rakkaus ilmestyi maailmalle Jeesuksessa Kristuksessa. Olet sinäkin, Antero, omalla tavallasi fundamentalisti ateismiuskossasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Luonnonlaeissa ja niistä seuranneissa ilmiöissä ei ole mitään ”ihmeeksi” tulkittavissa olevaa ominaisuutta. Voihan se ihmeeltä kuulostaa, että olemme täällä, mutta maailmankaikkeuden mittakaavassa se ei ole välttämättä minkäänlainen ihme. Se voi olla päinvastoin väistämätöntä ja elämää voi olla paljon myös muualla.

   Mika Rantanen: ”En pidä Jumalaa despoottina”

   Sillä ei ole merkitystä, millaisena kukakin Raamatun Jumalaa pitää. Raamatun kertomukset kertovat yksiselitteisesti hyvin moniongelmaisesta persoonasta, murhan- ja vallanhaluisesta despootista.

   Olisin odotellut vielä vastausta kysymykseeni:

   Oletko Mika koskaan ajatellut sellaista mahdollisuutta, että olet totaalisen väärässä ahtaan fundamentalistisen maailmankuvasi kanssa?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Olen saanut Raamatusta itsestään ja sitä tutkimalla aivan erilaisen käsityksen Jumalasta kuin sinä, Antero. Sinulta voisi puolestaan kysyä, oletko ajatellut, että jos Jumala sittenkin on olemassa ja sinä elät vielä Jumalan suhteen pimeydessä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Jeesus vastasi heille: ”Minä olen sanonut sen teille, ja te ette usko. Ne teot, joita minä teen Isäni nimessä, ne todistavat minusta. Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani. Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni. Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä. Joh. 10:25-30

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Rantanen, mikään ei ole täysin elotonta. Myös kivet elävät atomaarisella tasolla. Elektronit voivat olla tavallaan tajuisia

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Mika Rantanen: ”Sinulta voisi puolestaan kysyä, oletko ajatellut, että jos Jumala sittenkin on olemassa ja sinä elät vielä Jumalan suhteen pimeydessä?”

   Sillä ei olisi mitään merkitystä, sillä minulla on aivan erilaiset arvot kuin Raamatun Jumalalla. En koskaan voisi palvoa sellaista despoottia ja ihmisyyttä halveksuvaa entiteettiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Joni Toivonen: ”Tämä puolestaan osoittaa fundamentaalista ajattelua konsensuksen oikeassa olemisesta. Korona on yksi oiva esimerkki, jossa todellisuus osoittaa kiistattomasti asiantuntijoiden toistuvat raskaat erehdykset, ja asiaa eivät fundamentalistit suostu näkemään.”

  Rokotevastaisia ja niitä, jotka eivät ole syystä tai toisesta ottaneet rokotetta, kuolee tällä hetkellä moninkerroin enemmän kuin rokotteen saaneita. Myös sairaalahoidossa olevat koronapotilaat ovat pääosin rokottamattomia.

  Jokainen rokotevastainen on vastuussa siitä, jos joku onneton uskoo rokotevastaista ja kärsii sen takia. Tai pahimmassa tapauksessa kuolee. Olisi mielenkiintoista olla seuraamassa, millaisen tuomion te rokotevastaiset saisitte jumalaltanne viimeisellä tuomiolla verivelastanne.

  Sairaalakuormitus kääntyi nousuun Yhdysvalloissa – 99 prosenttia kuolonuhreista rokottamattomia

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9b0e9822-eb08-40e8-9f00-7858c0b9739a

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit