Nua miälisairahat

Nua miälisairahat

Nua miälisairahat ovat sitte outoja. Ne kuvitteloo asioota, ovat muka viisahampia jotku, kuin me normaalit ihmiset.

Ne haisoo ja kuulemma niitten kotiki on aina sekaasin. Varmaan siksi ne asuukin aina yksin, eikä kukaan käy niillä. Ei kertakaikkiaan kehtaa.

Jotkut pistetähän asuntoloohin, ne on niitä jotka polttaa ketjus, tai niillä on tukka takus ja niitten naama on melekeen mustunu.

Ne huutaa joskus outoja asioota. Jumalasta ja Jeesuksesta. Aivan ku niillä vois olla tämä sama usko ku meillä normaaleilla, ihimisillä.

Hoitohenkilökunta puhuu usein nauraen keisseille, jotka ovat teheneet heirän hianon auttamistyönsä niin raskahaksi.

Kun ei niitä tajua, mitä ne sönkkää, ku ne puhuu nii epäselevästi lääkehumaloissaan ja muis aineis, hyi hemmetti, mitä kaikkia ne käyttääkään.

Niitä pitääs potkia, jotta tajuaasivat, että toiset täs maksaa veroja, että ne saa maata. Ovat niin lihaviakin, tai joku sentään yrittää lenkkeillä, mutta sekin on kamala kattella, ku on laiha ku luuranko. Joku outo tauti varmaa seki.

Mitähä niillen tekis. Laitettaasko ne taas johonki kauas yhteiskunnan ulukopualelle, jottei niin pistääs silimähä.

Rakas Jeesus, auta nyt mua, tässä asiassa. Oon sentähän antanut kirkollisroponi, ja kolehtiin laitan satasen joka sunnuntai-ja kaks, jos on hyvä puhuja, sellaane sopiva mullen. 

Että joku tolokku tähän elämähän, joka on muuten niin hyvää ja iloosta-mutta ku pitää kattella nuata törkimyksiä naapuriski. 

Tiärä vaikka olisivat mun pyäränki rikkonehet. Ja lapsekki pelekää-oon niille sanonukki, jotta ei sanaakaa nualle hulluulle.

Auta Jeesus mua. Nimessäs, Amen.

Ja ps. viälä, jotta kiitos, ku en oo niinku nua.

40 kommenttia

 • Kaisu Hildén sanoo:

  Kannattaa lukea tarkasti, niinkuin on kirjoitettu-olettelematta, niin ymmärtää paremmin monta kertaa lukemaansa. Toisinaan ennakkoasenne muuttaa toisen kirjoittaman tekstin ihan vastakkaiseksi, kuin mitä kirjoittaja on tarkoittanutkaan. Näissä kommenteissakin sen huomaa, kiire, nopea reagointi, ehkä väsymys, aiheen omakohtaisuus jne. saattaa laittaa kirjoittamaan jotain, mitä sitten jälkeenpäin ymmärtääkin oikein. Hymiöt vähän auttavat, mutta vähän. Puhelimen tekstiviestit ovat ihan kamalimmasta päästä. Vai mitä sanotte tällaisesta viestistä: ” Kamala päivä, illalla näen sinun kanssasi”. Kyllähän siitä tulee kuva, että on kamala nähdä toista-vaikka varmasti kirjoittaja tarkoitti, että ”sentään illalla näemme, vaikka päivä oli kamala”. 🙂 Tarkkuutta, selkeyttä, harkintaa-itsellenikin 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Kannattaa lukea tarkasti, niinkuin on kirjoitettu.” Valitsemasi tyylilaji on juuri sellainen, ettei tule lukea ’niinkuin on kirjoitettu’. On oletettava, että kirjoittajan todellinen viesti on toinen kuin se, minkä ensilukemalla saa. Käytät kotiseutusi murretta hyvänä vihjeenä. Pohjalaisia tosin on perinteisesti pidetty yksitotisina ja ironiaa ymmärtämättöminä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Martti Pentti. En nyt jaksaisi taas vääntää kanssasi. Kannattaa lukea KOKONAISUUS niin kuin on kirjoitettu. Niinhän Raamattukin luetaan kappale kerrallaan, kokonaisuus kerrallaan-ja vasta sitten tietää paremmin, mitä siinä on. Esim.” Kun ei niitä, tajua, mitä ne sönkkää”-voisi kuulostaa aika rumalta- ellei lukisi kokonaan juttuani. Ja ymmärtäisi-ken ymmärtää, mitä siinä todella tarkoitetaan.Ja kenelle osoitetaan, ja mitä. Pyydän anteeeksi, jos ei kirjoitus aukene-sehän on vähän sellaista-kuka on missäkin moodissa ymmärtämään. Minusta tuntuu, että joku sinulla nyt kolahti-ja taas on lähdettävä etsimään arvosteltavaa. Valitan, ei nyt kiinosta taittaa peistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Sinullakin näyttää olevan vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, Kaisu Hildén. En lähtenyt sinua arvostelemaan. Kommentoin vain valitsemaasi tyylilajia ja sen ongelmia. Muun muassa Juice Leskinen törmäsi siihen, että hänen taitava sarkasminsa käsitettiin usein ’niin kuin on kirjoitettu’. Hänen luultiin kannattavan asioita, joita vastaan hän terävillä sanoillaan hyökkäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Martti Pentti. Lopeta jo.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Sen, joka säästyy omilta kärsimyksiltä, on pidettävä luonnollisena muiden kärsimysten lieventämistä.

  Albert Schweitzer

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. Fil. 4:6-7, KR 1992.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Minkä nyt elän lihassa… Gal. 2:20

  Kuljen tämän maailman halki vain yhden kerran. Jos siis voin osoittaa ystävällisyyttä tai tehdä jotakin hyvää toiselle ihmiselle, minun on tehtävä se nyt. En tahdo lykätä enkä laiminlyödä sitä, sillä en kulje tätä tietä toista kertaa.

  Markus Aurelius, Hiljaisiin hetkiin, Päivä, 1996.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit