Nimi Jeesus

Pietari sanoi: "Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut, niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.' Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." (Ap.t. 4: 9-12)

Jeesus

Mitä sinulle nimi Jeesus merkitsee?

Minkälaisia tunteita sinussa herättää, kun sanon, että nimi Jeesus merkitsee myös jäähyväisten jättämistä lihan mukaiselle elämälle ja Jeesuksen seuraamista kohti Golgataa, omaa ristiämme kantaen, ottaen vastaan samanlaista pilkkaa ja häväistystä, jota Jeesus sai osakseen, mutta joka kuitenkin on pieni hinta verrattuna tulevaan Taivaalliseen voittopalkintoon (vert. 1. Piet. 2: 18-25).

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

45 kommenttia

 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Juha.

  Olen itsekin ymmärtänyt jo ruveta tarvittaessa tätä mainitsemaaasi porsaanreikää käyttämään. Samoin minäkin tykkään enemmän kypsästä lihasta kuin mediumista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos Osmo hyvistä kommenteista. Minun blogiin voi(t) vapaasti kirjoittaa pitkiä kommentteja, jos niin haluaa. Lähes aina teidän kommentoijien löydöt ovat paljon suuremmat kuin minun ajatukset aiheistani.

  Juhan blogit

  Blogiarkisto

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Kiitos Juha!

  Olen taas eläkekuukaudella (osa-aikaeläke) ja jään kokonaan töistä pois 1.8.2014 68-vuotiaana, jos Jumala suo terveyttä ja elinaikaa siihen asti. Joulun aika oli niin työntäyteinen, että väsymys tuntuu vieläkin. Kirjoittelen mielelläni kommentteja blogeihisi, jotka tuovat ajattelemisen aihetta. Kiitos niistä! Älä välitä, jos joskus olen vähän kriittinenkin. Arvostan silti mielipiteitäsi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos positiivisesta palautteestasi, Osmo. Samoin minä arvostan kommenttejasi. Harvoin me mistään saadaan riitaa aikaiseksi. On hyödyllistä katsoa asian monipuolisesti. Monesti oma ajatus on puutteellinen, jonka työstämiseen saamme toinen toisiltamme hyviä rakennusaineita.

  Yhteenvedoksi lainaus Evankeliumikirjasta aiheeseemme:

  Jeesus-nimi merkitsee ’Herra on apu, Herra pelastaa’. Siihen nimeen on turvallista luottaa alkavana vuotena. Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei meille ole annettu.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Juha veljeni!

  Sinä osaat aina kaivaa esiin niin hyviä raamatunlauseita. Kiitos!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit