Miten yhdistää uskonto ja työmaailma - tee töitä tärkeiden asioiden parissa

Monille uskovaisille, niin kristityille kuin muidenkin uskontojen edustajille, oma uskonto on tärkeä ja iso osa elämää. Joskus uskonto on jopa asia, johon tukeudutaan päivittäin. Ei siis ole mikään ihme, että monet haluavat tehdä töitä uskontonsa parissa tavalla tai toisella. Onneksi mahdollisuuksia on monia ja oman uskonnon ja leipätyön voi yhdistää, jos vain on valmis näkemään vaivaa asian eteen.

Yhdistämällä oman uskonnon työmaailman pyörteisiin voit viettää aikaa sinulle tärkeän asian parissa joka päivä. 

Uskonnon ja työmaailman yhdistäminen - mahdollisuuksia on monia

Oma uskonto on jokaiselle tärkeä, ja joskus uskonnosta voi haluta jopa tehdä oman leipätyönsä. Itse kunkin tavoite on tehdä sellaista työtä, mikä on mukavaa ja jonka parissa työskenteleminen on intohimo. Töihin lähteminen joka aamu on hauskempaa, kun tietää sen, että mielenkiintoinen päivä on tiedossa.

Mutta millaisia uskontoon liittyviä ammatteja on olemassa ja miten oman uskonnon voi yhdistää töiden tekemiseen.

Uskonnon opettaminen

Uskonnon opettaminen voi olla yksi parhaista tavoista tienata palkkansa, jos töiden tekeminen oman uskonnon parissa on tärkeää. Uskonnonopettajia tarvitaan niin ala-asteella, yläasteella kuin lukiossakin ja uskonnon opettaminen koulussa takaa tasaisen palkan ja selkeät lomat. Uskonnonopettajille on aina tarvetta ja jopa oman paikkakunnan koulussa voi olla avoimia työpaikkoja.

Kouluja on Suomessa joka nurkan takana ja avoimia uskonnonopettajien paikkoja voi etsiä esimerkiksi netistä. Vuonna 2013 uskonnonopettajan kuukausipalkka oli noin 3 200 euroa.

Työpaikka kirkossa

Myös omasta kirkosta voi lähteä hakemaan työpaikkaa. Vaikka papiksi tai pastoriksi ei itsellä olisi pätevyyttä, kirkon kautta voi silti hakea erilaisiin pesteihin. Ottamalla yhteyttä omaan kirkkoon voit tiedustella lisää vapaista työpaikoista. Jos intoa riittää, itsekin voi aina lähteä opiskelemaan pastoriksi ja hakea virkaa myöhemmin oman kirkon leivistä.

Uskonnon kirjojen myynti

Uskonnon kirjoille riittää aina kysyntää. Niitä tilaavat niin koulut kuin uskonnosta kiinnostuneet yksityishenkilöt. Työtä voi hakea esimerkiksi kirjakaupasta tai jos haluat keskittyä pelkästään uskonnollisten kirjojen myyntiin, voit jopa aloittaa oman yrityksen.

Yrityslaina voi auttaa alkuun silloin, jos haluat perustaa vaikka oman kirjakaupan uskonnon kirjojen myymiselle. Lainan avulla putiikin saa pystyyn hetkessä eikä toiminimen perustamisessakaan kauaa nokka tuhise. Yrityslainojen vertailu puolestaan varmistaa, että saat mahdollisimman edullisen lainan monien eri lainojen joukosta.

Rippileirit ja muut kirkon järjestämät leirit

Jos aika ei riitä päivätyön tekemiseen, voit ottaa yhteyttä kirkkoon ja kysyä mahdollisista leireistä ja kursseista. Kirkot järjestävät esimerkiksi rippi- ja kesäleirejä, joille kenen tahansa on mahdollista hakea töihin. Leirit ja viikonloppukurssit ovat erinomainen tapa kastaa varpaat veteen ja kokeilla, millaista olisi tehdä töitä oman uskonnon parissa. Leirit kestävät yleensä vain muutaman päivän tai maksimissaan viikon, joten leireille voi osallistua työntekijänä esimerkiksi oman kesäloman aikana.

Yhteenveto

Oman uskonnon parissa voisi olla mielenkiintoista tehdä töitä ja tienata voin leivän päälle. Jos uskonto on itselle todella tärkeä asia ja haluat tehdä töitä sen parissa, tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi uskonnon opettaminen tai osallistuminen kirkon järjestämille kursseille ja leireille voi olla erinomainen tapa tehdä töitä itselle tärkeän aiheen parissa.

Jos olet yrityshenkinen, voit vaikka avata oman uskonnon kirjoja myyvän kirjakaupan tai keksiä muunlaisen liikeidean, jota lähdet harjoittamaan oman aikataulun mukaan. Mahdollisuuksia on rajattomasti, kiitos etenkin nykyajan teknologian, joten voit tehdä töitä uskonnon parissa ja tienata leipäsi sinulle tärkeällä aiheella.

1 kommentti

  • Reino Suni sanoo:

    Miten yhdistää uskonto ja työelämä ?

    Ymmärtää ja elää meille kaikille annetun lähimmäisen rakkauden hengessä.

    Ilmoita asiaton kommentti