Minne voin mennä?

Katselen futiksen kisastudioa-PRIDE. Juttelen erään lapsen kanssa-PRIDE. Menen ostoksille tuttuun markettiin-PRIDE. Ostan uuden vaatteen-PRIDE. Lista jatkuu kohti harrastuksia, seurakuntaa,virastoja-KAIKKIALLA PRIDE. Mikä on PRIDE? Wikipedian mukaan se on seuraavaa. ""Pride tai gay pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan homoseksuaalit, biseksuaalit ja transihmiset voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä."" Olen sen verran uskova, että katson varmuuden vuoksi Raamatusta, mistä on kyse. Seuraava kappale on siis Jumalan Sanaa samasta asiasta:

""Room. 1: 24-27

[Kirkkoraamattu 1992: Room. 1:24-32]
24. Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa.
25. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.
26. Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27. ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. ""
Minne minä vanhoillinen mieheni aviovaimo voin siis mennä? Katakombeihinko? Luoliin? Kellareihin? Metsään? Ehkä PRIDE ei sieltä löydä minua. Minne voin mennä -kysymys mielessäni menen erittäin tietoisena, häveten, etten tänä sunnuntaina kyennyt kaikkia rakastamaan. Mutta Raamatun tiedän ja uskon olevan TOTTA. Jumala ON ja JEESUS rakastaa.  Minua ja sinua. Kumpaa sinä rakastat?  Jumalaa vai PRIDEA? Minne sinä menet? Minä seuraan Jeesusta, Hän vie minut Kotiin. Sinne voin mennä. Raamatun ohjeita seuraten.

98 kommenttia

 • Jorma Hentilä sanoo:

  Miksi blogisti jättää siteerauksen kesken? Onhan Room. 1:32 kaiken edellä sanotun kliimaksi: ”Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman, he toimivat itse näin, vieläpä osoittavat hyväksymistään, kun muut tekevät samoin.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Niin Raamattu opettaakin, että on kaksi kuolemaa (epäuskossa) ja on sitten ikuinen elämä (uskossa).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Älä Kettunen kaunistele, kyllä tuossa tarkoitetaan fyysistä tappamista, niin se on kirkoissa aikanaan ymmärretty, ja siksi monet poikkeavat ovat menettäneet henkensä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Kyllä Vanhan Testamentin aikaan niin kävikin. Nyt kannattaa tutustua ajoissa Jeesukseen Kristukseen, että välttyy siltä ikuiselta kuolemalla kuolemalta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kettunen, lue historiaa, poikkeavia tapettiin Raamattuun vedoten pitkälle Uudelle ajalle saakka: Vuonna 1665 Turun hovioikeus tuomitsi Taivassalon p a p p i l a n rengit, Heikki Pekanpojan ja Heikki Mikonpojan kuolemaan ”sodomiittisen synnin” vuoksi. Kirveellä tapahtunut teloitus suoritettiin Taivassalossa sijaitsevalla Kyynelten kalliolla. Kaksi Heikkiä olivat Suomen e n s i m m ä i s e t tunnetut homoseksuaalisuutensa vuoksi kuolemaan tuomitut ihmiset.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  ”Latinankielen sana homo tarkoittaa miestä ja ihmistä yleensä.”

  Totta, ihan tismalleen samoin kuin Raamatun Aatami eli adam tarkoittaa ihmistä yleensä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  ”Se mikä näyttää selvältä asialta lienee se, että tämä aika ei näytä tietävän mitä tarkoittaa syntiinlankeemus sanan varsinaisessa merkityksessä.”

  Et sitä näytä tietävän sinäkään, vai osatko täydellisesti muinaishepreaa ja osaatko selittää Genesiskertomuksen todelliset tarkoitukset ja merkitykset ja pyrkimykset absoluuttisesti oikein? Epäilenpä että et.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  ”Gay Pride, not White Pride”, Kuva Neues Deutschlandin nettisivulla kertoo itä-thüringeniläisen pikkukaupungin Altenburgin ensimmäisestä Pride-tapahtumasta. Teksti peittää ison lakanan, jota kannetaan kulkueen keulassa. Joku voi siitäkin loukkaantua. Mutta iskulause ei ole sattuma, vaan kohdistuu kaupungin rasistista äärioikeustoa vastaan. Iskulause on Priden hengen mukainen: ihmisen hyväksymisen ja arvostamisen puolesta riippumatta hänen taustastaan ja olemuksellisista ominaisuksistaan kaikenlaista syrjintää ja kaltoinkohtelua vastaan. (Tähän voisi kyllä lisätä em. tavoitetta tukevan raamatunlauseen.)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Kukaan ei voi kiistää sitäkään, että kristinuskon tilalle tulee muuta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Ettei vaan tuon ison lakanan takana marssinut Jorma Hentilänkin hyvin tuntemat kulttuurimarxilaiset, joilla tietenkään ei ole polittisen ideologian kanssa mitään tekemistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Kosti V., onko sinusta lakanan tekstissä jotakin väärää, torjuttavaa, vikaan vievää?

   Muuten: termi ”kulttuurimarxilaiset” on toisaalta amerikkalaisen ja toisaalta ranskalaisen äärioikeiston keksimä termi, joka on levinnyt kautta maailman ja uinut poliittisen ja uskonnollisen (ää)oikeiston teksteihin, myös meillä (ks. esim. Ahvio, ”Oikea media”). Termi on sisällyksetön ja tarkoitettu kyseenalaistamaan sen käyttäjän kanssa eri mieltä olevia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Weckroth sanoo:

  ”Jos et kestä sitä että homoseksuaaleja kohdellaan tasavertaisesti tässä yhteiskunnassa”

  -Jos luulet vieläkin että Pridessa on kyse homojen oikeuksista, niin sinulla on vanhentunutta tietoa.

  https://laventeliveikkonen.blogspot.com/2021/06/pride-kuukausi-on-yhta-helvettia.html

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Weckroth sanoo:

  Homoseksuaalit siis alkavat saada tarpeekseen siitä, että Pride keskittyy nykyisin lähes täysin Transihmisten oikeuksiin, ja homoseksuaalit ovat tässä paitsiossa tai altavastaajina. Tai ei edes sitä, vaan heidän oikeuksillaan olla homoja pyyhitään lattiaa. Tämä on synnyttämässä vastareaktion homojen keskuudessa.

  Ote blogista:

  ”Mistä päästäänkin siihen, että sille on syynsä, että LGB Allianceja (Suomessa LHB-liitto) putkahtelee nyt ympäri maailmaa esiin yhä enenevässä määrin. On tullut aika LGB:n ja TQ:n lähteä eri suuntiin kulkemaan omia teitään, kuten meidän alun alkujaankin olisi pitänyt tehdä (oltiin T:n käsitteellistämisestä ja määrittelemisestä aiempina vuosikymmeninä mitä mieltä hyvänsä). Kellekään vähänkään ajattelukykyiselle ihmiselle ei tässä kohtaa enää voi olla epäselvää se, että homojen oikeuksia ajavan liikkeen ja transliikkeen tavoitteet ovat aivan täydessä ristiriidassa keskenään. Transliikkeen loisiminen homojen reppuselässä ja LGB-ihmisten saavuttamilla yhteiskunnallisilla oikeuksilla, hyväksynnällä ja sympatialla lokkeilu loppuu tähän. Get over it ja sori siitä.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Weckroth sanoo:

  No, nyt on sanottava että olisin voinut, taas kerran, vähän miettiä kommentoinnin sävyä. En aio jatkaa aiheesta, mutta Priden sisällän muutos on joka tapauksessa tosiasia.

  Ja sen uusi sisältö on minusta jotain paljon pahempaa kuin keskenään parisuhteessa olevat miehet tai naiset. Pride on nykymuodossaan jotain niin iljettävän vääristynyttä, valheellista ja vahingollista että olisi jo aika hetätä siitä unesta etyä sen sanoma olisi homojen oikeus elää vapaasti ja ilman rikossyytteitä.

  Tämän mmielikuvan varjolla Pride on kuitenkin säilyttänyt asemansa. Ja käyttää sitä sairaan agendansa ajamiseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Jaahas, Wallentin on näköjään ottanut ”sanasta” vaarin ja lukee Sarille lakia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Vasumäki: ”Jaahas, Wallentin on näköjään ottanut ”sanasta” vaarin ja lukee Sarille lakia.”

   Eikös se sana ja siihen kirjoitettu ”Jumalan laki” ole teille kristittyinä tärkeä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joona Ojanen sanoo:

   >>Sari.W Ja sen uusi sisältö on minusta jotain paljon pahempa

   Olet keksinyt olkiukon jota nyt piekset. Jos nyt joku kuvittelee näitä harhojasi todelliseksi niin voitko linkata meille artikkelin tuolta Helsinki Pride (virallinen järjestö) sivuilta joka on jotain paljon pahempaa? http://www.pride.fi on osoite.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Wallentin, mikäli Jumalan sana on tullut sinulle tärkeäksi, niin sehän on hyvä vaan. Mikäli sensijaan nuhtelet Sarin kommentia, niin toivottavasti olet lainaamasi tekstin myös sisäistänyt, ettei kysymyksessä ole pelkästään Sarin tekstin arvostelu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Vasumäki: ”Wallentin, mikäli Jumalan sana on tullut sinulle tärkeäksi”

   Saahan sitä siteerata kaikenlaista, niinhän täällä tehdään jatkuvasti, mutta ei hätää, ei se sana minulle merkitse yhtään sen enempää kuin ennenkään.

   Kirjoitin: ”Eikös se sana ja siihen kirjoitettu ”Jumalan laki” ole teille kristittyinä tärkeä?” Viittasin sillä teihin uskovaisiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Onhan se Jumalan laki tärkeä. Se nimittäin osoittaa synnin, niin minun, kuin myös sinun ja koko maailman synnin, johon kaikki on sidottu. Nyt näytät käyttävän tätä lakia Sarin tekstiin itse, joten turha sitä on kenenkään muun päälle sysätä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Nyt meni yli hilseen! Laki osoittaa kaikki syntisiksi – minut ja sinutkin. Niinpä sitä ei saa käyttää kaikkien osoittamiseksi syntisiksi – ainakaan minun.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Sari Weckroth, asia on juuri näin.?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Raamatun tulkinnoilla on historian saatossa perusteltu kolonialismia, apartheidia, kansanryhmien orjuuttamista, väkivaltaa, rasismia ja syrjintää. Raamatulla on puolustettu juutalaisvihaa ja kasteella on yritetty pelastaa mustan afrikkalaisen sielu, jonka tuli muuttua valkoiseksi.

   Tälle on ihan loogista jatkumoa se, että tämän päivän kristityt hyökkäävät ensin seksuaalivähemmistöjen kimppuun ja seuraavaksi sukupuolivähemmistöjen kimppuun.

   Mielenkiintoista olisi selvittää se, mikä saa vuosikymmenestä ja vuosisadasta toiseen joukon ihmisiä kääntymään toisiaan vastaan. Uskon että siinä on taustalla perusteettomat ennakkoluulot ja erilaisuuden pelko, jolle haetaan tukea auktoriteetista (Raamattu) joka on kirjoitettu niin vertauskuvallisesti, että sillä voi perustella lähes mitä tahansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Nieminen, mitkä ennakkoluulot ja erilaisuuden pelko ja mikä Raamatun vertauskuvallisuus?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Eiköhän nuo sanat ole sen verran helppoja, että itsekin tiedät, mitä ne tarkoittavat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Niin sinä uskot, vaan et tiedä miten Raamattu on kirjoitettu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Näin Raamattu on kirjoitettu: ”Alkuperäistä Raamattua yhtenäisenä kirjakokoelmana ei ole olemassa, vaan alussa oli suuri määrä erilaisia tekstejä, jotka ovat kehittyneet itsenäisesti ja myöhemmin kanonisoitiin eli liitettiin osaksi Raamattua. Kuten tekstien alkuperäiset nimet osoittavat, heprealainen ja kristillinen Raamattu ovat itse asiassa kokoelma kirjoja, eräänlainen pienoiskirjasto. Protestanttisessa Raamatussa on 66 (39 + 27) erillistä kirjaa. Nämä kirjat on kirjoittanut noin 36 ensisijaista kirjoittajaa (Wikipedia).”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Joku oli Jyväskylässä mennyt nuhtelemaan töhrinnäsrötä kadun maalaajaa, jonka myös laki kieltää. Siitäkös seta ja liberaali media hermostui, ylekin jaksaa jauhaa miten kauhia tapaus kun joku vielä koettaa puuttua yleisen järjestyksen ylläpitoon. Ikäänkuin tällä pride liikehdinnällä on esitysoikeudet.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Korjaus, suojatien töhrinnästä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Jos tällä viitataan Aito Avioliitto ry:n julkaisemaan artikkeliin, se on kyllä Arto Jääskeläiseltä sellainen rimanalitus ettei toista ole nähty. Liekö kuuma kesä tehnyt tepposensa, mutta artikkeli on täynnä suoranaisia valheita.

   Ensinnäkään suojatietä ei maalattu katuun vaan jalkakäytävälle. Toisekseen kyseessä ei ollut edes oikea suojatie vaan sateenkaariaiheinen teos. Kolmannekseen kyseessä ei ollut ilkivalta vaan kunnan nuorisotyön järjestämä tapahtuma. Ja neljännekseen sivullinen ei ollut estämässä laittomuuksia vaan esitti väkivaltaisia uhkauksia alaikäisille kuntalaisille.

   Aika syvälle on Aito Avioliitto ry:n tiedottaminen vajonnut kun tietoisesti levitetään täysin päättömiä valheita. No toisaalta samanlaiseen soopaan heidän kansalaisaloitteensakin kaatui joten mitä muutakaan olisi voinut odottaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Jumalan jumaluus sisältää kaikki ihmisen ominaisuudet. Myös homouden, muutenhan homo ei olisi jumalan kuva.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit