Minne voin mennä?

Katselen futiksen kisastudioa-PRIDE. Juttelen erään lapsen kanssa-PRIDE. Menen ostoksille tuttuun markettiin-PRIDE. Ostan uuden vaatteen-PRIDE. Lista jatkuu kohti harrastuksia, seurakuntaa,virastoja-KAIKKIALLA PRIDE. Mikä on PRIDE? Wikipedian mukaan se on seuraavaa. ""Pride tai gay pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan homoseksuaalit, biseksuaalit ja transihmiset voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä."" Olen sen verran uskova, että katson varmuuden vuoksi Raamatusta, mistä on kyse. Seuraava kappale on siis Jumalan Sanaa samasta asiasta:

""Room. 1: 24-27

[Kirkkoraamattu 1992: Room. 1:24-32]
24. Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa.
25. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.
26. Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27. ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. ""
Minne minä vanhoillinen mieheni aviovaimo voin siis mennä? Katakombeihinko? Luoliin? Kellareihin? Metsään? Ehkä PRIDE ei sieltä löydä minua. Minne voin mennä -kysymys mielessäni menen erittäin tietoisena, häveten, etten tänä sunnuntaina kyennyt kaikkia rakastamaan. Mutta Raamatun tiedän ja uskon olevan TOTTA. Jumala ON ja JEESUS rakastaa.  Minua ja sinua. Kumpaa sinä rakastat?  Jumalaa vai PRIDEA? Minne sinä menet? Minä seuraan Jeesusta, Hän vie minut Kotiin. Sinne voin mennä. Raamatun ohjeita seuraten.

98 kommenttia

 • Kaisu Hildén sanoo:

  Martti Pentti. ””Seurakunnan johtajan ominaisuudet

  31Tämä sana on varma: joka pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, tahtoo jaloon työhön. 2

  Seurakunnan kaitsijan tulee olla moitteeton, yhden vaimon mies, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, 3

  ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa. 4Hänen on pidettävä hyvää huolta perheestään, kasvatettava lapsensa tottelevaisiksi ja saavutettava kaikkien kunnioitus. 5Jos joku ei osaa pitää huolta omasta perheestään, kuinka hän voisi huolehtia Jumalan seurakunnasta? 6Hän ei saa olla vastakääntynyt, jotta hän ei ylpistyisi eikä joutuisi tuomittavaksi Paholaisen kanssa. 7

  Hänen on nautittava myös ulkopuolisten arvonantoa, jottei hänestä puhuttaisi pahaa ja jottei hän lankeaisi Paholaisen virittämään ansaan”” – En ole pyrkimässä mihinkään virkaan tai toimeen seurakunnassa. Kaisu

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joona Ojanen sanoo:

  ”Yrjö.S vaan poikkeavuuden…”

  Lääketiede on Yrjö asiasta eriemieltä. Tässä sinulle APA:n virallinen kanta asiaan.

  American Psychiatric Association eli APA (suom. Yhdysvaltain psykiatrinen yhdistys) on merkittävä yhdysvaltalainen psykiatrien ammatillinen järjestö, jolla on maailmalla laajaa vaikutusvaltaa. Sen 38 000 suuruinen jäsenistö koostuu pääasiassa yhdysvaltalaisista psykiatreista.

  {quote] Both heterosexual behavior and homosexual behavior are normal aspects of human sexuality. Despite the persistence of stereotypes that portray lesbian, gay and bisexual people as disturbed, several decades of research and clinical experience have led all mainstream medical and mental health organizations in this country to conclude that these orientations represent normal forms of human experience. Lesbian, gay and bisexual relationships are normal forms of human bonding. Therefore, these mainstream organizations long ago abandoned classifications of homosexuality as a mental disorder.

  https://www.apa.org/topics/lgbtq/orientation {quote]

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Paavali, kuten ei kukaan mukaan tuo ajan juutalainen kirjoittaja ei missään viittaa vähäisessäkään määrin hyväksyvänsä samaa sukupuolta olevien suhteita missään olosuhteissa. Jo se, että kirkko 2010 hyväksyi rukouksen samaa sukupuolta olevien rekisteröidyn parisuhteen puolesta on vastoin kirkon perinteistä opetusta. Lääketieteellä ei ole myöskään mitään tekemistä tämän asian kanssa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Latinankielen sana homo tarkoittaa miestä ja ihmistä yleensä. Homoseksualisuuden käsite ei kuitenkaan johdu tästä, vaan kreikankielen homo-etuliitteestä, joka tarkoittaa samanlaisuutta, esim. homonyymi on sana joka on kirjaimistoltaan sama kahdessa eri merkityksessään (esim lukusana kuusi ja puu kuusi). Homoseksuaalisuus tarkoittaa siis samanlaiseen kohdistuvaa seksuaaliviettiä, siis mies – mies tai nainen – nainen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joona Ojanen sanoo:

  Tiede auttaa ymmärtämään mitkä raamatun näkemykset ovat joko virheellisiä tai sidottu tiettyyn aikakauteen/kulttuuriin.

  Nyt me tiedämme tieteen ansiosta että homoseksuaalisuus on täysin normaali osa ihmisen seksuaalista identiteettiä ja että homoseksuaalisuus kuten heteroseksuaalisuus on vahvasti synnynnäinen ominaisuus.

  Jumala ei olisi luonut homoseksuaaleja ja tuominnut heidät elämään yksin, ilman kumppania. Eikä Jumala olisi luonut homoseksuaaleja toimimaan jonain heteroseksuaalien sylkykuppina ja alempiarvoisina. Tämä on päivänselvä asia 🙂

  Paavalin tekstit ja mielipiteet ovat sen ajan kulttuuria, ei muuta. Jeesus itse ei homoseksuaaleista puhunut mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Niin, naistenkin pitäisi pitää päähine päässä ja olla hiljaa seurakunnassa ja kysellä vain omilta miehiltään. Hiuksiakaan ei kai saisi leikata ja orjatkin (?) pysykööt isäntiensä vallan alla. Kyllähän näitä ajatuksia Paavalilla (siis ei Jumalalla) oli ja niitä ehkä noudatettiinkin silloin, ainakin Paavalin itsensä perustamissa seurakunnissa. Mutta eivät ne mitään ikiaikaisia Jumalan käskyjä olleet. Jeesuksen käsky sen sijaan on rakastaa ja tehdä muille niinkuin toivoisimme itsellemme tehtävän.

  Kyllä meidän pitää tänä päivänä ihan omalla järjellämme ajatella, että mikä on todella Jumalan tahto ja Jumalan sanaa ja mitkä taas vaikkapa Paavalin silloiseen seurakuntajärjestykseen kuuluvia tapoja. Meidän seurakuntajärjestyksemme on hieman erilaista tänään, mutta ei sen huonompaa kuitenkaan.

  Priden (liiallinen) läsnäolo tässä päivässä saattaa ärsyttää meitä uskovia, mutta monia ei-uskovia saattaa taas ärsyttää Jumalan ja Jeesuksen (liiallinen) ”läsnäolo” monissa paikoissa. Ei kannata ”häiriintyä” kumpienkaan, ne nyt vain ovat olemassa tämän päivän maailmassa. Kannattaa suhtautua sekä homoihin että uskoviin ihan tavallisina ihmisinä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Se mikä näyttää selvältä asialta lienee se, että tämä aika ei näytä tietävän mitä tarkoittaa syntiinlankeemus sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Aika korskeaa käyttää jumalan ääntä ja olla tietävinään enemmän kuin tietää. Raamattuhan on sen aikaisten ihmisten mielipidekirja. Jumala ei ole kirjoittanut sanaakaan. Enempää tietoa ei ole kenelläkään tänäkään päivänä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Mitäs luulet että kokeeko joku kirkon poikkeavan syyllistävän julistuksen helvetteineen häiritsevänä mainontana?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  Homoseksuaaleja on kohdeltu Suomessa rikollisina vuoteen 1971 asti ja sairaina vuoteen 1981. Yhä edelleen seksuaalivähemmistöt kokevat syrjintää työelämässä eikä viime vuosikymmeninä säädetty syrjinnän kieltävä lainsäädäntö ole kaikkien asenteita korjannut.

  Seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla on tutkitusti moninkertainen itsemurhan riski. Tässäkin keskustelussa heitä on kutsuttu häpeällisiksi, poikkeavuudeksi, syntisiksi ja seksitapojaan muille tyrkyttäjiksi. Jyväskylän Pride-tapahtumassa kaksi naista joutui sairaalaan väkivaltaisen hyökkäyksen vuoksi. Espanjassa homomies hakattiin kuoliaaksi ja Zagrebin Pride-tapahtuma väkivaltaisuuksien takia.

  On hyvin harmillista, että Kaisu Hildén on pahoittanut mielensä seksuaalivähemmistöille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta. Hän kysyy kirjoituksen otsikossa, minne hän voi mennä. Itseensä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Anssi Saarela sanoo:

   Pitäisikö tässä kohden lainata nasevista aforismeistaan tunnettua kirjailijaa ja filosofia Torsti Lehtistä:

   ”Menin itseeni. Oli ahdasta. Tulin pois.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”On hyvin harmillista, että Kaisu Hildén on pahoittanut mielensä seksuaalivähemmistöille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta. ”

   -Oikeasti, sinullakin on vielä käsitys, että Pridessa on kyse homoseksuaaleille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta? 🙂 Ihan kauniisti kehotan että kannattaa päivittää tiedot. Pride OLI joskus homojen oikeuksia ajava tapahtuma, samoin kuin Seta oli homojen oikeuksia ajava järjestö. Mutta nykyään on toisin.

   https://laventeliveikkonen.blogspot.com/2021/06/pride-kuukausi-on-yhta-helvettia.html

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   Ja ennen kuin sanot, että tuossa on kyse vain yhden ihmisen kokemuksesta, huomautan että tekstissä on maininta erilaisten homojen ja lesbojen asiaa ajavien liikkeiden ilmaantumisesta, niiden homoseksuaalien toimesta, jotka ovat kyllästyneet Priden ja Setan nykymenoon lähes täysin transihmisten ja ”muunsukupuolisten” asian ajajana, polkien homojen oikeutta olla mitä ovat.

   Tämä näkyy mm. siinä että esim. lesbojen saunailtoihin ovat ”tervetulleita” myös biologiset miehet, jotka kokevat olevansa naisia. Tai homojen.

   Tämä on aika mielenkiintoista. Puhutaan jatkuvasti ”sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien” puolustamisesta, ikäänkuin ne olisivat sama asia, eivätkä mitenkään ristiriidassa keskenään 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Tämä näkyy mm. siinä että esim. lesbojen saunailtoihin ovat ”tervetulleita” myös biologiset miehet, jotka kokevat olevansa naisia. Tai homojen.”

   -Ei siis missä tahansa tietenkään, jos on tarpeen tarkentaa 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   En jaksa lueskella tänne linkattuja blogeja. Blogi on määritelmällisesti yhden ihmisen mielipidekirjoitus hänen valitsemastaan aiheesta. Laventeliveikkosella on oikeus mielipiteeseensä. Samoin kuin minulla siihen etten pidä jokaista mielipidettä totuutena.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Juu, ja kirkon ja kristinuskon todellinen nykytila ja luonne pitää saada ja voida määritellä niiden ihmisten kokemusten ja kertoman mukaan jotka ovat eronneet kirkosta, vai mitä Sari?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Älä nyt Seppo yritä sotkea logiikkaa Sarin kirjoituksiin…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit