Minne voin mennä?

Katselen futiksen kisastudioa-PRIDE. Juttelen erään lapsen kanssa-PRIDE. Menen ostoksille tuttuun markettiin-PRIDE. Ostan uuden vaatteen-PRIDE. Lista jatkuu kohti harrastuksia, seurakuntaa,virastoja-KAIKKIALLA PRIDE. Mikä on PRIDE? Wikipedian mukaan se on seuraavaa. ""Pride tai gay pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan homoseksuaalit, biseksuaalit ja transihmiset voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä."" Olen sen verran uskova, että katson varmuuden vuoksi Raamatusta, mistä on kyse. Seuraava kappale on siis Jumalan Sanaa samasta asiasta:

""Room. 1: 24-27

[Kirkkoraamattu 1992: Room. 1:24-32]
24. Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa.
25. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.
26. Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27. ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. ""
Minne minä vanhoillinen mieheni aviovaimo voin siis mennä? Katakombeihinko? Luoliin? Kellareihin? Metsään? Ehkä PRIDE ei sieltä löydä minua. Minne voin mennä -kysymys mielessäni menen erittäin tietoisena, häveten, etten tänä sunnuntaina kyennyt kaikkia rakastamaan. Mutta Raamatun tiedän ja uskon olevan TOTTA. Jumala ON ja JEESUS rakastaa.  Minua ja sinua. Kumpaa sinä rakastat?  Jumalaa vai PRIDEA? Minne sinä menet? Minä seuraan Jeesusta, Hän vie minut Kotiin. Sinne voin mennä. Raamatun ohjeita seuraten.

98 kommenttia

 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Aika korskeaa käyttää jumalan ääntä ja olla tietävinään enemmän kuin tietää. Raamattuhan on sen aikaisten ihmisten mielipidekirja. Jumala ei ole kirjoittanut sanaakaan. Enempää tietoa ei ole kenelläkään tänäkään päivänä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  Homoseksuaaleja on kohdeltu Suomessa rikollisina vuoteen 1971 asti ja sairaina vuoteen 1981. Yhä edelleen seksuaalivähemmistöt kokevat syrjintää työelämässä eikä viime vuosikymmeninä säädetty syrjinnän kieltävä lainsäädäntö ole kaikkien asenteita korjannut.

  Seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla on tutkitusti moninkertainen itsemurhan riski. Tässäkin keskustelussa heitä on kutsuttu häpeällisiksi, poikkeavuudeksi, syntisiksi ja seksitapojaan muille tyrkyttäjiksi. Jyväskylän Pride-tapahtumassa kaksi naista joutui sairaalaan väkivaltaisen hyökkäyksen vuoksi. Espanjassa homomies hakattiin kuoliaaksi ja Zagrebin Pride-tapahtuma väkivaltaisuuksien takia.

  On hyvin harmillista, että Kaisu Hildén on pahoittanut mielensä seksuaalivähemmistöille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta. Hän kysyy kirjoituksen otsikossa, minne hän voi mennä. Itseensä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Anssi Saarela sanoo:

   Pitäisikö tässä kohden lainata nasevista aforismeistaan tunnettua kirjailijaa ja filosofia Torsti Lehtistä:

   ”Menin itseeni. Oli ahdasta. Tulin pois.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”On hyvin harmillista, että Kaisu Hildén on pahoittanut mielensä seksuaalivähemmistöille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta. ”

   -Oikeasti, sinullakin on vielä käsitys, että Pridessa on kyse homoseksuaaleille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta? 🙂 Ihan kauniisti kehotan että kannattaa päivittää tiedot. Pride OLI joskus homojen oikeuksia ajava tapahtuma, samoin kuin Seta oli homojen oikeuksia ajava järjestö. Mutta nykyään on toisin.

   https://laventeliveikkonen.blogspot.com/2021/06/pride-kuukausi-on-yhta-helvettia.html

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   Ja ennen kuin sanot, että tuossa on kyse vain yhden ihmisen kokemuksesta, huomautan että tekstissä on maininta erilaisten homojen ja lesbojen asiaa ajavien liikkeiden ilmaantumisesta, niiden homoseksuaalien toimesta, jotka ovat kyllästyneet Priden ja Setan nykymenoon lähes täysin transihmisten ja ”muunsukupuolisten” asian ajajana, polkien homojen oikeutta olla mitä ovat.

   Tämä näkyy mm. siinä että esim. lesbojen saunailtoihin ovat ”tervetulleita” myös biologiset miehet, jotka kokevat olevansa naisia. Tai homojen.

   Tämä on aika mielenkiintoista. Puhutaan jatkuvasti ”sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien” puolustamisesta, ikäänkuin ne olisivat sama asia, eivätkä mitenkään ristiriidassa keskenään 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Tämä näkyy mm. siinä että esim. lesbojen saunailtoihin ovat ”tervetulleita” myös biologiset miehet, jotka kokevat olevansa naisia. Tai homojen.”

   -Ei siis missä tahansa tietenkään, jos on tarpeen tarkentaa 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   En jaksa lueskella tänne linkattuja blogeja. Blogi on määritelmällisesti yhden ihmisen mielipidekirjoitus hänen valitsemastaan aiheesta. Laventeliveikkosella on oikeus mielipiteeseensä. Samoin kuin minulla siihen etten pidä jokaista mielipidettä totuutena.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Juu, ja kirkon ja kristinuskon todellinen nykytila ja luonne pitää saada ja voida määritellä niiden ihmisten kokemusten ja kertoman mukaan jotka ovat eronneet kirkosta, vai mitä Sari?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Älä nyt Seppo yritä sotkea logiikkaa Sarin kirjoituksiin…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Miksi blogisti jättää siteerauksen kesken? Onhan Room. 1:32 kaiken edellä sanotun kliimaksi: ”Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman, he toimivat itse näin, vieläpä osoittavat hyväksymistään, kun muut tekevät samoin.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Niin Raamattu opettaakin, että on kaksi kuolemaa (epäuskossa) ja on sitten ikuinen elämä (uskossa).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Älä Kettunen kaunistele, kyllä tuossa tarkoitetaan fyysistä tappamista, niin se on kirkoissa aikanaan ymmärretty, ja siksi monet poikkeavat ovat menettäneet henkensä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Kyllä Vanhan Testamentin aikaan niin kävikin. Nyt kannattaa tutustua ajoissa Jeesukseen Kristukseen, että välttyy siltä ikuiselta kuolemalla kuolemalta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kettunen, lue historiaa, poikkeavia tapettiin Raamattuun vedoten pitkälle Uudelle ajalle saakka: Vuonna 1665 Turun hovioikeus tuomitsi Taivassalon p a p p i l a n rengit, Heikki Pekanpojan ja Heikki Mikonpojan kuolemaan ”sodomiittisen synnin” vuoksi. Kirveellä tapahtunut teloitus suoritettiin Taivassalossa sijaitsevalla Kyynelten kalliolla. Kaksi Heikkiä olivat Suomen e n s i m m ä i s e t tunnetut homoseksuaalisuutensa vuoksi kuolemaan tuomitut ihmiset.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  ”Gay Pride, not White Pride”, Kuva Neues Deutschlandin nettisivulla kertoo itä-thüringeniläisen pikkukaupungin Altenburgin ensimmäisestä Pride-tapahtumasta. Teksti peittää ison lakanan, jota kannetaan kulkueen keulassa. Joku voi siitäkin loukkaantua. Mutta iskulause ei ole sattuma, vaan kohdistuu kaupungin rasistista äärioikeustoa vastaan. Iskulause on Priden hengen mukainen: ihmisen hyväksymisen ja arvostamisen puolesta riippumatta hänen taustastaan ja olemuksellisista ominaisuksistaan kaikenlaista syrjintää ja kaltoinkohtelua vastaan. (Tähän voisi kyllä lisätä em. tavoitetta tukevan raamatunlauseen.)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Kukaan ei voi kiistää sitäkään, että kristinuskon tilalle tulee muuta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Ettei vaan tuon ison lakanan takana marssinut Jorma Hentilänkin hyvin tuntemat kulttuurimarxilaiset, joilla tietenkään ei ole polittisen ideologian kanssa mitään tekemistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Kosti V., onko sinusta lakanan tekstissä jotakin väärää, torjuttavaa, vikaan vievää?

   Muuten: termi ”kulttuurimarxilaiset” on toisaalta amerikkalaisen ja toisaalta ranskalaisen äärioikeiston keksimä termi, joka on levinnyt kautta maailman ja uinut poliittisen ja uskonnollisen (ää)oikeiston teksteihin, myös meillä (ks. esim. Ahvio, ”Oikea media”). Termi on sisällyksetön ja tarkoitettu kyseenalaistamaan sen käyttäjän kanssa eri mieltä olevia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Weckroth sanoo:

  No, nyt on sanottava että olisin voinut, taas kerran, vähän miettiä kommentoinnin sävyä. En aio jatkaa aiheesta, mutta Priden sisällän muutos on joka tapauksessa tosiasia.

  Ja sen uusi sisältö on minusta jotain paljon pahempaa kuin keskenään parisuhteessa olevat miehet tai naiset. Pride on nykymuodossaan jotain niin iljettävän vääristynyttä, valheellista ja vahingollista että olisi jo aika hetätä siitä unesta etyä sen sanoma olisi homojen oikeus elää vapaasti ja ilman rikossyytteitä.

  Tämän mmielikuvan varjolla Pride on kuitenkin säilyttänyt asemansa. Ja käyttää sitä sairaan agendansa ajamiseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Jaahas, Wallentin on näköjään ottanut ”sanasta” vaarin ja lukee Sarille lakia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Vasumäki: ”Jaahas, Wallentin on näköjään ottanut ”sanasta” vaarin ja lukee Sarille lakia.”

   Eikös se sana ja siihen kirjoitettu ”Jumalan laki” ole teille kristittyinä tärkeä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joona Ojanen sanoo:

   >>Sari.W Ja sen uusi sisältö on minusta jotain paljon pahempa

   Olet keksinyt olkiukon jota nyt piekset. Jos nyt joku kuvittelee näitä harhojasi todelliseksi niin voitko linkata meille artikkelin tuolta Helsinki Pride (virallinen järjestö) sivuilta joka on jotain paljon pahempaa? http://www.pride.fi on osoite.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Wallentin, mikäli Jumalan sana on tullut sinulle tärkeäksi, niin sehän on hyvä vaan. Mikäli sensijaan nuhtelet Sarin kommentia, niin toivottavasti olet lainaamasi tekstin myös sisäistänyt, ettei kysymyksessä ole pelkästään Sarin tekstin arvostelu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Vasumäki: ”Wallentin, mikäli Jumalan sana on tullut sinulle tärkeäksi”

   Saahan sitä siteerata kaikenlaista, niinhän täällä tehdään jatkuvasti, mutta ei hätää, ei se sana minulle merkitse yhtään sen enempää kuin ennenkään.

   Kirjoitin: ”Eikös se sana ja siihen kirjoitettu ”Jumalan laki” ole teille kristittyinä tärkeä?” Viittasin sillä teihin uskovaisiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Onhan se Jumalan laki tärkeä. Se nimittäin osoittaa synnin, niin minun, kuin myös sinun ja koko maailman synnin, johon kaikki on sidottu. Nyt näytät käyttävän tätä lakia Sarin tekstiin itse, joten turha sitä on kenenkään muun päälle sysätä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Nyt meni yli hilseen! Laki osoittaa kaikki syntisiksi – minut ja sinutkin. Niinpä sitä ei saa käyttää kaikkien osoittamiseksi syntisiksi – ainakaan minun.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Sari Weckroth, asia on juuri näin.?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Raamatun tulkinnoilla on historian saatossa perusteltu kolonialismia, apartheidia, kansanryhmien orjuuttamista, väkivaltaa, rasismia ja syrjintää. Raamatulla on puolustettu juutalaisvihaa ja kasteella on yritetty pelastaa mustan afrikkalaisen sielu, jonka tuli muuttua valkoiseksi.

   Tälle on ihan loogista jatkumoa se, että tämän päivän kristityt hyökkäävät ensin seksuaalivähemmistöjen kimppuun ja seuraavaksi sukupuolivähemmistöjen kimppuun.

   Mielenkiintoista olisi selvittää se, mikä saa vuosikymmenestä ja vuosisadasta toiseen joukon ihmisiä kääntymään toisiaan vastaan. Uskon että siinä on taustalla perusteettomat ennakkoluulot ja erilaisuuden pelko, jolle haetaan tukea auktoriteetista (Raamattu) joka on kirjoitettu niin vertauskuvallisesti, että sillä voi perustella lähes mitä tahansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Nieminen, mitkä ennakkoluulot ja erilaisuuden pelko ja mikä Raamatun vertauskuvallisuus?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Eiköhän nuo sanat ole sen verran helppoja, että itsekin tiedät, mitä ne tarkoittavat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Niin sinä uskot, vaan et tiedä miten Raamattu on kirjoitettu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Näin Raamattu on kirjoitettu: ”Alkuperäistä Raamattua yhtenäisenä kirjakokoelmana ei ole olemassa, vaan alussa oli suuri määrä erilaisia tekstejä, jotka ovat kehittyneet itsenäisesti ja myöhemmin kanonisoitiin eli liitettiin osaksi Raamattua. Kuten tekstien alkuperäiset nimet osoittavat, heprealainen ja kristillinen Raamattu ovat itse asiassa kokoelma kirjoja, eräänlainen pienoiskirjasto. Protestanttisessa Raamatussa on 66 (39 + 27) erillistä kirjaa. Nämä kirjat on kirjoittanut noin 36 ensisijaista kirjoittajaa (Wikipedia).”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Joku oli Jyväskylässä mennyt nuhtelemaan töhrinnäsrötä kadun maalaajaa, jonka myös laki kieltää. Siitäkös seta ja liberaali media hermostui, ylekin jaksaa jauhaa miten kauhia tapaus kun joku vielä koettaa puuttua yleisen järjestyksen ylläpitoon. Ikäänkuin tällä pride liikehdinnällä on esitysoikeudet.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Korjaus, suojatien töhrinnästä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Jos tällä viitataan Aito Avioliitto ry:n julkaisemaan artikkeliin, se on kyllä Arto Jääskeläiseltä sellainen rimanalitus ettei toista ole nähty. Liekö kuuma kesä tehnyt tepposensa, mutta artikkeli on täynnä suoranaisia valheita.

   Ensinnäkään suojatietä ei maalattu katuun vaan jalkakäytävälle. Toisekseen kyseessä ei ollut edes oikea suojatie vaan sateenkaariaiheinen teos. Kolmannekseen kyseessä ei ollut ilkivalta vaan kunnan nuorisotyön järjestämä tapahtuma. Ja neljännekseen sivullinen ei ollut estämässä laittomuuksia vaan esitti väkivaltaisia uhkauksia alaikäisille kuntalaisille.

   Aika syvälle on Aito Avioliitto ry:n tiedottaminen vajonnut kun tietoisesti levitetään täysin päättömiä valheita. No toisaalta samanlaiseen soopaan heidän kansalaisaloitteensakin kaatui joten mitä muutakaan olisi voinut odottaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Jumalan jumaluus sisältää kaikki ihmisen ominaisuudet. Myös homouden, muutenhan homo ei olisi jumalan kuva.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leeni Luukko sanoo:

  Sari Weckroth:

  ”Oikeasti, sinullakin on vielä käsitys, että Pridessa on kyse homoseksuaaleille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta? ? Ihan kauniisti kehotan että kannattaa päivittää tiedot. Pride OLI joskus homojen oikeuksia ajava tapahtuma, samoin kuin Seta oli homojen oikeuksia ajava järjestö. Mutta nykyään on toisin.!

  ”…mutta Priden sisällän muutos on joka tapauksessa tosiasia. Ja sen uusi sisältö on minusta jotain paljon pahempaa kuin keskenään parisuhteessa olevat miehet tai naiset. Pride on nykymuodossaan jotain niin iljettävän vääristynyttä, valheellista ja vahingollista että olisi jo aika hetätä siitä unesta etyä sen sanoma olisi homojen oikeus elää vapaasti ja ilman rikossyytteitä. Tämän mmielikuvan varjolla Pride on kuitenkin säilyttänyt asemansa. Ja käyttää sitä sairaan agendansa ajamiseen.”

  _

  Enemmän kuin kummallisia/virheellisiä/valheellisia/… kommentteja ihmiseltä, joka ei ole mitenkään mukana Setan tai Priden toiminnassa tai hallinnossa ja jolla ei ole mitään oikeaa tietoa em. ryhmien toiminnasta tai ajatuksista. Viitteenä vain yksi blogiteksti.

  Lyhyesti voi todeta, että paljon on vielä tehtävää, jotta oikeaa informaatiota saadaan edes hivenen levitettyä ja virheellisiä luuloja vähennettyjä. Prideja tarvitaan tähänkin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Seuraavaksi haluavat varmaankin aviorikoksessa elävät virallistaa rakkautensa kolmanteen osapuoleen ja pyytää kirkon siunausta!! Siitä se lähtee. Jumala ei ole mikään sätkynukke, jota voi vedellä mihin haluaa. Joko olet Jumalan kanssa, tai menet ikuiseen kadotuksen tuleen, helvettiin. Kyse on elämästä ja kuolemasta. Ei ole leikin asia. Lukekaa kaikki Luukas 16 rikas mies ja Lasarus. Siinä kolahtaa totuus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit