Minne voin mennä?

Katselen futiksen kisastudioa-PRIDE. Juttelen erään lapsen kanssa-PRIDE. Menen ostoksille tuttuun markettiin-PRIDE. Ostan uuden vaatteen-PRIDE. Lista jatkuu kohti harrastuksia, seurakuntaa,virastoja-KAIKKIALLA PRIDE. Mikä on PRIDE? Wikipedian mukaan se on seuraavaa. ""Pride tai gay pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan homoseksuaalit, biseksuaalit ja transihmiset voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä."" Olen sen verran uskova, että katson varmuuden vuoksi Raamatusta, mistä on kyse. Seuraava kappale on siis Jumalan Sanaa samasta asiasta:

""Room. 1: 24-27

[Kirkkoraamattu 1992: Room. 1:24-32]
24. Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa.
25. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.
26. Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27. ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. ""
Minne minä vanhoillinen mieheni aviovaimo voin siis mennä? Katakombeihinko? Luoliin? Kellareihin? Metsään? Ehkä PRIDE ei sieltä löydä minua. Minne voin mennä -kysymys mielessäni menen erittäin tietoisena, häveten, etten tänä sunnuntaina kyennyt kaikkia rakastamaan. Mutta Raamatun tiedän ja uskon olevan TOTTA. Jumala ON ja JEESUS rakastaa.  Minua ja sinua. Kumpaa sinä rakastat?  Jumalaa vai PRIDEA? Minne sinä menet? Minä seuraan Jeesusta, Hän vie minut Kotiin. Sinne voin mennä. Raamatun ohjeita seuraten.

98 kommenttia

 • Joona Ojanen sanoo:

  >>Sari.W Jos luulet vieläkin että Pridessa on kyse homojen >>oikeuksista, niin sinulla on vanhentunutta tietoa.

  Pridessä on kyse siitä että jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Oli sitten homo/hetero/bi.. Suomen lain tulee kohdella kaikkia tasavertaisesti seksuaaliseen suuntautumisesta/identiteetistä huolimatta.

  Jos kuvittelet että parin homoseksuaalin negatiivinen blogikirjoittelu kuvastaa enemmistön mielipidettä niin olet pahasti väärässä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leeni Luukko sanoo:

  Sari Weckroth:

  ”Oikeasti, sinullakin on vielä käsitys, että Pridessa on kyse homoseksuaaleille osoitetusta solidaarisuudesta ja tuesta? ? Ihan kauniisti kehotan että kannattaa päivittää tiedot. Pride OLI joskus homojen oikeuksia ajava tapahtuma, samoin kuin Seta oli homojen oikeuksia ajava järjestö. Mutta nykyään on toisin.!

  ”…mutta Priden sisällän muutos on joka tapauksessa tosiasia. Ja sen uusi sisältö on minusta jotain paljon pahempaa kuin keskenään parisuhteessa olevat miehet tai naiset. Pride on nykymuodossaan jotain niin iljettävän vääristynyttä, valheellista ja vahingollista että olisi jo aika hetätä siitä unesta etyä sen sanoma olisi homojen oikeus elää vapaasti ja ilman rikossyytteitä. Tämän mmielikuvan varjolla Pride on kuitenkin säilyttänyt asemansa. Ja käyttää sitä sairaan agendansa ajamiseen.”

  _

  Enemmän kuin kummallisia/virheellisiä/valheellisia/… kommentteja ihmiseltä, joka ei ole mitenkään mukana Setan tai Priden toiminnassa tai hallinnossa ja jolla ei ole mitään oikeaa tietoa em. ryhmien toiminnasta tai ajatuksista. Viitteenä vain yksi blogiteksti.

  Lyhyesti voi todeta, että paljon on vielä tehtävää, jotta oikeaa informaatiota saadaan edes hivenen levitettyä ja virheellisiä luuloja vähennettyjä. Prideja tarvitaan tähänkin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Seuraavaksi haluavat varmaankin aviorikoksessa elävät virallistaa rakkautensa kolmanteen osapuoleen ja pyytää kirkon siunausta!! Siitä se lähtee. Jumala ei ole mikään sätkynukke, jota voi vedellä mihin haluaa. Joko olet Jumalan kanssa, tai menet ikuiseen kadotuksen tuleen, helvettiin. Kyse on elämästä ja kuolemasta. Ei ole leikin asia. Lukekaa kaikki Luukas 16 rikas mies ja Lasarus. Siinä kolahtaa totuus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  M. Pentti. Nyt minullakin meni yli hilseen, kun totesit tuolla edellä , ettei lakia saa käyttää kaikkien osoittamiseksi syntisiksi – ”ainakaan sinun”. Oletko synnin ulkopuolella. Tuskinpa. Yhtä vähän kuin valtakunnansyyttäjä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Laki osoittaa kaikki syntisiksi – minut ja sinutkin. Niinpä sitä ei saa käyttää kaikkien osoittamiseksi syntisiksi – ainakaan minun.” Tämä ei ollut mikään toteamus. Se oli tulkintani sinun ajatuksestasi, Kosti Vasumäki.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Valtakunnansyyttäjän virkaan ei kuulu kysymykset synnistä vaan laillisuudesta ja laittomuudesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Jaa, meidän tulkintamme näyttivät sitten menneen ristiin. Sovitaanko niin, että koko maailma on syntiin sidottu, syntiinlankeemuksen ollessa totaalinen ja jokaista koskeva. Toivottavasti valtakunnansyyttäjä sitten pysyy tontillaan eikä sekaannu toisen regimentin asioihin. Vähän toiselta tuo kuitenkin näyttää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Onhan se Jumalan laki tärkeä. Se nimittäin osoittaa synnin, niin minun, kuin myös sinun ja koko maailman synnin – – – joten turha sitä on kenenkään muun päälle sysätä.” Tästä on kysymys. Jos laki osoittaa ’koko maailman synnin’, kuka enää voisi olla se ’muu’, jonka päälle sitä on turha sysätä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Syyttäjäviraston tiedotteen mukaan ainakin kaksi syytekohtaa on puhtaasti maallisen regimentin puolelta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Niin yksi syykö oli se, että on menty arvostelemaan – kirkon – osallistumista Pride-kulkueen järjestämiseen. Evlut.kirkko ei ole nyt ollut virallisesti Priden yhteistyökumppani, joka on kirkon johdolta selkeä päätös. Toivottavasti se päätös myös pitää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Päivi Räsäsen puheet ja kirjoitukset kuuluvat puhtaasti hengellisen regimentin alueelle. Jos syyttäjävirasto väittää muuta, regimentit on sekoitettu.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Suomessa ei ole sellaista käytäntöä, että rikoslaki ei koskisi kirkon jäseniä. Kirkolla ei myöskään tuomiovaltaa rikoslain alaan kuuluvissa asioissa, joten se ei voi itse alkaa tuomitsemaan.

   Joka muuta väittää, on ymmärtänyt perustuslakimme väärin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Päivi Räsäsen puheet ja kirjoitukset kuuluvat puhtaasti hengellisen regimentin alueelle.” Milloin psykologiasta ja lääketieteestä on tullut teologian osa-alueita?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Naivia puhetta, jos kohteena on – kuten on- hengellisen regimentin ulkopuolisia ihmisiä , on kyse maallisen lain puolella operoimisesta,

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Blogin teemaan – pride – palatakseni kerron terveisiä merten takaa. Franklin Graham kirjoitti (4.7.) fasebookissa, kuinka ”Gay Pride month has come to an end”. Kuukautta on käytetty ”juhlimaan elämäntapaa, jonka Jumala määrittää synniksi”. Se on samaa kuin ”kuukauden käyttäminen valheen, aviorikoksen tai murhan (abotti mukaan lukien) juhlimiseen, tai jonkin muun, josta Jumala sanoo, että se on syntiä. Raamattu ilmoittaa meille, että Jumala vihaa pridea. On kansakunnalle häpeäksi, että se juhlii ja ylistää syntiä.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  ”Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä.” Näin siis Iisain poika Daavid.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Blogistin vaikean tilanteen ovat kokeneet myös 1930-luvulla muutamat saksalaiset.

  Heidän mielestään, kaikkialla, minne he menivät, vastassa oli juutalaisia: https://www.tagesspiegel.de/wissen/kauft-nicht-bei-juden-als-die-judenverfolgung-begann/7994804.html .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit