Liisa Hirvosen lehtikirjoitus(vuodelta 2017)

Pääkirjoitus & mielipide 4.5.2017 5:30
Niin kuin on kirjoitettu

Lue niin kuin on kirjoitettu, usko niin kuin on kirjoitettu, tee niin kuin on kirjoitettu, niin saat niin kuin on kirjoitettu.
Tämä aikoja sitten kuulemani opetus Raamatun lukemisesta on erittäin hyvä ollut aina, mutta varsinkin tänä aikana, jolloin Jumalan Sanan auktoriteetti on koetuksella.
Onko Jumala todella sanonut niin -ajatus on selvästi luettavissa eri kannanotoissa kirkkoamme repivässä tasa-arvoavioliitto -asiassa.
Jos luemme niin kuin on kirjoitettu Room. kirjeen 1. luvun jakeet 24-27 ja uskomme, että sekin luku on Jumalan Pyhän Hengen vaikutuksesta kirjoitettu opiksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa (2. Tim. 3:16), niin paljon turhaa spekulointia jää silloin pois.
Lesbous ja homous on tämän Roomalaiskirjeen mukaan sydämen himossa tehty synti, eikä sitä meidän ihmisten siunauksella voi miksikään muuttaa, sillä Herra itse valvoo sanaansa, näin Raamattu opettaa.
Tätä on tietysti toisin ajattelevien vaikea hyväksyä, ja siksi on kiusaus etsiä sellaisia opettajia, joista 2 Tim. 4:3-4 kertoo: ”Sillä tulee aika, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan, korvasyyhynsä mukaan haalivat itselleen opettajia, kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.”
Elämme aikaa, jossa hyvä ja paha, totuus ja valhe, paholaisen valta ja Jumalan valtakunta käyvät kovaa taistelua myös meidän kuolemattomista sieluistamme.
Jumalanpalveluksessa maaliskuussa 19. päivänä tuotiin selvästi esille valintatilanne, jossa joudumme ottamaan paikkamme näissä taisteluissa, kenen riveissä taistelen.
En halua tuomita ketään eikä minulla ole siihen onneksi mahdollisuuttakaan. Haluan kuitenkin lukea, uskoa ja tehdä niin kuin on kirjoitettu.
Älkäämme kukaan meistä vesittäkö Jumalan sanaa ja siten eksyttäkö ketään, vaan annetaan Jumalan sanan tehdä se, mitä varten se on meille lähetetty.
Muistakaamme. mitä Jeesus itse sanoi: ”En minä teitä tuomitse, vaan se sana, jonka minä olen teille puhunut, on tuomitseva meidät viimeisenä päivänä” (2. Tim. 3.). Ja myös armahtava.
Rukoillaan kaikkien ihmisten puolesta, saarnataan totuutta rakkaudessa, kehotetaan parannukseen, uskoon syntien anteeksi saamiseen, että Jumalan hyvä tahto saisi tapahtua meidän ajalliseksi ja iankaikkiseksi parhaaksemme. Se on parasta meille kaikille ja vain se!

Liisa Hirvonen
Kerimäki

9 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Arvaa kuka sanoi?

  Nainen vaietkoon seurakunnassa, minä en halua että nainen opettaa. Pysyköön kotonaan ja kysyköön mieheltään, jos haluaa jotakin tietää.

  Pää pitäisi myös peittää, koska mies on naisen pää.

  Naisen voima on hiuksissa, ja jos mies ne näkee, hän voi mennä sekaisin ja tehdä syntiä ja se on silloin naisen syy. Naisen oma mies ei kuitenkaan tee syntiä, jos menee sekaisin naisen hiuksista, tässä tapauksessa hiuksista tulee huntu. Näin naisen hiuksissa on sekä pehmyt että kova. Raskasta voimaa ja läpinäkyvää keveyttä.

  Näin meitä pompotellaan, ja kysyä voisi, että mahtaako se nyt ihan jumalasta tai jumalaista olla, kun pakkaa hymyilyttämään koko säännöstö.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Tarja, lue yleisestä pappeudesta Raamatusta, ja(mies-) pappien kirjoituksista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Esim ote Erkki Koskeniemen (SLEY) kirjoituksesta ”Yleinen pappeus on vaikutukseltaan ja toiminnan määrältään näistä kahdesta ylivoimaisesti laajempi: Missä ikinä on yksikin kristitty, olipa hän vanha ja sairas vuoteellaan makaava rukoilija, pieni sylilapsi, parhaissa voimissaan oleva ruumiillisen työn tekijä tai perheenäiti, siellä on Kristuksen Kirkko hänen välityksellään läsnä ja kuuluttaa Herransa suuria tekoja. Sen äänen saattaminen kuuluville työpaikalla, kodeissa ja naapurustossa yhtä hyvin kuin teillä ja aitovierillä on jokaisen kristityn suuri tehtävä.” Kirjoittanut: Erkki Koskenniemi

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tarja Parkkila sanoo:

   Taisi se Paavali sen yleisenkin mainita, mutta onko toiminut käytännössä ? Ei ole.

   Tietenkin jokainen, jota vastaan on rikottu voi antaa anteeksi, jos haluaa, ei siihen pappia tarvita. Mutta ei se mikään uusi asia ole, tai yleisen pappeuden asia, eikä kristinuskon tuoma uudistus, olihan sovituspäivä olemassa jo ennen kristinuskoa, silloin pyydettiin anteeksi läheisiltä ja aloitettiin ikäänkuin uusi vaihe sopimisen jälkeen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Hildén: ”Sen äänen saattaminen kuuluville työpaikalla, kodeissa ja naapurustossa yhtä hyvin kuin teillä ja aitovierillä on jokaisen kristityn suuri tehtävä.”

   Kunhan eivät ole häiriöksi muille, eivätkä yritä pistää nokkaansa toisten ihmisten yksityisasioihin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  Jäin pohtimaan sitä, loukkaako tämä tekijänoikeuksia? Julkaistaanko tässä muiden tuottamaa materiaalia heidän luvallaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Mikko: ”Jäin pohtimaan sitä, loukkaako tämä tekijänoikeuksia? Julkaistaanko tässä muiden tuottamaa materiaalia heidän luvallaan?”

   Yleisen käytännön mukaan lyhyehköt lainaukset lienevät sallittuja, kun tekijä mainitaan, koko teksti on kyllä eri juttu. Ei liene näiden sivujen ylläpitäjänkään intresseissä, että ”blogit” ovat suurimmaksi osaksi lainattua tekstiä. Mutta jos kirjoittajalla ei ole omia ajatuksia ja mielipiteitä on kai sitten pakko elvistellä toisten tuotoksilla. Surullista täällä on myös se, että muutamat varsin jyrkän linjan uskovaiset eivät juuurikaan omien aivojensa tuotoksia julki tuo, vaan keskustelevat lähes pelkästään irrallisia raamattusitaatteja viskomalla.

   ”Ei ole sellaista keinoa, johon ihmiset eivät turvautuisi välttääkseen ajattelemisen vaivan.” — Keksijä Thomas Alva Edison (1847-1931)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Mikä estää ihmistä ”ymmärtämästä” Jumalan sanaa: synti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)