KYNSIÄ, HAMPAITA JA SIIMAHÄNTIÄ…

b2ap3 thumbnail Halosen-kissa

Viime päivien merkittävimmät valtakunnalliset uutiset ovat liittyneet eläimiin: Lestadiolaisten aikoinaan Sontaluukuksi ristimästä televisiosta olemme saaneet nähdä, miten  tasavaltamme neljästä elossa olevasta presidentistä  se naisellisin on saanut Idän  Isoveljeltä kissalahjoituksen.

Istuvan  presidenttimme puoliso on puolestaan avautunut eräässä akkain lehdessä siitä, että heidän Espoon-kodissaan on tavattu hiiriä. Niinistöt voisivat kutsua Halosen joskus kylään uuden naamiokissansa kanssa. Hiiret eivät aavistaisi mitään pahaa, koska kun kerran se kissa on valepuvussa, naamioitunut. Luulevat kissaa Venäjän-serkukseen, jota Siperia on opettanut.

Erityisesti Kotimaa24.fi-uutiset on tapansa mukaan pitänyt paljon melua tyhjästä antaessaan runsaasti  palstatilaa Kampin kappeliin pesiytyneille hiirille. Toimittajat eivät kyltymättömässä sensaationhakuisudessaan ole hoksanneet, että aivan niin kuin hiiretkään eivät olisi halunneet aiheuttaa minkäänlaista melua, olisi myös K24:n pitänyt olla asiasta aivan hiiren hiljaa.

Tässä on kyllä nyt harjoitettu henkistä väkivaltaa ja syrjintää siitäkin huolimatta, että kappelihiiret eivät menettäneet henkeään. Ne muilutettiin  jonnekin jorpakkoon aivan niin kuin monissa saduissa,  joissa köyhillä vanhemmilla ei ole ollut varaa ylläpitää lapsiaan, joten nämä vietiin kauas  synkkään metsään, että eivät enää ikuna osaisi takaisin kotiin tulla.

Ruttopuiston rovastin on nyt kyllä puututtava tähän meininkiin. Kysymys on nääs nimittäin puhtaasti teologinen:  Kyseinen hiljaisuudelle (ihmisten, ei hiirien) pyhitetty kappeli  on muodoltaan kuin Nooan arkki, joka tunnetusti täytettiin aikoinaan kaiken maailman eläimillä, aina pareittain.  Homopareja ei kuitenkaan huolittu, olihan Luoja luonut eläinlajit  urokseksi ja naarakseksi mm. siksi, että sujuisi paremmin seksi.

Jos ette uskon, niin voitte käydä itse tarkistamassa, että kappelin alttarilla auki oleva Raamattu on kovasta lukemisesta johtuen aivan hiirenkorvilla kohdasta 1. Moos. 6-9. Nuo pakolaishiirulaisraukkaparat ovat Sanaa tavaamalla ymmärtäneet olevassa uudessa Nooan pelastuspaatissa hiirten edustajina Pienimmät ensimmäisiksi-periaatteen mukaan. Ne tosin tulkitsivat kertomuksen vedenpaisumuksesta  väärin, vaikka onhan lumikin yksi veden olomuodoista.

Katso tästä video kappelihiirten muilutuspäivästä:

http://www.kirkkojakaupunki.fi/uutiset/katso-hellyttava-video-kampin-kappelin-hiirten-vapauttamisesta

* * * * * * *

Nyt vapaa-ajattelijat varmasti ampuvat tästäkin vähästä varmuuden välttämiseksi  itseään hernepyssyllä nenään. Pian tasapuolisuuden vaatimuksen muistava media vaatii vapareitten mielipidettä siitä, saavatko seurakuntayhtymä, kaupungin sosiaaliväki ja hiiret tehdä yhteistyötä keskenään. Eli pitääkö kappelin lattioille jatkossa levitää hiirille mattoja vai laittaa loukkuja...

Jos vaparit pitävät Raamatun totuuksia satuina, niin kerrottakoon heille sitten kaikki jatkossa vertauksin ja satujen muodossa.  Ehkä se tekee tosiasioitten omaksumisen heille piirun verran helpommaksi. Aisopoksen eläinsatuja luetaan vieläkin ja yritetään arvuutella, mitä hän kautta rantain oikein tahtoi sanoa meidän ihmisten elämästä.

Toinen eläinsadunkertoja, paljon Aisoposta tuntemattomampi, pilkkasi saduillaan mm. aikansa hallitsijan Aleksanteri Ykkösen reformaatioyrityksiä.  Kun Krylovilta (1768-1844) kysyttiin kerran, miksi hän oli valinnut ilmaisukeinokseen faabelin, eläintarinan, kuului vastaus:” Eläimenihän puhuvat puolestani!”

b2ap3_thumbnail_KRYLOV.jpg

 

Hyväksi lopuksi  Krylovin ja Ruttopuiston rovastin puolesta puhukoon runo nimeltä Hiiri ja Rotta (ei siis hiili ja lotta):

 

Hiiri Rotan luokse kiirujalkaa juoksi:

        -  Kuule mitä kuulin naapurissa,

Leijonan kynsiin joutui Kissa!

Nyt rauhan aika meille koittaa!

       -  Älä turhaan hehku jutun vuoksi,

Rotta sanoi, - noin vaikka huhutaan,

 niin kynsistä jos puhutaan

 ei selviä Leijonakaan niistä.

 Kyllä Kissa Leijonan aina voittaa!

 Se on mahtavin eläin, sitä älä kiistä.

*

Sanon tässä sen mikä tiedetään:

Kun pelko valtaa pelkurin

hän luulee että toisetkin

näkevät hänen silmillään.

 

 

 

11 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Eihän Raamattu olekaan mikään yksi ainoa kirja. Sehän on kokonainen kirjasto, johon kuuluu 66 erilaista teosta.

  Yksi jae on UT:ssa päätetty antaa sille maininnalle, että Jeesus itki. Olisihan tietysti ollut vallan lystikästä lukea, että jossakin hauskassa illanvietossa oppilaitten kanssa Jeesus oli kuolla nauruun, kun jätkät innostuivat heittämään läppää keskenään.

  Huumoria löytyy toki etenkin UT:sta. Minua jaksavat aina hymyilyttää, välillä naurattaakin, kaikki jutut, joissa Yösnoussut Jeesus seikkailee. Ne saavat minut hyvälle tuulelle. Loppu hyvä, kaikki hyvin.

  Emmauksen tie on mielestäni tässä suhteessa ihan helmi: Jeesus pitää pitkään pokkaa, salaa itsensä matkalaisilta. On kulkevinaan ohi, niin kuin 12 kilsan dallaaminen ei tuntuisi yhtään käpälässä. Ja kun ehtoollisessa oppilaat tunnistavat opettajansa, tämä onkin äkkiä poissa. Sitten nämä isä ja poika porhaltavat ketkaravia takaisin Jerusalemiin kertoakseen jymyuutisen. Mutta, ähäpiti, Jeesus oli jo käynyt siellä! Varmasti Jeesus jollakin tavalla oikaisi…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121