KUULETTEKO ENÄÄ ?

Kuuletteko enää?

Raamatun Sana on Totinen Tosi!

Kestäkää loppuun saakka!

Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen nimessä, hänen, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:
julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, moiti ja kehota, aina kärsivällisesti opettaen.

Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee.
He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät.

Herran tuleminen on varma

Rakkaat ystävät! Tämä on jo toinen kirje, jonka teille kirjoitan. Molemmissa olen herätellyt ja muistuttanut teitä, joiden ajatukset ovat vilpittömiä, pitämään mielessänne pyhien profeettojen ennalta lausumat sanat sekä apostoleilta saamanne Herran ja Vapahtajan käskyn.Erityisesti tietäkää, että lopun aikoina tulee pilkkaajia, jotka ovat omien himojensa vietävinä.

He sanovat pilkaten: »Onko hän muka tullut, niin kuin lupasi? Isämme ovat nukkuneet pois, ja kaikki on entisellään, niin kuin on ollut maailman luomisesta asti.»
Tieten tahtoen he unohtavat, että jo aikojen alussa olivat olemassa taivaat ja maa, jotka Jumalan sana vedestä ja vedellä loi ja jotka se piti koossa.

Vedellä ja sanalla sen ajan maailma myös hävitettiin vedenpaisumuksessa.
Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan.
Mutta älkää te, rakkaat ystävät, unohtako tätä: Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä.Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.
Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan.
Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia onkaan pyhässä elämässä ja hurskaissa teoissa oltava niiden,
jotka odottavat Jumalan päivää ja jouduttavat sen tuloa – tuon päivän, joka saa taivaat liekehtien hajoamaan ja taivaankappaleet sulamaan kuumuudesta.
Mutta meillä on hänen lupauksensa, ja siihen luottaen me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee.
Rakkaat ystävät! Kun te tätä kaikkea odotatte, pyrkikää siihen, että Herra aikanaan voisi havaita teidät puhtaiksi ja moitteettomiksi ja teillä olisi rauha.
Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia Kun siis te, rakkaat ystävät, olette ennalta selvillä tästä kaikesta, niin olkaa varuillanne. Älkää antako jumalattomien johtaa itseänne harhaan, niin että putoatte omalta varmalta pohjaltanne. Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.

25 kommenttia

 • Jorma Hentilä sanoo:

  Onkohan kirjoittajalta jäänyt ymmärtämättä tämän blogipalstan luonne ja tarkoitus? Eivätkö pelastussaarnat kuulu toiseen yhteyteen?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   ”Kotimaasta tuli valtakunnallinen kirkon asioita ja yhteiskunnan arvovalintoja journalistisesti esillä pitävä vaikuttaja. Onpa lehteä kutsuttu kirkon puoliviralliseksi tai epäviralliseksi äänenkannattajaksi. Kotimaa on alusta lähtien painottanut olevansa kristillis-yhteiskunnallinen julkaisu.” Tällainen teksti löytyi Kotimaan historian kuvauksesta.Uskoisin, että koko blogini on pitkälti kirkon, kristillisyyden ja hieman yhteiskunnan, sekä yksilön kuvaamista-Raamattuun sitoutuen. Kiinnostaisi tietää, MISTÄ Jorma Hentilä ajattelee täällä kirjoitettavan? Mikä on luonne ja tarkoitus Hentilän mielestä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Olisit voinut, Kaisu, laittaa myös sen, mistä blogisi teksti oli otettu: 2 Tim. 4:1-4 ja 2.Piet. 3 eli suorat lainaukset Raamatusta. Ihan hyvät tekstit kyllä, mutta blogissa voisit myös kommentoida tekstejä enemmänkin, kuin ”kuuletteko enää?”. Olisi aina outoja blogikirjoituksia, jos kaikki vain lainaisivat Raamattua eikä mitään muuta olisi… Tekstit voi toki lukea Raamatustakin suoraan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Kaisu Hildén, koen niin, että korottaudu katederille ja ryhdyt saarnaaman meille ja varoittamaan meitä jumalattomista, jotka johtavat harhaan. Vasta kommentin kirjoitettuani, paikallistin, mistä teksti oli peräisin.

   Minusta blogipalsta ei ole herätyskokous. Blogisi olisi perusteltu, jos olisit analysoinut ja kommentoinut tekstiä ja antanut näin virikkeen keskustelulle. Pekka Veli Pesosen blogi, joka pohtii evankeliumien ja kristillisten arvojen suhdetta, on esimerkki siitä, mitä ymmärrän blogitekstillä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Paukkunen sanoo:

  Voimakkaita Raamatun sanoja, jotka kehottavat pitämään kiinni Jumalan lupauksista. Sama sanoma on kiteytetty esim. uskontunnustuksissa.

  Voimakkaat sanat tulevat kohti. Näitä kuulee enää harvoin. Korvamme ovat tottuneet pehmeimpiin ilmaisuihin? Onko niin, että Jumala on inspiroinut nämä sanat kirjoittajille? Uskon, että on. Kuuletteko enää kysyy blogisti?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Kaima, huomasitko, että Pietari sanoo: ”Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut.” Ei siis hänelle annettujen sanojen mukaisesti vaan hänelle annetun viisauden mukaisesti. Viisaus on jotain muuta kuin ”inspiraatiota”. Muutenkin inspiraation voi käsittää monella tavalla. Mielestäni Raamatun tekstit näyttävät aika selkeästi sen, että ne ovat ainakin suurimmalta osaltaan nimenomaan Jumalan antamaa viisautta eikä suoria sanoja, eikä se tietenkään vähennä niiden arvoa yhtään. Pietari tietty kuuli myös Jeesukselta suoraan paljon asioita, joita hän tässäkin puhuu.

   Monet tutkijathan muuten ovat sitä mieltä, että kumpikaan näistä teksteistä ei olisi Paavalilta tai Pietarilta itseltään peräisin, vaan ne olisi kirjoitettu vasta paljon myöhemmin heidän oppilaidensa toimesta apostolien nimissä. Itse en kyllä oikein usko enkä ymmärrä sitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   ”Kaima, mielestäni Raamatun tekstit näyttävät aika selkeästi sen, että ne ovat ainakin suurimmalta osaltaan nimenomaan Jumalan antamaa viisautta eikä suoria sanoja, eikä se tietenkään vähennä niiden arvoa yhtään. Pietari tietty kuuli myös Jeesukselta suoraan paljon asioita, joita hän tässäkin puhuu.”

   Kaima, ylhäältä tuleva viisaus on ohjannut, kuten toteat. Pietari on varmasti myös Herraansa tarkasti kuunnellut. Sanojen arvo ei vähene, samaa mieltä! Jumala on johdattanut ja antanut meille ihmeellisen ilmoituksen, jonka äärellä näemme maailman muuttuvan sen mukaiseksi, kuin kauan sitten on ennalta kirjoitettu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Bloggaaja siteerasi toisen Pietarinkirjeen tekstiä, joka on kyllä erityisesti meidän ajallemme tarkoitettua varoitussanomaa. Ei siis mikään huono lähtökohta blogille tällä alustalla, vaikkei pelkkä sitaatti Raamatusta täyttäne bloggauksen määritelmää. Ja tähän jo vähän puutttiinkin.

  On mielenkiintoista, että vanhemmissa käännöksissä 2.Piet3:10 loppu menee näin: ”maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat”. Uudemmat käännökset toteavat siihen tapaan kuin tässä siteerattu KR92: ”Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan.” Melkoinen muutos?

  Toisaalta rinnastus vedenpaisumukseen sekä jakeen 7 loppuosa kertoo kyllä valikoivasti tuhosta: Näin siis tulee käymään: ”tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan.”

  Olisi mukava kuulla näkemyksiä jatkosta. Kun jumalattomat tuhotaan, ilmeisesti ne jäävät jäljelle, jotka eivät ole jumalattomia? Ketkä tuohon elossa säilyvän joukkoon kuuluvat? Ja miten he jatkavat elämäänsä tuossa tulella puhdistetussa maassa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Veli Pesonen sanoo:

   Siitä Rauli voisit kirjoittaa ihan oman blogin. Joten tässä ei tarvitsisi sitä pohtia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Ajattelin vain, että koska blogisti haluaa Pietarin Raamattuun kirjoittaminen lauseisiin viitata ja niillä meitä kaikkia ihan asiallisesti varoittaa, olisi hyvä tietää, millaisesta tilanteesta ja sen seurauksista hän huolta kantaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Rauli Toivonen: ”Olisi mukava kuulla näkemyksiä jatkosta. Kun jumalattomat tuhotaan, ilmeisesti ne jäävät jäljelle, jotka eivät ole jumalattomia? Ketkä tuohon elossa säilyvän joukkoon kuuluvat? Ja miten he jatkavat elämäänsä tuossa tulella puhdistetussa maassa?”

   No kuullaanpa nyt sitten näkemyksiä jatkosta. Näkemyksiä odotetaan myös siis sinulta.

   Jehovan todistajien mukaan jumalattomiin lasketaan kaikki muut paitsi Jehovan todistajat, ja myös ne Jehovan todistajat, jotka eivät raportoi säännöllisesti järjestölleen tehtyä saarnaamistyötä. Kaikki tällaiset ihmiset tullaan Jehovan todistajien mukaan tuhoamaan aivan pian alkavassa harmageddonissa.

   Tämä tarkoittaa, että noin 99,90 % ihmisistä tuhotaan ihan hetikohta alkavassa harmageddonissa.

   Sitten niitä näkemyksiä, ole hyvä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Lisäksi lukijat haluaisivat tietää, miksi te Jehovan todistajat ette koskaan kerro suoraan, mitä te tarkoitatte nk. ”hyvällä uutisella”, joka tarkoittaa käytännössä, että kaikki muut kuin Jehovan todistajat tuhotaan aivan pian, plus nekin Jehovan todistajat, jotka eivät raportoi säännöllisesti uskonnolliselle järjestöllenne tehtävää työtä.

   Tätä sitten tituleerataan ”hyväksi uutiseksi”.

   Vaikka kuinka yrittää, on vaikea keksiä mitään niin huonoa uutista kuin että vain muutama miljoona ihmisistä selviää ihan pian alkavasta harmageddonista ja miljardit muut murhataan Jehovan toimesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pekka Veli, Siitä Rauli voisit kirjoittaa ihan oman blogin. Joten tässä ei tarvitsisi sitä pohtia.

   No, blogi olisi Vartiotorni-seuran ohjeistamaa Raamatun selitystä. Kristityillä on erilainen viitekehys tulkinnalle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Rauli Toivosen Jehovan todistajien taustayhteisöstä: ”1960- ja 1970-luvun taitteessa liikkeen jäsenten keskuudessa uskottiin yleisesti maailmanlopun tulevan vuonna 1975. Liikkeen lehdissä ja muissa julkaisuissa käsiteltiin sitä, mitä vuosi 1975 toisi tullessaan ja esitettiin lukuisia spekulaatioita siitä, mitä vuonna silloin tai siihen mennessä tapahtuisi. Vuotta pidettiin profeetallisena ja erityisenä, koska Jehovan todistajat uskoivat ihmiskunnan kuuden tuhannen vuoden olemassaolon tulevan täyteen juuri 1975. Kun vuotta 1975 koskeva odotus ei toteutunut, vuosina 1975–1980 liikkeen jäsenten aktiivisuus saarnaamistyössä väheni huomattavasti ja monet jättivät liikkeen. Vuosina 1977 ja 1978 liikkeen maailmanlaajuinen jäsenmäärä poikkeuksellisesti väheni.( Wikipedia)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Toteat Kari Pietarinkirjeeseen liittyen ja ilmeisesti nimenomaan kohtaan ”tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan” sanasi kohdistaen, että ”kristityillä on erilainen viitekehys tulkinnalle”. Lauseestasi heräsi mielenkiintoni.

   Ketkä tuon sinun viitekehyksesii ja tulkintasi mukaan tuhotaan ja ketkä jäävät jäljelle? Entä mitä tuon valikoivan tuhon jälkeen tapahtuu?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   ”ihan pian alkavasta harmageddonista”

   Kuinkahan mones harmageddon tämä ihan pian alkava jo on. Neljäs vaiko peräti viides?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Kimmo: ”Kuinkahan mones harmageddon tämä ihan pian alkava jo on. Neljäs vaiko peräti viides?”

   Onhan noita ollut useampiakin, mutta tunnetuimmat harmageddonit käytiin vuosina 1914, 1925 ja 1975. Sen jälkeen saarnaamistyön piti olla päätöksessään viimeistään 1900-luvun lopussa.

   Harmageddonien ja lopun ennustajilla on siitä vaikea ammatti, että kukaan heistä ei ole vielä koskaan onnistunut siinä. Yrittäjiä on kyllä ollut tuhansia vuosia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Paljon muutakin Raamatun arvovaltaa halventavia väitteitä on monet tutkijat esittäneet. Näiden tutkijoiden myötävaikutuksella Raamattuun on alettu suhtautumaan yhä enemmän sen ajan ihmisten mielipiteinä. Ei kai tuonkaltainen vuosikymmeniä kestänyt opetus ole voinut olla jälkiä jättämättä siihen miten kansaa on opetettu. Usein kuulee vieläkin väitettävän, että Raamatun kirjoitukset on monien sukupolvien ajan kulkeneet ensin suullisena perimätietona. Sitä on sitten lapsille rippikouluissa kerrottu leikin muodossa, jossa lapset laitetaan piiriin ja ensimmäiselle kuiskataan jokin monimutkainen viesti ja se kulkee sitten korvasta korvaan. Kunnes viimeinen kertoo mitä kuuli ja se on aivan jotain muuta kuin alkuperäinen. Näin kätevästi on Raamatun arvovaltaa moni ohjaaja lasten mielissä romuttanut. Ne asiat, jotka lapsena Jumalasata ja uskosta omaksutaan ovat yllättävän pysyviä aikuisuuteen asti. Harva ryhtyy niitä kyseenalaistamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   ”Usein kuulee vieläkin väitettävän, että Raamatun kirjoitukset on monien sukupolvien ajan kulkeneet ensin suullisena perimätietona.”

   Etkö Pekka usko tähän VT:n osalta? Mikä on toinen vaihtoehto? Eli miten sinä näet VT:n tekstien syntyneen?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Kiitos oikein paljon kaikista kommenteistanne! Ja anteeksi, todellakin unohdin lainausmerkit Raamatun tekstistä! Ja vieläpä unohdin kohdatkin laittaa. Hyvä-olette tarkkoja lukijoita! Kol 3: ”16Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana. Opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikella viisaudella, psalmein, kiitosvirsin ja hengellisin lauluin, laulaen kiitollisina sydämissänne Jumalalle. 17Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttaan. ” Olemme vain niin kaukana Raamatun elämästä, että väittelemme omin mielipitein, ja ajatuksin-kysymättä, mitä Herra tahtoo. Kuulemma, kun eräältä mummalta kysyttiin, että ”Mitäs se teille nyt kuuluu tänä päivänä?”- niin mumma kaivoi Raamattunsa ja sanoi: ”Katsotaanpa Herran sanasta, mitä tänään kuuluu.” Voi, kun meillä olisi sellainen viisaus!!!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   ”kysymättä, mitä Herra tahtoo.”

   Voihan tuota kysellä, mutta tuskinpa vastausta saa. Eipä ole siitä herrasta ainakaan minun korviini vielä 75 vuoteen mennessä kuulunut pihaustakaan. Missäköhän tuo luuraa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Kaisu,

   Me todellakin olemme aika kaukana ”Raamatun” elämästä tai Raamatun aikaisesta elämästä. 2000 vuotta on pitkä aika ja maailma on muuttunut aika totaalisesti sinä aikana. Emme voi enää elää sen aikaista elämää. Toki voimme silti miettiä ja kysellä, mitä Herra tahtoo. Keskustella toki voimme, väittely ei yleensä johda mihinkään hyvään.

   Jos mennään siihen, että katsotaan Raamatusta mitä minulle kuuluu, niin sittenhän voisimme puhua toisillemme pelkillä Raamatun sanoilla. Olisi ehkä aika teatraalista. Verrataan vaikka siihen, jos runoilijat puhuisivat toisilleen vain pelkin Shakespearen sanoin…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Ja Jehovan todistajista vain sen verran, että olen verrannut heidän Raamattuaan Kirkkoraamattuun-ja suurin poikkeavuus siinä on, että heille Jeesus oli profeetta-meille Herra Jeesus Kristus, Vapahtaja, Kuningasten Kuningas,herrojen Herra, Ristiinnaulittu, Ylösnoussut, Neitseestä syntynyt, Ihminen ja Jumala, Jumalan Poika, Tuomari…Raamattu kertoo Hänestä kyllä monin eri tavoin, että sieltä vain lukemaan kaikki 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kari R., ”toki voimme silti miettiä ja kysellä, mitä Herra tahtoo”. Käsittämätön lause??

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit