Kultaiset korvarenkaat

Tahdotko mielistelevän- vai rehellisen vastauksen

Kaikki meistä tahtovat kuulla itsestään vain mairittelevia lausahduksia.

Oi, oletpa sinä kaunis. Voi, miten kaunis mekko sinulla on. Oletpa sinä taitava. Lääps, lääps.

Minäkin jakelen kyllä kiitettävästi kehuja, jos huomaan, että jotain hyvää, kiitettävää on. Mutta teeskentelemään ja mielistelemään en (enää) ala. Pois se minusta. Nuorempana en uskaltanut sanoa, niin kuin asiat ovat.

Ajattelen (taas) Jumalaa, Isäämme. Voisihan Hän sanoa: ”No, teit vähän väärin, ei se nyt ihan kamalasti ollut, sinnepäin vain synti.” Ei. Jumala on osoittanut synnin ja mitä se on-ja sen seuraukset ,ihan selkeästi Raamatun lehdillä monissa eri kohdissa. Ei Hän sano: ”Raamattu on vain osittain totta, ei ne lait niin pidä nykyaikana”.

Portti Taivaaseenkaan ei ole lavea. Se on Ristin muotoinen. Ei yli, ei ohi, ei ali. Vaan just siitä Jeesuksen Ristin Työstä, jolla Hän meidät Vapautti synnin, kuoleman ja perkeleen alta. Ei millään syntisten ihmisten teoilla, selityksillä ,mairitteluilla.

En sitten siedä sellaista sinnepäin jutustelua. Ei, vaan mieluimmin: Tässä on Tie-sitä kulje. Ja Jeesushan on Se Tie. Totuuskin. Ja Elämä. Totuuden vastakohta on valhe. Kumman valitset?

Minä kerran sanoin eräälle sukulaiselle, että ”voi kun tätä on kohdallani odotettu”. Sukulaisnainen tapansa mukaan suorasukaisesti tivahti: ”Kuka sitä on odottanut!”. En silloin ymmärtänyt, mutta ymmärrän nyt, tuon naisen yrityksen saada minut käsittämään, että kohdalleni tapahtunut asia, ei ehkä johdakaan niin hyvään. Voi, miten olen kiitellyt ja iloinnut hänen suoruudestaan. Muulloinkin.

Suorat sanat ovat usein rakkaudellisempia, kuin ne liirumlaarumit, joita sanotaan, niiden auttamatta yhtään mitään. Sananlaskut sanovat sen näin: 

”26Kuin suudelma suulle

on suora vastaus.”  

”Kultaomenia hopeamaljoissa

ovat sanat, sanotut aikanansa.”

12Kultainen korvarengas

ja hienokultainen kaulakoru

ovat viisas neuvoja ynnä kuuleva korva.”

Laverrellaanko, mielistelläänkö tänään? Vai puhuttaisko totta? Oltaisko ihmisten-vai Jumalan mieliksi?

174 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Matias Roto kun tunnut uskovan tämän todistelusi niin miksi ihmeessä ottaisin sinulta yhtään mitään koska et etsi Jumalaa kuten tuot esille seuvaassa:

  3:11 EI OLE ( preesens) ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Onneksi Jumala etsii.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Miksihän seuraavissa jakeissa Jeesus käskee etsiä jos kerran kukaan ei kuitenkaan etsi (Matias Roton uskon mukaan)?

   Matt. 6:33 Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.

   Matt. 7:7 Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

   Luuk. 11:9 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

   Luuk. 12:31 Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Nuo ovat juuri sitä, että Jumala – tässä Jumalan Poika – etsii ihmisiä, jotka eivät muuten tietäisi, mitä etsiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti ymmärsitkö mitä Matias Roto yritti todistaa roomalais kirjeen preesenseillä, siis että kaikki nämä reesensissä olleet lauseet olisivat samaan aikaan voimassa ja vieläpä yhä edelleen, siis kaiketi tarkoitus oli todistella että ihminen on yhtäaikaa syntinen ja pyhä, näin sen ymmärsin.

  Jos evankeliumin alkeet ovat jo väärin eli ei ymmärretä peruskäsitteitä niin kuinka ihmeessä voi sitten ymmärtää ”vahvaa ruokaakaan”, ei voi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Matias Roto ymmärtää peruskäsitteet minuakin paremmin, siitä olen varma. Sinä taas olet käsittääkseni jättänyt hengellisen ’vauvanruoan’ pureksimatta kunnolla ja tarttunut ’vahvaan ruokaan’ ennen aikojasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ihminen on yhtäaikaa syntinen ja pyhä, näin sen ymmärsin.” Ymmärsit oikein. Ihminen itsessään ei muutu synnittömäksi, mutta Jeesuksen pyhyys peittää hänen syntinsä ja tekee hänet Jumalalle kelpaavaksi pyhäksi. Tätä tuolla sanonnalla tarkoitetaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti mitä tuo sana syntinen tarkoittaa? Määrittelisitkö sen, varsinkin kun ev.lut hausta aamenesta öylättiin ei tunne sitä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Syntinen on Jumalasta piittaamaton, joka haluaa pärjätä kaikessa omin avuin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti nyt en oikein osaa yhdistää teidän ”syntinen ja pyhä” yhdistelmään tuohon mitä selität, siis toisaaltako luterilaiset ovat Jumalasta piittaamattomia ja toisaalta pyhiä eli mitä on tuo pyhiä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Pyhä tarkoittaa Jumalan omaa. Kelpaamme Jumalalle syntisyydestämme huolimatta, kun turvaudumme Jeesuksen pelastavan työhön.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti:”””Ihminen on yhtäaikaa syntinen ja pyhä, näin sen ymmärsin.” Ymmärsit oikein. Ihminen itsessään ei muutu synnittömäksi, mutta Jeesuksen pyhyys peittää hänen syntinsä ja tekee hänet Jumalalle kelpaavaksi pyhäksi. Tätä tuolla sanonnalla tarkoitetaan.””

  Missä tuossa on Jumalan voima ja Pyhä Henki?

  Antaako Jumala uskovalle voimaa voittaa kaikki synnit vai ei?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Jumala antaa uskoakseni voimaa taistella syntejä vastaan yksi kerrallaan. Kristityltä edellytetään valvomista, jotta hän ymmärtäisi kilvoitella. Joka uskoo saaneensa voiman ’voittaa kaikki synnit’ on vaarassa tuudittautua tähän uskoonsa ja sen vuoksi pahasti langeta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti entäpä antaako Jumala ymmärryksen siitä mikä on syntiä eli eihän voi taistella syntiä vastaan jos ei tiedä mikä on syntiä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pahat ajatukset ovat myös syntiä.

   Matteuksen evankeliumi: 15:18 Mutta mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. 15:19 Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.

   Joka sanoo olevansa synnitön, on eksyksissä.

   1. Jihanneksen kirje 1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. 1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Antaako Jumala ymmärryksen siitä mikä on syntiä? Eihän voi taistella syntiä vastaan jos ei tiedä mikä on syntiä.” Onhan ihmisellä omatunto. Kristityllä on Raamattukin käytössään. Näen, että on parempi etsiä Jumalan tahdon mukaisia hyviä töitä kuin pohtia yksittäisten tekojen kohdalla, ovatko ne kiellettyjä vai ei. Jos tällaista miettii, on viisasta jättää joka tapauksessa tekemättä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kari Paukkunen ketä tämä tarkoittaa/koskee:

  ””1. Jihanneksen kirje 1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. 1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.””

  Minä ymmärrän tuon tilaanteesta ennen parannusta ja sen jälkeen eli ennen uudestisyntymää ja uudestisyntymisessä saatu syntien anteeksianto/armo ja Jumalan voiman (Pyhän Hengen) saanti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Sinä ymmärrät väärin. Et siis ole lukenut kokonaan Johanneksen 1. kirjeen lukua?

   1.Johanneksen kirje: 1:1 Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta – 1:2 ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille – 1:3 minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa. 1:4 Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen. 1:5 Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.

   Edellä: Jumalassa ei ole mitään pimeyttä. Näin on.

   1:6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.

   Edellä :Meidän ei tule elää julki synnissä, olla pahennuksena muille.

   1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

   Edellä: Seurakuntayhteys on tärkeä. Seurakunnassa julistetaan synnit anteeksi Kristuksen tähden.

   1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

   Edellä: koko luku kertoo siitä, että Jeesus tunnetaan (”on jo tultu uskoon”, ollaan kastettuja)

   1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

   Edellä: meidän tehtävämme on tunnustaa vanhan Aadamin (liha) sydämestä nouseva pahuus, ajatukset ja laiminlyönnit Jumalaa ja lähimmäistä kohtaan.

   1:10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

   Edellä: kukaan muu ei ole puhdas ja täydellinen kuin Herramme. Joka muuta väittää, on valehtelija ja fariseus.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kari Paukkunen siis josko oikein ymmärsin selityksesi niin kirkon jäsenyys (sisältää kirkon kasteen) siirtää sinut pimeydestä valoon eli vaellat valkeudessa?

  Vaeltavatko kaikki kirkon jäsenet valkeudessa?

  Entäpä mitä on eroa julkisynneillä ja niillä syneillä joita sinä teet ja tiedätkö todella ettet itse elä julkisynnissä? Mitä on julkisynnit, voiko siis tehdä mitä tahansa jos/kun esivalta (ja kirkko) ne hyväksyy eli antaa luvan tai jopa käskee?

  Luenko oikein kun tulee sellainen käsitys että puhdisrus synneistä on että saat omat synnit anteeksi (kirkko julistaa) siis ei tarkoita että kun tunnustaa synnin niin Jumala puhdistaa ja näin ei enää siihen lankea?

  Miksi tämä kirjoituksesi tuntuu rakkaudettomalta eli saat kyllä omat synnit anteeksi, mutta ei tunnu olevan huolta siitä miten kohtelee lähimmäistä eli lähimmäinenhän kärsii minun synneistä ja eikö Jumalan tahto ole rakastaa lähimmäistä eikä rakkaus tee lähimmäiselle mitään pahaa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Kirkon jäsenyys ei ole sama asia kuin seurakuntayhteys – ei ainakaan, jos jäsenyys merkitsee vain nimeä listassa ja maksettuja veroja. Kirkon jäsenenä olemisen voi ymmärtää toisinkin, elämänä Kristuksen ruumiin jäsenenä, ruumiinosana. Seurakuntayhteys on sekä osallistumista sen kokoontumisiin että toimimista kristittynä arjen eri tilanteissa. Seurakuntayhteydessä syntyy ja vahvistuu oikea käsitys omasta tilasta ja Jumalan tahdosta omalla kohdalla, Jumalan rakkaudesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Vaeltavatko kaikki kirkon jäsenet valkeudessa?” Valkeus on valoa, joka paljastaa niin oman vajavaisuuden kuin Jumalan täydellisyydenkin. Valkeudessa vaeltaminen on siis totuuden näkemistä eikä sen kieltämistä. Totuus itsestä ei ole kaunis, mutta sen saa yhä uudestaan jättää Jumalan totuuden parannettavaksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Mitä ovat julkisynnit? Voiko tehdä mitä tahansa, jos tai kun esivalta (ja kirkko) ne hyväksyy, antaa luvan tai jopa käskee?” Nyt taisit ymmärtää julkisen tässä yhteydessä väärin. Julkisynti on sellaista synnillistä elämää, joka on julkisesti nähtävissä, kaikkien tiedossa, ilmeistä. Se ei tarkoita ’julkisen sektorin’ syntiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, ”Miksi tämä kirjoituksesi tuntuu rakkaudettomalta eli saat kyllä omat synnit anteeksi, mutta ei tunnu olevan huolta siitä miten kohtelee lähimmäistä eli lähimmäinen kärsii minun synneistä ja eikö Jumalan tahto ole rakastaa lähimmäistä eikä rakkaus tee lähimmäiselle mitään pahaa?”

   Evankeliumi on tarkoitettu kaikille! Mistä niin päättelet, että minä suljen muut ulkopuolelle? Kristus on sovittanut koko maailman synnit.

   Kymmenen käskyä, jotka Rakkauden kaksoiskäsky nivoo yhteen, on myös annettu kaikille lähimmäisen oikeaa kohtelua varten. Tämä velvoittaa kaikkia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti:””. Valkeudessa vaeltaminen on siis totuuden näkemistä eikä sen kieltämistä. Totuus itsestä ei ole kaunis, mutta sen saa yhä uudestaan jättää Jumalan totuuden parannettavaksi.””

  Siis ajatteletko/uskotko ettei valkeudessa vaeltavaa erota mitenkään muista, siis pimeydessä vaeltavista?

  Kuinka oli laita esim Paavalin, missä vaiheessa hän siirtyi pimeydestä valkeuteen, huomasivatko muut eron?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   ”Kuinka oli laita esim Paavalin, missä vaiheessa hän siirtyi pimeydestä valkeuteen, huomasivatko muut eron?”

   Miten oli? Huomasivatko muut?

   Kyselet toistuvasti kaikenlaista, johon tiedät vastauksen itse. Yksi asia sinulta on kuitenkin peitossa? Omasta sydämestä löytyy kaikenlaista pahaa vielä omien ”uskonratkaisujen” jälkeen. Paavali todistaa tästä, vaikka Jeesus oli hänet voimakkaasti pysäyttänyt. Sinä et tätä hyväksy?

   Paavali kirjoitti Roomalaisille kääntymyksensä jälkeen mm.seuraavasti:

   ”7:18 Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; 7:19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. 7:20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. 7:21 Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; 7:22 sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin, 7:23 mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on. 7:24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? 7:25 Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.”

   ”Vanha” ja ”uusi ihminen” kamppailevat keskenään. Paavali tunnustaa, että hän ei kykene kaikkeen hyvään. Kun Pyhä Henki valaisee ihmisen, Hän näyttää ihmiselle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion. Paavali edellä, Room 7:18-25, todistaa tästä. Lue tämä Jumalan sanan paikka Pasanen!

   Paavali jatkaa todistusta. Syntisellä ihmisellä on lupaus täytetystä työstä, ei vain kasteen hetkellä, kääntymyksen hetkellä tai heikkona vanhuksena, vaan koko elämänsä ajan, uskon kautta Jeesukseen Kristukseen: Room.8: 8:38 ”Sillä minä olen vahva siitä, ettei kuolema, eikä elämä, eikä enkelit, eikä esivallat, eikä väkevyydet, eikä nykyiset, eikä tulevaiset, 8:39 Eikä korkeus, eikä syvyys, eli joku muu luontokappale taida meitä Jumalan rakkaudesta eroittaa, joka on Jesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme.” (Biblia)

   Pasanen, kun luen sinun kysymyksiä, niin minulle tulee sellainen vaikutelma, että et lue saamiasi vastauksia? Lue mm. kommenttini 25.06.2022 23:50 uudelleen. En voi mitenkään ymmärtää kommenttiasi ja kysymystäsi kommenttini jälkeen (Pasanen, 26.06.2022 01:13). Kun keskustellaan ja kommentoidaan, olisi vähintään kohteliasta, että vastaus luettaisiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Martti Pentti Pasaselle ”Valkeudessa vaeltaminen on siis totuuden näkemistä eikä sen kieltämistä. Totuus itsestä ei ole kaunis, mutta sen saa yhä uudestaan jättää Jumalan totuuden parannettavaksi.”

   Pasanen, ole rehellinen Paavalin tavoin, kuten Martti Pentti myös yrittää sinulle kertoa: ”Totuus itsestä ei ole kaunis, mutta sen saa yhä uudestaan jättää Jumalan totuuden parannettavaksi.” Room 7:18-25.

   Pasanen, tule valkeuteen, äläkä kiellä totuutta itsestäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen kuinka uskot päässeesi valkeuteen?

   Mitä siis minun mielestäsi pitäisi tehdä päästäkseni valkeuteesi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, lue Raamatun kohtia, joita edellä olen keskustelussa pitänyt esillä sekä perustellut.

   Minulla ei ole mitään muuta valkeutta. Älä etsi elämää kuolevien joukosta. Jumalalla ainoalla on valkeus, eikä Hänessä ole mitään pimeyttä.

   Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, et lue vastauksia, vaan kysyt uudelleen samoja kysymyksiä? Lue edellä olevat vastaukseni sinulle. Kysy sitten, mikä vastauksissa oli vaikeata ymmärtää? Tule sen jälkeen vasta kyselemään jotain muuta ”valkeutta”, jota esität minulla olevan. Minulla ei ole muuta kuin se, minkä Herra Jeesus on armosta minulle lahjoittanut. Se riittää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kari Paukkunen toteat minulle:”””Vanha” ja ”uusi ihminen” kamppailevat keskenään. Paavali tunnustaa, että hän ei kykene kaikkeen hyvään. Kun Pyhä Henki valaisee ihmisen, Hän näyttää ihmiselle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion. Paavali edellä, Room 7:18-25, todistaa tästä. Lue tämä Jumalan sanan paikka Pasanen””

  Olen kyllä lukenut kaikki kommenttisi, ole huoletta, mutta kun toistat samaa vanhaa virttä voimattomasta jumalastasi niin sitä yritän kysyä millainen Jumala kuva sinulla on eli jättääkö Jumala lapsensa niin voimattomaksi kuin tuot esille?

  Se että tuot Paavalia mutta et ota hänen todellista julistusta vaan vääristelet oman uskosi mukaan hänen sanojaan, siis oliko Paavalilla voimaton Jumala, ei ollut.

  Jatka hiukan esille tuomaasi room kohtaa niin voit lukea miten Paavali eli.

  Lue siis room.8 ja mieti mitä siinä Paavali sanoo, vaelsiko hän lihan vai hengen mukaan?

  Oppisi on lihallisen ns ”kristityn” oppia jolla ei ole Pyhän Hengen voimaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Nyt sain kunnollisen vastauksen sinulta, kiitos!

   Paavalilta pitää ottaa vastaan kaikki. EI vain voitot. Hän kehottaa voittamaan hengellä lihan. Näin myös opetetaan kaikkialla Raamatussa.

   Paavali suostuu myöntämään, että tämä ei aina onnistu. Mistä silloin saadaan apua? Onko Raamatussa olemassa joku vastaus tähän kysymykseen?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen missä Paavali sanoo ettei ole voimaa voittaa kaikkia kiusauksia?

   1. Kor. 10:13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

   Riittääkö Jumalan lupaus ja voima vastaukseksi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä.” Jumala auttaa siis kiusaus kerrallaan. Hän antaa siis voiman voittaa vain sen kiusauksen, joka milloinkin ahdistaa. Kristitylle ei siis anneta mitään synnin kukistamiseen ’supervoimaa’.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Kari Paukkunen missä Paavali sanoo ettei ole voimaa voittaa kaikkia kiusauksia?

   7:19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. 7:20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. (Paavali)

   Toiseksi, eikö syntiin langenneelle uskovalle ole enää armoa sinun opetuksessasi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Paavali sanoo, että synti asuu hänessä. Pasanen, onko niin, että tämä on vieras ajatus sinulle?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen on syntiä joka on kuolemaksi eli kyllä uskova voi langeta pois eli nimi elämänkirjasta pyyhkiytyä pois.

   Kaikki synnit eivät ole kuolemaksi.

   Ajatteleppa nyt esim jos tulisi sota ja esivalta käskisi puolustamaan ”isänmaata” niin voisiko uskova mennä taistelemaan ja tappamaan vihollisia?

   Kuinka suhteutat vastauksesi Jeesuksen opetukseen lähimmäisen rakastamisesta, tee lähimmäiselle niinkuin haluaisit itsellesi tehtävän, haluaisitko sinä että vihollinen rakastaisi sinua niin että jättäisi oman esivallan käskyntappaa sinut toteuttamatta eli kieltäytyisi sotimasta? Kuinka itse siis tekisit vihollista kohtaan?

   Jeesus vapauttaa synnin ja kuoleman laista eli en ymmärrä kuinka synti ”hallitsisi” minua kun kerran olen vapautettu?

   Uskoontuloni alussa oli paljon keskustelua erään luterilaisen hengellisen johtajan kanssa ja juuri tästä room luvun kohdista ja lopulta tämä oppinut halusi näyttää kuinka asia on jostain novumista eli todistaa sen kautta omaa oppiaan, no siellä oli juuri että Paavali puhuu itsestään ennen kääntymistään, siis ennen kuin Jeesus oli parantanut hänet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen ”….toistat samaa vanhaa virttä voimattomasta jumalastasi niin sitä yritän kysyä millainen Jumala kuva sinulla on eli jättääkö Jumala lapsensa niin voimattomaksi kuin tuot esille?

   Minun Jumalani nimi kirjoitetaan isolla kirjaimella. Hän on Herramme ja Vapahtajamme Isä, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän Isämme.

   Hän ei ole voimaton. Hän on voimallinen Jumala, joka on kukistanut synnin, kuoleman ja sielunvihollisen vallan. Käärmeen pää on poljettu rikki Golgatalla. Voitto on saatu.

   Olen kirjoittanut ihmisen voimattomuudesta. Siitä samasta lihan voimattomuudesta, josta pakanain apostoli Paavali kirjoittaa. Synti väijyy lähellä, vaikka olisi kuinka komeasti ”oma parannus” tehty.

   Perustus on laskettu Jeesuksessa Kristuksessa. Perustus on meidän tekojamme vahvempi. Sen on Jumala itse tehnyt ilman meidän apuamme. Jumalan voima ja ihmisen voima ovat kaksi eri asiaa. Tämä on Raamatun opetus.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, ”Kaikki synnit eivät ole kuolemaksi.”

   Raamattu: ”Synnin palkka on kuolema.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen mietippä kun juutalaiset sanoivat että heillä Jumala Isänään, mitä Jeesus siihen vastasi?

   Joh. 8:42 Jeesus sanoi heille: ”Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.

   Joh. 8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   ”Kari Paukkunen mietippä kun juutalaiset sanoivat että heillä Jumala Isänään, mitä Jeesus siihen vastasi? Joh. 8:42 Jeesus sanoi heille: ”Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.”

   Ihmeellistä Raamatun jakeiden yhdistämistä sinulla!!! (Sinä ajattelet, että minä en tunne Jeesusta?)

   Juutalaisten Jumala on Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala. On ollut ja tulee aina olemaan.

   Jeesuksen vastaus tarkoittaa sitä, että he (joiden kanssa hän keskustelee) eivät tunne omaa Jumalaansa, koska eivät tunnista Jeesusta Isästä lähteneeksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti kyllä Pyhä Henki on ”supervoima” eli ensinnäkin Hän kirkastaa Jeesuksen sanaa eli uskova saa ymmärryksen Jumalan tahdosta ja toiseksi on Jumalan voima uskovissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Pyhä Henki on ’supervoima’. Ensinnäkin Hän kirkastaa Jeesuksen sanaa, uskova saa ymmärryksen Jumalan tahdosta. Toiseksi Hän on Jumalan voima uskovissa.” Voima on Hengen oma eikä sitä anneta kristityn omistukseen. ”Te ette kuitenkaan elä oman luontonne vaan Hengen alaisina.” Henki ei alistu kristityn käskettäväksi, elämme Hänen alaisuudessaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kari Paukkunen kehoitan ensin uskomaan evankeliumin ennenkuin alat Paavalinkin tekstejä selvittelemään, siis evankeliumeissa on iankaikkisen elämän sanat eli Jeesuksen sanat.

  Koeta lukea vertauksia ja sovittaa omaa uskoasi niihin, onnistuuko vai joudutko toteamaan ettei onnistu ja huutamaan Jumalalta apua?

  Ajatteleppa nyt vertausta viinileileistä, siis kun ihminen tulee uskoon niin voiko hän sovittaa Jeesusta vanhoihin leileihin?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Kerro Pasanen tarkemmin mitä tarkoitat?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Et ole tainnut lukea, mitä olen kirjoittanut evankeliumin perustasta, Kristuksen työstä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen luitko mitä kirjoitin, siis voitko sovittaa omaa uskoontuloasi evankeliumiin?

   Jeesus puhui vertauksilla ja sanoi etteivät ulkopuolella olevat voi niitä ymmärtää, kuinka ymmärrät viinileili vertauksen?

   Mark. 2:22 Eikä kukaan laske nuorta viiniä vanhoihin nahkaleileihin; muutoin viini pakahuttaa leilit, ja viini menee hukkaan, ja leilit turmeltuvat; vaan nuori viini on laskettava uusiin leileihin.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   ”Paavali sanoo, että synti asuu hänessä. Pasanen, onko niin, että tämä on vieras ajatus sinulle?”

   Paavali, minä ja sinä olemme syntisiä ihmisiä. Synti asuu meissä viimeiseen hengenvetoon asti. ”Synnin palkka on kuolema”. Siksi me kuolemme. Siksi myös Paavali kuoli. Älä nouse Raamatun totuutta vastaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen ohitit edellä olevan neuvoni ja kysymykseni, siis kuinka sovitat uskoontulosi Jeesuksen sanoihin?

   Kun voit sen sovittaa niin ala sitten lukea Paavalin tekstejä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen missä Paavali sanoo olevansa syntinen?

   Eikö hän sano:

   Room. 5:8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, ”Kari Paukkunen ohitit edellä olevan neuvoni ja kysymykseni, siis kuinka sovitat uskoontulosi Jeesuksen sanoihin? Kun voit sen sovittaa niin ala sitten lukea Paavalin tekstejä.”

   Pasanen, käy edellä oleva meidän välinen keskustelun ketju läpi huolellisesti. Sinä olet ohittanut monet kysymykseni. Vastaan kuitenkin viimeisiin minulle osoittamaasi kysymykseen.

   Pasanen, ””Mark. 2:22 Eikä kukaan laske nuorta viiniä vanhoihin nahkaleileihin; muutoin viini pakahuttaa leilit, ja viini menee hukkaan, ja leilit turmeltuvat; vaan nuori viini on laskettava uusiin leileihin.”

   Uusi viini on itse Jeesus Kristus. Vanha viini on laki. Vanhan viinin aikaan tarvittiin eläinuhri. Uusi uhri on Karitsan veri, Jeesuksen Kristuksen uhriveri koko maailman syntien edestä. Se ei mahdu vanhaan liittoon. Se pakahduttaa vanhan leilin.

   Sinä epäilet jatkuvasti uskoani ja kykyäni ymmärtää Raamattua. Se on sinun oikeutesi. Sinä myös kerrot minulle milloin minun on sopivaa lukea Paavalin tekstejä?

   Minä kirjoitan sinulle Pasanen. Lue koko Raamattua vapaasti ilman minun lupaani. Tulkintasi on sitten ihan sinun omaasi ilman seurakunnan yhteyttä?. Luota kuitenkin Kristuksen työhön, että pääset perille. Oma työsi ei koskaan riitä. Tämä on Raamatun opetus.

   Paavali oli syntinen mies elämänsä loppuun asti ”Synnin palkka on kuolema” Paavali oli saanut armon armosta Kristuksen tähden, ja vain siksi.

   En jatka keskustelua kanssasi tällä blogilla. Ehkä joskus innostun uudelleen? Olisi mielenkiintoista nähdä etukäteen, ovatko käsityksesi uskon asioista säilyneet samanlaisina esim. viiden vuoden kuluttua?

   Jumalan siunausta sinulle kaikkina päivinäsi!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kari Paukkunen jos usko ei ole ankkuroitu Jeesuksen sanoihin eli sitä ei voi sovittaa niihin niin on vaikea kuvitella oikeaa uskoa.

  Lopetan nyt täällä kommentoimisen ainakin vähäksi aikaa, ei ketään voi ”tiedolla” käännyttää vaan kyllä ainoa oikea Tie on jeesuksen sanat Jumalan kutsuessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Ari

   Sulla on vielä pois eksyneen lampaan parannus tekemättä. Sinä olet vielä laumasta pois eksynyt. Anna siis Jeesuksen vetää sunut Jumalan kansan eli kirkon yhteyteen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen, ”Kari Paukkunen jos usko ei ole ankkuroitu Jeesuksen sanoihin eli sitä ei voi sovittaa niihin niin on vaikea kuvitella oikeaa uskoa. Lopetan nyt täällä kommentoimisen ainakin vähäksi aikaa, ei ketään voi ”tiedolla” käännyttää vaan kyllä ainoa oikea Tie on jeesuksen sanat Jumalan kutsuessa.”

   Minun uskoni ei perustu eikä ankkuroidu mihinkään muuhun kuin Jeesuksen sanoihin. Sinun päättelysi menee täysin ohi. Minulla ei ole mitään muuta turvaa elämässä ja kuolemassa kuin Herrani Jeesuksen täytetty työ.

   Olen myös iloinen siitä, että sinä et enää rasita minua omilla ”tiedoillasi” ja pidät oman oikean uskosi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Matiaksen kommentti oli totisesti omaani parempi. Eksyneen lampaan parannus on vielä tekemättä. Oma voimasi ei riitä perille asti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit