Kirkon keskushallinto on neljä pappia

Miten kuvata kirkon keskushallintoa visuaalisesti? Vastaus kysymykseen löytyy kirkkohallituksen verkkosivulta. Siinä kerrotaan keskushallinnosta ja tekstiä elävöittää valokuva, jossa piispa kävelee kolmen papin kanssa alkusyksyistä puistokäytävää pitkin.

Pappisvaltaisuutta taas!

Valokuvan piispa on Jorma Laulaja, joka jäi 2004 eläkkeelle Lapuan piispanvirasta. Valokuva on siis vähintään kahdeksan vuotta vanha.

Toimitus tunnisti kuvasta myös papinpukuiset Tapio Luoman ja Esa Hakkaraisen. Mutta kuka on neljäs mies, joka kantaa salkkuja? Kuva saattaa olla otettu piispantarkastuksen yhteydessä. Tietääkö kukaan koska ja missä se on otettu?

Kuva löytyy täältä

6 kommenttia

 • Jaakko Olavi Antila sanoo:

  Olen sattumoisin selvittänyt hiljattain tuon kuvan taustaa. Kyseessä on Saarijärven seurakunnan piispantarkastus syksyllä 2003 – taustalla näkyykin hieman Saarijärven kirkon kulmaa. Notaarina oleva henkilö on minusta melkoisella varmuudella pastori Teemu Hälli. Keskushallintoon tämä kuva liittyy ehkä maantieteellisesti siten, että ollaan Keski-Suomessa.

  Kiitokset Lapuan hiippakunnan henkilökunnalle ja muille, jotka syksyllä auttoivat kuvan taustojen selvittämisessä!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vesa Nuorva sanoo:

  Kyllä Teemu Hälliltä näyttää. Sopii tilanteeseen ja ajankohtaan. Teemu Hälli oli tuolloin pappina Keuruulla, siis Lapuan hiippakunnassa. Nykyisin Lontoon merimieskirkon johtajana.

  Ihan hauska huomio, että tuon kuvan mukaan kirkon keskushallinto olisi neljä pappia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Osoittaa hyvää itseironian tajua K24-toimitukselta valita statuskuvakseen valkoposkihanhi eikä sopuli. Nuo viheliäiset mustavalkoiset poskensoittajathan valtaavat aina laumoittain kaikkein vehreimmät viheriöt, kaluavat ne tyhjiksi ja muuttavat ruohokentät jättimäisiksi paskaläjiksi.

  Yksi kuva vastaa ainakin tuhatta sanaa…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Anna Hälli sanoo:

  Huomenta Lontoon merimieskirkolta! Vaimon asiantuntemuksella voin vahvistaa Jaakon ja Vesan lajintunnistuksen eli Teemuhan se siina. Onpa nuoren nakoinen! Kuva on siis otettu Saarijarven piispantarkastuksessa noin kymmenen vuotta sitten, kuten Jaakko tiesikin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Jalava sanoo:

  Keskushallintoa kuvaa siis neljä mustiin pukeutunutta pappia. Tarkennuksena voi vielä kuvasta todeta, että neljä miespappia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Kuva vastaa todellisuutta siinä mielessä, että kirkon keskushallinto on kovin miesvaltaista. Ehkä se joidenkin tahojen mielestä sellainen kuuluu ollakin.

  Ilmoita asiaton kommentti