Kirkko ilman paimenta

Jeesus sanoo: ”Palkkalainen, joka ei ole paimen ja jonka omia lampaat eivät ole, kun hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee; ja susi ryöstää ja hajottaa ne. Hän pakenee, sillä hän on palkattu eikä välitä lampaista.” (Joh. 10: 12-13)
Susi ja lammas

Minkälaista olisi olla seurakunnassa tai kirkossa, jossa ei ole paimenta?

Mistä sinä tunnistat Jumalan tahdon mukaisen paimenen?

Minkälainen suhde seurakunnan paimenella pitäisi olla Hyvän Paimenen kanssa?

Miksi sudet ja rosvot haluavat riehua lammastarhassa?

Miksi Hyvä Paimen Jeesus on huolissaan jokaisesta kristitystä, joka eroaa kirkosta ja palkkapaimen on tyytyväinen siihen, että kirkkoon kuuluu vielä paljon ihmisiä?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

86 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  Jeesus kantoi syntimme ristille. Se ei mielstäni tarkoita, että syntimme kantoivat Jeesuksen ristille, Ari Pasanen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Martti Pentti, jaha, kumpi oli ensin kana vai muna, sepä hankala kysymys jos ei usko Jumalan luoneen maailmaa ja samoin siis kanaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  Evoluution näkökulmasta on helppo vastata, että munia on ollut kauan ennen ainoatakaan lintua. Näin riippumatta siitä, uskooko evoluution Jumalan luomistyöksi vai ei.

  Oletan sinun viittaavan siihen, onko Jeesuksen ristinkuolema seuraus synneistämme vai onko syntiemme saaminen anteeksi seuraus Jeesuksen ristinkuolemasta. Minusta on selvää, että Jumalan teot ovat Hänen oman tahtonsa ilmauksia eivätkä seurauksia mistään maailmallisesta tai inhimillisestä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos Martti Pentti ja Ari Pasanen kaste ja parannuskeskustelusta. Hyvä kun olette saaneet sanoa siitä oman näkemyksen.

  Blogiarkistossa löytyy aiheista kiinnostuneille

  Pyhä kaste

  http://www.blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/article/?bid=363&id=39993

  Parannus vai suruttomuus

  http://www.blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/article/?bid=363&id=16612

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, se että et ota kantaa mitä Pietari helluntaina lupaa Pyhässä Hengessä vaan käännät keskustelun keinotekoisesti kasteeseen, ei siitä ollut kysymys vaan selkeän suomen kielen asiasta mitä Pietari sanoi, minä en joudu ”raiskaamaan” suomen kieltä selittäessäni Pietarin lupausta kun taasen……

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Ari, hyvin yrität haastaa. Pietarin puhe oli selvä koska hän puhui kielillä, jotta jokainen ymmärtäisi häntä riippumatta omasta äidinkielestään. Meistä jokainen voi paneutua Pietarin ja muiden apostolien opetuksiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit