Kirje arkkipiispalle 17.4.2022

Hei, arkkipiispa Tapio Luoma

Minulla on kysymys. Miksi Raamattua pitää tulkita?

Minulle Raamattu on ihan selvä. Uskon kaiken. Mitä en ymmärrä, odotan, että joskus ymmärrän-tai nostan hattua Jumalan Suuruudelle ja ajattelen, että se ei juuri nyt ollut minulle, tai ei koskaan.

Jeesus elää, siis Sana elää, nykypäivänäkin. Siis Raamattu ei ole vanhanaikainen kirja, jota tulee uudistaa tähän päivään.” Älkää mukautuko maailman mukaan”, sanoo Jeesuskin.

Olette julkisuudessa puhuneet mielestäni paljon sellaista, jota minä en voi uskoa. Kysynkin, miten on oman uskonne laita?

Jumala on luvannut lähettää eksytyksen lopunaikoina, pidättehän huolta, ettei Suomen kansakin eksy. Ellei jo ole  suuri osa hengellisesti sokeutunutkin?

Voisin kirjoittaa sen, miltä minusta tuntuu tämän päivän haastattelunne jälkeen televisiossa. Ne ovat ikäviä, pettymyksen tunteita puheistanne. Mutta yritän ymmärtää, miksi ajattelette niin hullunkurisesti.

Yleinen mielipide on liberaali ja te ylläpidätte sitä. Miksi? Ettekö enää usko isiemme tavoin? Sodan käynyt isäni olisi osannut paremmin minua opastaa. Nyt pelkään, että minunkin uskoni hiipuu tässä valheiden maailmassa. Onneksi Jumala sanoo Raamatussaan, että "Hän vie alkamansa työn aina loppuun".

Jeesus on tie, totuus ja elämä. Minä omistan sen tiedon. Uskon ja tunnustankin. Rappiolla on nyt  jotkut muut, en minä. Ja puhdas oppi on vain Raamatussa, joka on ohjenuorani. 

Lukekaapa Raamattua ”niin kuin on kirjoitettu”, ja jättäkää oma älykkyytenne narikkaan. Yllätytte, miten selkeä kirja se on :) 

Iloista pääsiäistä-  ”Miksi hiivit Hänen haudalleen, Hän ei ole enää täällä. Etkö aamun huomaa valjenneen, Hän Ylösnoussut on!”

Kaisu vaan Lapualta

Ps. Älkää sentään ampuko viestintuojaa, jos viesti ei miellytä -Päivi Räsäsen kohdalla. Pyydän silti anteeksi, että hän joutui astumaan varpaillenne puolustaessaan sitä, mihin me uskomme. Raamatun vääjäämättömään Totuuteen.

214 kommenttia

 • Kari Roos sanoo:

  Kai minäkin ja samalla koko kirkkomme nyt sitten kärsin pilkkaa Kristuksen tähden, ei tätä näitä Riitan pilkkasanoja oikein muutenkaan voi ymmärtää. Harmi, että pilkka tulee uskonsisarelta eikä ”ulkopuolelta”, mutta tällaiseksi on maailma mennyt. En jaksa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  En voi edes ymmärtää yhtäkkistä halua olla uskonveli, kun ensin on ladannut täyslaidallisen kuinka toinen on konservatiivinen ja kapeakatseinen. Tuohan se vasta juuri sitä uhriutumista on. Tulkinnat vain ovat erilaiset.🙄😆

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Ovatko ’konservatiivinen’ ja ’kapeakatseinen’ sinusta moitteita, Riitta Sistonen? Jos ovat, mieti kaikessa rauhassa, sopivatko ne määritteet sinuun vai eivät. Jos ne eivät ole sinusta moitteita, älä välitä mokomista ’täyslaidallisista’.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   ”En voi edes ymmärtää yhtäkkistä halua olla uskonveli”

   Voisit yrittää nähdä teksteissäni muutakin kuin ”vastustuksen”. Olen yli 40 v ollut samassa uskossa kuin sinäkin, luterilainen Jeesukseen uskova kristitty ja vieläpä osin samoissa piireissäkin kuin sinäkin. Ei siis ole kyse mistään ”yhtäkkisestä halusta”…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Niin…sain tässä muutamia viikkoja sitten vastauksen arkkipiispa Tapio Luoman avustajalta sähköpostiini, että arkkipiispa ei nyt ehdi vastaamaan. Ilmeisesti hän kuitenkin on vastaanottanut kirjeeni. Muistan kirkkoherrana Seinäjoella hänen toimiessaan, että hän oli pidetty ja arvostettu ihminen, jolla oli minullekin, Lakeuden Ristin ympäristösiivoojalle aikaa, minun hassuille höpötyksilleni 🙂 Tänään en tiedä, onko hänellä liikaa kiireitä vastatakseen. Toivon hänelle, ja hänen läheisilleen Pohojalaasta Siunausta erelleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit