Käytä Son-saippuaa!

Käytä Son-saippuaa

Urpolla oli suuri ongelma. Hänen kasvonsa olivat tulleet näppyläiseksi, likaisissa siivoushommissa. Finniä ja rakkulaa löytyi joka puolelta ja Urpo ei kehdannut oikein näyttäytyä missään, koska hän oli ollut komea mies aina, siis ennen näppylöitä.

Hänen luokseen tuli erilaisia kaupustelijoita, mutta Urpolle ei kelvannut heidän tuotteensa. Milloin kaupustelija oli liian epäluotettava, ja toisinaan kaupustelija lähestyi liian itsevarmana Urpon näppyläkasvoja. Urpolla oli aina naseva vastaus näille sinänsä hyvää tarkoittavile kaupustelijoille.

Puoskareita, hörhöilijöitä, rahanahneita yms. Hän jupisi ja huusi punaisena (finnit todella loistivat karmiininpunaisina). Hän hinkkasi itse naamaansa vedellä ja saippualla, mutta kasvot vain kiristyivät ja helottivat entisestään. Kaikille kylällä oli selvää, mikä oli hänen ongelmansa.

Sitten tuli vanha mies Urpon kotiin asti. Miten hän pääsi sisälle-sitä ei tarina kerro. Mies istahti takan ääreen ja alkoi tarinoida. ”Minulla oli kerran poika, joka olisi tahtonut auttaa ihmisiä. Hän olisi vaikka kuollut, että toiset olisivat saaneet elää. Häntä ei vaan kukaan uskonut, eikä ottanut hänen apujaan vastaan. Niinpä hän luki lääkäriksi, ja muutti ulkomaille-ja on nyt siellä kuuluisa lääkäri. Kylän väki ihmettelee ja harmittelee vieläkin, kun eivät arvostaneet häntä.”

”Minulla on hänen salvaansa, jota hän käyttää tunnetusti juuri tuollaisia näppylöitä parantaakseen.” Vanha mies jatkoi näin juttuaan, ja Urpo oli ihmeenkin hiljaa. Vanha mies antoi purkin Urpon käteen, ja kehui siinä olevan myös hoito-ohjeet. Urpoa kiinnosti vähän, mutta hän silti ärähti: ”Maksaa tietty miljoonia!”. Vanha mies katsoi Urpoa syvälle silmiin ja lausahti vakaasti: ”Se on jo maksettu.”.

Urpolla muistui mieleen äitivainaan sanat. Äiti oli vielä kuolinvuoteellaan juuri nuo sanat sanonut. Urpo tiesi, että tämä kauppias ei ollut vain hänen kasvojensa parantaja, vaan että hän muistutti myös siitä Suuresta Lääkäristä, joka voi ihmiskunnan parantaa. Ja Urpon myös.

Ei ole ollenkaan sama, mistä lähtökohdista Evankeliumia julistetaan. Mutta tärkeintä on, että kun Vapahtajan, Herran Jeesuksen Kristuksen vanha palvelija tarjoaa sinulle Parantavaa Sanaa-ettet torju häntä. Ja samalla tule torjuneeksi Iankaikkista Pelastustakin.

2 kommenttia

 • Matias Roto sanoo:

  Kaisu

  Kiitos hyvästä kertomuksesta ja sen hyvästä sanomasta

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit