Kauneimmat adventti-ja jouluvirret

Olemmeko unohtaneet adventti- ja jouluvirsien veisaamisen? Kauneimmat joululaulut ovat suosiollaan tulleet niiden tilalle! Seurakunnan tilastoissa joululaulujen suosio on häkellyttävä. Kauneimmatkaan joululaulut eivät pysty korvaamaan sisällöllään virsien painoarvoa.

Nyt olisi paikallaan nostaa adventti- ja jouluvirret esiin unohduksen suosta. TAPAHTUMA VOISI KESKITTYÄ VIRSIIN: ADVETTIAIKANA ADVENTIN VIRSIAARTEISTOON JA JOULUAIKANA JOULUVIRSIEN VEISAAMISEEN. Ehdotankin, että joulua 2021 valmistellessa KAUNEIMMAT ADVENTTI- JA JOULUVIRRET tapahtuma korvaisi Kauneimmat joululaulut.
Kirkko ei voi mennä markkinavirtojen mukana loputtomiin. On siis aika palata perinteisten virsien pariin! Samalla myös adventtiaika ja jouluaika saisivat sijansa seurakunnan elämässä.

2 kommenttia

 • Yrjö Sahama sanoo:

  Tämä on kannatettava idea. Useinhan juuri virret ovat vahvinta hengenravintoa jumalanpalveluksessakin. Entisessä kotiseurakunnassani Kiteellä oli useana vuonna hiljaisella viikolla kärsimysvirsien ilta yhden illan ohjelmana, jolloin veisattiin virsiä ilman varsinaista puheosuutta. Tämmöistä voisi yleisemminkin harrastaa vaihtoehtona ahtisaarnalle. Sen täydenyksesi tarvittaisiin tosin myös pääsiäisen jälkeiselle viikolle ilovirsien ilta, pääsiäisen jälkiviettohan on kirkossamme jäänyt aivan liian vähälle. Samoin helluntain jälkeisellä viikolla voisi olla helluntaivirsien ilta, erinomaiset helluntaivirtemme kun ovat turhan vähällä käytöllä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pietari Kuittinen sanoo:

  Eppäilen kovasti, että kansankirkossa voitaisiin palata vanhanaikaisiin jouluvirsiin. Joulubiisit lienevät seuraava vaihe. Joissakin herätysliikkeissä ja esim lähetyshiippakunnassa suunta voisi ollakin esityksesi mukainen

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.