Katkeruus tuhoaa ...

"Anna meille anteeksi meidän syntimme niinkuin mekin annamme...Elämässä myrskyää ja kilvoittelija jää kiinni tapahtumiin vuosikymmeniksi. Sitä ei voi unohtaa tai antaa anteeksi, vaikka tapahtumiin osallinen kuinka anoisi anteeksiantoa. Vanhuuden saapuessa vuosikymmenten takaiset asiat nousevat yhä kiivaammin pintaan ja elämänpiirin kaventuessa miettiminen katkeroittaa ja tuhoaa koko ihmisen. Ei ole päivääkään , jolloin voisi olla onnellinen.
Kun katsomme taaksepäin ja kysymme kiivaasti, miksi silloin toimit niin... Eihän me kukaan vuosikymmenten jälkeen voida muuttaa mitään!Miten katkera ihminen voisi suunnata tulevaisuuteen?

2 kommenttia

 • Kun Jeesus opetti tuon rukouksen, hän sanoi monikossa meille! Niinkuin mekin! Hän haluaa siis olla kanssasi siinä prosessissa, kun avaat sydämesi ja tunnustat: Yksin en pysty Auta sinä Jeesus! Olen saanut kokea tästä jotain.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Katkeruus lopulta oli minulle alku uskoontulolle eli kun avovaimo jätti minut ”toisen miehen”takia olin todella katkera, siis kuvittelin eläneeni ”hyvää” elämää jopa siinä parisunteessa.

  Asia vei kaiken toivon elämästä ja niinpä huusin Jumalalta apua ja voimia, kuinka Hän vastasi, muutaman kuukauden jälkeen yhden hengellisen kirjan kautta (en todellakaan ollut uskova tai uskonnollinen) Hän näytti kuinka minä itse olin kerran kohdellut puolisoani, siis yksi ainoa ”pieni” riita humalassa, silloin tajusin että kaikki johtuikin siitä kuinka MINÄ olin elänyt Jumalan tahtoa vastoin eli en ollut kuullut Hänen ääntänsä.

  Siis todellinen valo paljasti minun oman synnin ja samalla Jumalan hyvyys veti puoleensa kun toivo heräsi että onkin oikea Tie elää, niin alkoi todellinen jano Jumalaa kohtaan tuntea Hänet, ostin Raamatun.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.