Kärsimys

Joka nyt minun vaivoistani iloitsen, jotka minä kärsin teidän edestänne, ja täytän Kristuksen kärsimiset minun lihassani hänen ruumiinsa edestä, joka on seurakunta. (Kol. 1:24 / Biblia)

Rukoilla 

Miksi Paavali joutui kärsimään lisää, vaikka Jeesus Kristus oli kärsinyt Golgatalla syntiemme rangaistuksen?

Miksi apostolin julistamasta "sovituksen sanasta" ei seurannut rauhaa, vaan sen sijaan tuleekin osalliseksi Kristuksen kärsimyksistä?

Paavali iloiten kärsi seurakunnan edestä; miten tämä voi olla mahdollista?

Miksi Jumalan tahdon mukainen elämä voi tuoda mukana kärsimyksiä ja minkälaista kärsimystä me voimme joutua kokemaan evankeliumin tähden ja miten suhtaudumme siihen?

Mitä ajattelet meidän omista virheistämme johtuvista kärsimyksistä?

Kärsimys

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

32 kommenttia

 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Juha. Jos emme voi kommentoida sellaista, missä itse emme ole mukana, en minä esimerkiksi voisi kommentoida vapaa-ajattelijoiden ajatuksia, koska en ole siinä liikkeessä itse mukana. Niinkö?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Osmo, kukin toimii oman sydämen mukaisesti. Vapaa-ajattelijoista tietävät he itse kaikista eniten. Minulla on vain vähän heistä tietoa. Jori Mäntysalolta voisin kysyä jotain, jos haluaisin tietää, mutta muuten en heistä lausuisi mitään yleistyksiä tai omia kuvitelmia. Tosin minulla on tullut se käsitys, että Jori M on K24:n yksi kohteliaimmista tai ehkä kohteliain blogisti. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa hänestä.

  Avioliitoissamme harjoittelemme kommunikointia. Kaikki se viestintä, joka toimii avioliitossa, toimii myös täällä keskusteluissa. Toisen puolesta emme voi puhua mitään tai laittaa tois(t)en päälle omia kuvitelmia tai olla vainoharhaisia jossain asiassa. Ainoastaan keskustelemalla saamme oikeaa tietoa, jos keskustelukumppani on asiantuntija (ei ulkopuolinen panettelija). Kommunikointi on vaikeaa ja siinä helposti epäonnistumme.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit