Jeesuksen tunteminen

”1.Joh.kirje 2:Todellinen Jeesuksen Kristuksen tunteminen

3Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. 4Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. 5

Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään. 6Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän ell.”

Tässä onkin kappale, joka ei ole helppo purtavaksi. Todellinen (ja siis epätodellinenkin) Kristuksen tunteminen. Raamattu sanoo, että joka pitää Hänen Käskynsä, myös tuntee Hänet, siis Jeesuksen, Jomalan Pojan. Sana jatkaa, että ihminen on valehtelija ilman Totuutta, jos hän sanoo tuntevansa Jeesuksen, mutta ei pidä Hänen Käskyjään.

Mutta joka noudattaa Käskyjä, hänessä Jumalan Rakkaus on päämäärässään. Ja me olemme Hänen Yhteydessään. Siispä meidän tulee elää kuin Jeesus, jos tahdomme pysyä Hänessä.

-No, onko onnistunut esim. Tänä päivänä?-

Palaan Johanneksen kirjeen alkuun: ”2:1 

Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. 

2:2 

Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.”

Eli toivoa on! Jos et onnistunut pitämään Hänen Käskyjään, jos olet valehtelija, eikä Totuus ole sinussa. Jos ei Jumalan Rakkautta ole sinussa, etkä ole Hänen Yhteydessäkään. Etkä ole kyennyt elämään kuin Hän.

Sinulle soi tänä aamuna virsi ja kehotus parannukseen. Kutsu yhteyteen. Jumalan Rakkauden kohteeksi. Valheen verkoista Totuuden Tielle. Pysytään Jeesuksessa, tänäänkin. Tuntui miltä tuntui. Sanoo maailma mitä sanoo. Viimeisenä Hän on kuitenkin seisova multien päällä.

https://www.youtube.com/watch?v=Aur7F4AkH6A

64 kommenttia

 • Charlotta Lindfors sanoo:

  ”…jossa pakotetaan oma näkemys toiselle”. Miten ? Eihän toisten ”totuuksiin” tarvitse uskoa. Jos uskoo, joutuu muuttamaan mielipiteitään alvariinsa. Kullakin omansa,niin usko kuin totuuskin. Minua ei häiritse muiden ”totuudet”. Raamatussakin on monenlaisia ”totuuksia”. Ihmiset ovat eri kehityskaudella ja persoonaltaan erilaisia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Onko olemassa joitain ”jokaisen omia totuuksia”, oli ne sitten uskonnollisia tai poliittisia tai mitä tahansa? Totuus on aika voimakas sana, näkemys voisi olla sopivampi, mielipide taas on aika heikko sana. Meillä kaikilla on omat näkemyksemme kaikenlaisista asioista ja niitä on melko vaikea toisille tuputtaa. Kovasti sitä silti yritetään jatkuvasti kaikkialla.

  Totuus on kuitenkin nähdäkseni usein jotain muuta kuin meidän näkemyksemme. Jeesus sanoi olevansa ”tie, totuus ja elämä”. Oliko se Hänen näkemyksensä tai mielipiteensä vai mitä siihen kätkeytyy? Sitä me saamme edelleen ihmetellä ja arvuutella tänäänkin. Me kuitenkin ymmärrämme Hänen sanojaan ehkä hyvinkin eri tavoin, puhumattakaan Raamatun muista kirjoituksista. Jonkun näkemys niistä voi olla aivan erilainen kuin jonkun toisen. Mutta mikä sitten se Totuus?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Ihmisten olisi ensinäkin kyettävä ymmärtämään, mistä asioista voidaanlipäätän lausua ehdoton totuus ja mistä ei. Ehdottomia täsmällisesti määriteltyjä totuuksia on vain deduktioissa, jotka nekin perustuvat sopimuksiin. Induktiopäätellyt totuudet voivat aina muuttua tai vähintäänkin tarkentua.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Uskotko sinä Kari Roos, että Jeesus on Jumala?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Totta kai uskon, uskotko sinä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Kari, minä uskon että Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja Elämä. Ja olen sen täällä todistanutkin kirjoituksillani ja tunnustan sitä uskoa julkisesti. Olen kristitty.

   Sinun kirjoitustesi perusteella saa käsityksen, että et usko. Sinä kirjoitat: ”Jeesus sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Oliko se hänen mielipiteensä vai mitä siihen kätkeytyy?…Mutta mikä sitten se Totuus?”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Kari, jos uskot että Jeesus on Jumala, niin miksi kysyt mikä on Totuus? Jos Jumala itse sanoo olevansa Totuus, niin mikä on epäselvää? Jumala, joka on totuus? Vai sinun ajatuksesi Jumalasta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Riitta,

   En taida viitsiä väitellä taas sinun kanssasi. Samassa uskossa ollaan, näkemykset ehkä hieman erilaisia. Minä en vain paukuta omaa uskoani ja näkemystäni yhtä tiukasti kuin sinä. Kyselen mieluummin, lähinnä muilta, eivätkä ne omatkaan näkemykset niin ehdottomia ole etteikö voisi itseltäänkin kysellä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Kari, sinä kuitenkin kysyt tuolla edellä mikä on Totuus? Sitä minä edelleen ihmettelen. Jos tiedät, niin miksi kysyt?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Ihmiset pitävät omia näkemyksiäään/mielipiteitään totuuksina. Muiden vastaavat eivät sitä ole.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Niin, sama ilmiö näkyy myös politiikassa. Kuka ”saarnaa mitäkin ”totuutta”, mikä joidenkin toisten mielestä on valhetta. Asioita voidaan katsoa niin monelta suunnalta ja kaikkihan katsovat niitä omaksi parhaakseen. Meidän pitää ensin vakuuttua jollakin tavoin siitä, että joku asia on totta. Se, mitä Raamattu kertoo Jeesuksesta, on kyllä ainakin minulle riittävän vakuuttavaa ollakseen totta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit