Ih

 

.

22 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Danielin kirjasta ( heittivät heidät tuliseen pätsiin.)

  Kansa oli eksiilissä kuningas Nebugadnessarin maassa . Muutamat kansasta olivat kuitenkin ihan arvoasemissa, kuten Daniel ja muutama muu. Itseasassa kolme henkilöä, heillä oli toki nimetkin, mutta en muista ulkoa.

  Kuningas rakensi ison kuvajumalan, jota kaikkien tuli kumartaa ja palvoa. Nämä kolme eivät suostuneet ja kuningas vihastui ja käski kuumentaa pätsin ja heittää heidät sinne, koska eivät olleet tottelevaisia kuninkaalle.

  Kun Pätsi oli kuumentunut, miehet raahattiin tuleen. Sinne ilmesyi kuitenkin joku neljäs, ja miesten nähtiin käyskentelevän tulessa palamatta poroksi. ( Vaikka sinä tulessa käyt, ei tuli sinua polta, eikä liekit kärvennä, sanoo myöhemmin Jesaja )

  Kun Kuningas näki tämän ihmeen, hän käski miesten tulla pois tulesta. Heitä tuli kuitenkin vain ne kolme. Kuningas kunnioitti nyt näiden miesten Jumalaa, eikä pakottanut heitä palvomaan kuviaan.

  Omin sanoin, ulkopuistista kerrottuna.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kansalle sanottua.

  ”Älä pelkää; Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa. Kun astut tulen lävitse, sinä et pala, eikä liekki sinua polta.

  Minä Herra, olen sinun Jumalasi. Minä Israelin Pyhä olen sinun pelastajasi. ”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Jesaja

  ” Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi; Minä tuon sinun siemensi päivänkoiton ääriltä, päivänlaskemilta minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! Ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamastaa maan äärestä. Kaikki jotka ovat otetut minun nimeeni; ja jotka minä olen kunniakseni luonut. ”

  ” Minä olen se, joka Jerusalemille sanon : ” Sinussa asuttakoon ” ja Juudan kaupungeille: ” Teidät rakennettakoon ” ! Sen rauniot minä kohotan. ! ”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Nämä irralliset raamatunjakeet ja -lauseet ovat siitä erinomaisia, että niitä voi yhdistellä mielensä mukaan. Mitä väliä sillä, että ne on kirjoitettu eri aikoina monien ihmisten toimesta. Ja erilaisiin tilanteisiin historian moninaisissa käänteissä (joista meillä ei ole aavistustakaan). Aina saa haluamansa tuloksen. Mutta kun uskoo vahvasti…aina osuu ja uppoaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Hyvä huomio.

   Blogin idea on siinä, että eri mieltä oleva voi esittään irtojakeen, joka kumoaa blogistin päättelyn, Odotan mielenkiinnolla löytyykö sanoman kaatajia. Yksikin irtojae nimittäin saattaa kaataa mittavan teologisen kuvion, kun otetaan huomioon dominoteoria. Käytännössä näin ei tietenkään tapahdu, kun kukaan ei uskaltaudu dialogiin. Kun ei puhuta ongelmasta, niin ei myöskään ongelmaa ole.

   Tästä ovat hyvänä esimerkkinä luterilaiset teologit, kuten Eero Junkkaala, Leif Nummela ja Jukka Norvanto, joille olen lähettänyt sähköpostia, jotta vastaisivat uskonsa perusteista. Eivät uskalla vastata, koska pelkäävät lukijoiden huomaavan, miten pihalla ovat apostolien opista. Toki lutterinsa ja tunnustuskirjansa osaavat, mutta en ymmärrä, mitä hyötyä siitä on. Samanlaisia viisaita kommunismin opettajia oli aikoinaan Neuvostoliitissa. Missä he nyt ovat?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Otan esimerkin pienestä hankalasta kysymyksestä, johon kukaan luterilainen teologi ei ole suostunut vastaamaan ja joka siten kaataa Lutherin vanhurskauttamisopin, jota on pidetty pystyssä noin viisisataa vuotta, valheen kaikella voimalla.

   Kysymys, mitä tarkoittaa vanhurskauttamisoppi, kun vanhurskaus on käännös kreikan oikeamielisyyttä tarkoittavasta sanasta?

   Kun kukaan ei vastaa, niin kirkolla ei ole ongelmaa eikä dominoteoria voi toteutua muissa luterilaisissa opeissa. On nämä kirkkoviisaat hyvin koulunsa käyneet, myönnän. Pää pensaaseen, mutta eivät ymmärrä samaa kuin jäniksetkään. Takapuoli näkyy.

   Olen käsitellyt asiaa blogissa Lutherin vanhurskautamisoppi johtaa syntiin.

   https://www.kotimaa.fi/blogit/lutherin-vanhurskauttamisoppi-johtaa-syntiin/

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Tapio Tuomaala

  ”Jes.33:14 ”Syntiset Siionissa peljästyvät, vavistus valtaa jumalattomat: ”Kuka meistä voi asua kuluttavassa tulessa, kuka asua iankaikkisessa hehkussa?””

  Kristityillä on tapana valita aina jakeita, jotka ovat moittivia tai tuomitsevia suhteessa Israeliin tai juutalaisiin. Siellä on myös paljon kauniita pelastus ja lunastus lupauksia. Miksi niitä ei koskaan tuoda esille, miksi niitä ei saisi nähdä. Tai, jos niitä tuodaan, ne tarkoittavat silloin kristittyjä. Miksi näin ?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Siellä on myös paljon kauniita pelastus ja lunastus lupauksia. Miksi niitä ei koskaan tuoda esille, miksi niitä ei saisi nähdä. Tai, jos niitä tuodaan, ne tarkoittavat silloin kristittyjä. Miksi näin ?”

   Sitä minäkin olen ihmetellyt.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Jumalan tuli on peräisin Zarathustralaisuudesta .

  ”Zarathustralaisuuden rituaalin keskipisteenä on tuli.

  Palvontamenossa, jasna, Ahura Mazdan taivaallisen tuli laskeutuu alas ja yhdistyy rituaalituleen.

  Tulta pidetään Ahura Mazdan poikana ja hänen kauneimpana näkyvänä muotonaan.

  Zarathustralaisuuden tulitemppeleissä tuli palaa jatkuvasti ja sitä pitävät yllä papit. Sisäiset rituaalit suoritetaan temppelissä, kun vastaavasti ulkoiset rituaalit voidaan suorittaa missä tahansa puhtaassa paikassa, kuten kotona. ”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Zarathustralaisuus

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Muinaiskansat ymmärettäåvästi tietämättömyydessään hengellistivät, jumalistivat ja uskonnollistivat luonnonilmiöitä kuten aurimngon kuumuuden ja sen luonnon elävöittävyyden, ukonilmat salamoineen ja etenkin tulivuorenpurkaukset. Siksipä Jumalat epifanioissa ilmestyivät usein korkeilla vuorilla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Tapio Tuomaala

  ”Eivät uskalla vastata, koska pelkäävät lukijoiden huomaavan, miten pihalla ovat apostolien opista. ”

  Mitä tarkoitat apostolien opilla ?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Mitä tarkoitat apostolien opilla ?”

   Ut:n originaalia oppia, jossa sanoilla on omaan aikansa merkitys eikä kirkon tulkinta. Septuaginta on silta kreikan ja heprean välillä. Pidän itsestään selvänä, että apostolit ovat valinneet kreikan kielestä sanoja, jotka vastaavat arkikielessä samaa kuin hepreassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  ”Kommunismin opettajat” harvensivat rivejään ihan itse. Vertaus kommunismiin on hyvä, sielläkään ei toteutunut mikään sen opeista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Tapio ” Pidän itsestään selvänä, että apostolit ovat valinneet kreikan kielestä sanoja, jotka vastaavat arkikielessä samaa, kuin hepreassa.”

  Jos esimerkiksi Kyyrosta ylistetaan messiaaksi, voidelluksi, Jesajassa. ja se on käännetty kreikaksi khristos ja suomeksi voideltu….. Niin kenestä me puhumme sanalla ’ khristos’ , Kyyroksesta, Persian kuninkaasta vai Jeesuksesta.

  ”Näin sanoo Herra Kyyrokselle, jonka hän on voidellut kuninkaaksi.” Jos messias tarkoittaa voideltua, ja se on kreikaksi khristos … ??? Onko se sama asia kuin hepreassa.

  Kreikan sana ” Kyrios” , herra tai päällikkö. Joka muistuttaa sanaa Kyyros, joka oli voideltu kuningas. On alunperin kreikassa tarkoittanut perheen päätä. Kun nainen meni naimisiin, hänen miehestään tuli Kyrios, eli naisen pää, herra.

  Kristillisesti se on muutettu tarkoittamaan Jeesusta, miehen päänä. Ja sitten lauletaan ” Kyrie eleison. Kriste eleison, Kyrie eleison. Herra aarmahda.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  3.Moos.10:1-2 ”Ja Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin hiilipannunsa ja virittivät niihin tulen ja panivat suitsuketta sen päälle ja toivat vierasta tulta Herran eteen, vastoin hänen käskyänsä. Silloin lähti tuli Herran tyköä ja kulutti heidät, niin että he kuolivat Herran edessä”

  Kaverit kuolivat itse asiassa Liitonarkun edessä, sillä Herra käsite viittasi usein arkkiin, jonka mitoissa JHVH asui. JHVH on 10565 ja liitonarrki oli 5,65 kuutiokyynärää tilavuudeltaan. Arkissa oli voimas sähkölataus ja kännissä olleet kaverit saivat tappavan sähköiskun kuten sai siihen vahingossa koskenut Ussakin. Jo 50-luvulla amerikalaiset teekkarit valmistivat liitorkun kopion ja saivat siitä toimivan kondensaattorin. Alkupräinen arkki oli lisäksi tod. näk. radioaktiivinen ns. aaronin (uraani) sauvojen johdosta. Arkin ryöstäneet viholliset kun alkoivat näet kuolla säteilysairauksiin. (Kts. Henry Kjelsson: ” Försvunnen teknik” ja ”Hade Moses radium i arken?”)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   :Seppo: ”Kaverit kuolivat itse asiassa Liitonarkun edessä,”

   Tässä tulkinnassa ei huomioida sitä, että liiton arkki sijaitsi kaikkein pyhimmässä, johon ainoastaan ylimmäinen pappi Aaron sai mennä kerran vuodessa. En pidä mahdollisena, että Aaronin pojat olisivat menneet kaikkein pyhimpään vastoin isänsä ohjeita ja vielä hiilipannujen kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Niin he kuitenkin näytävät tehneet, hehän olivat humalassa. Kertomuksen jatko osoittaa selvästi mistä on ollut kyse. Käsite ’kirkkaus’ eli shekina’ ilmestyi nimeoman liitoarkin kannella:

   ”3 Niin Mooses sanoi Aaronille: ”Tämä tapahtuu Herran sanan mukaan: Niissä, jotka ovat minua lähellä, minä osoitan pyhyyteni ja kaiken kansan edessä kirkkauteni”. – Mutta Aaron oli ääneti.

   4 Ja Mooses kutsui Miisaelin ja Elsafanin, Aaronin sedän Ussielin pojat, ja sanoi heille: ”Astukaa esiin ja kantakaa sukulaisenne pyhäkön läheisyydestä leirin ulkopuolelle”.

   5 Ja he astuivat esiin ja kantoivat heidät ihokkaineen leirin ulkopuolelle, niinkuin Mooses oli sanonut. (Asusteet ja vaatteet olivat saastuneet radioaktiivisesti) 6 Sitten Mooses sanoi Aaronille ja hänen pojillensa Eleasarille ja Iitamarille: ”Älkää päästäkö tukkaanne hajalle älkääkä repikö vaatteitanne, ettette kuolisi ja ettei hänen vihansa kohtaisi koko seurakuntaa; mutta teidän veljenne, koko Israelin heimo, itkekööt tätä paloa, jonka Herra on sytyttänyt.

   (Käsky hiuyksista viittaa staattiseen sähköön,joka oli liitonarkin kipinöidessään vaarallista)

   7 Älkääkä poistuko ilmestysmajan ovelta, ettette kuolisi, sillä Herran voiteluöljy on teissä.” Ja he tekivät, niinkuin Mooses oli sanonut.

   (Voiteluöljykin on kontaminoitunut)

   8 Ja Herra puhui Aaronille sanoen:

   9 ”Viiniä ja väkijuomaa älkää juoko, älä sinä älköötkä sinun poikasi sinun kanssasi, kun menette ilmestysmajaan, ettette kuolisi. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen,

   (Käskyt oli siis osoitettu juurikin Aaronin pojille jotka oli vihitty papin virkaan, ja jotka menivät Ilmestysmajan perille saakka eli arkun eteen.)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   “3 Niin Mooses sanoi Aaronille: “Tämä tapahtuu Herran sanan mukaan: Niissä, jotka ovat minua lähellä, minä osoitan pyhyyteni ja kaiken kansan edessä kirkkauteni”. – Mutta Aaron oli ääneti.”

   Olisiko tässä vähän sama ”lähellä” logiikkaa kuin:

   1.Piet.4:17 ”Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?”

   Evanleliumiin sisältyy oikeamielisyyden ”vaatimus”. Kirkko on onnettomasti hukanut oikeamielisyyden vanhurskauden roinan alle, siis sen hömpän, jota kirkko on suoltanut vuosisatoja.

   Sodoman synti näkyy maailmassa.

   Hes.16:49 ”Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut.”

   Juutalaisten sisar oli Sodoma. Juutalaisuus ja kristinusko on paljolti synonyymi. Samoilla laduilla mennään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  • Pa
  • K
  • Mi
  • J
  • Ih
  • C

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  • L
  • S
  • Ki
  • G
  • H
  • Roomalaiskirje
  • U

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit

  • S
  • L
  • Ki
  • L
  • Van
  • V