Hyvästit lukijoilleni!

 

Näillä alla olevilla Raamatun Sanoilla hyvästelen Kotimaan Blogini lukijat. Ylläpito estää minua kirjoittamasta Jumalan Sanaa. Ja muutoinkin pitää kirjoituksiani linjansa vastaisena. Kotimaa kristillisenä lehtenä toimii näin. ?

"Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: »Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.» He vastasivat hänelle: »Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emme me ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka voit sanoa, että meistä tulee vapaita?» Jeesus vastasi: »Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. 37Minä tiedän kyllä, että te olette Abrahamin jälkeläisiä. Silti te haluatte tappaa minut, koska sanani ei saa teissä sijaa. 38Minä puhun, mitä olen Isäni luona nähnyt – ja te teette, mitä olette omalta isältänne oppineet.»"

Siunausta

Kaisu vaan

61 kommenttia

 • Mikko Nieminen sanoo:

  Tällä blogialustalla on aina menestyneet kovin huonosti sellaiset kirjoittajat, jotka nostavat itsensä muiden keskustelijoiden yläpuolelle, julistavat toisille omaa totuuttaan pelkillä raamattusitaateilla, eivätkä edes osaa ottaa opiksi kun ylläpito huomauttaa heille kirjoitusten asiattomuudesta.

  Oivaltava blogikirjoitus on muutakin kuin muualta kopioitua tekstiä. Myöskään määrä ei korvaa laatua.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jotkut kirjoittavat tänne useammalla eri nimimerkillä. Harmi kun ylläpito sallii sen, vaikka ainakin ennen, säännöt sen kielsivät.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Sisällön tuottamiseen liittyvät ehdot löytyvät sivuston alalaidasta. Siellä on kerrottu, mitä tietoja Kotimaa kerää blogisteista ja blogeja kommentoivilta ja mitä sääntöjä sivustolla kirjoittamiseen sisältyy.

   Sivusto ei käytä vahvaa tunnistautumista kenenkään keskustelijan henkilöllisyyden varmistamiseksi, joten tosiasiallisesti ylläpidolla ei ole keinoja kenenkään keskustelijan henkilöllisyyden selvittämiseksi, sinä ja minä mukaan lukien.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Jos olen oikein informoitu, niin Kotimaa -lehti on syntynyt Hannulan herätyksen piirissä. Miten paljon hänen toimintansa näköaloja on otettu huomioon lehden toiminnan viitoittelussa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joona Ojanen sanoo:

  >>Ylläpito estää minua kirjoittamasta Jumalan Sanaa

  Tuskin ylläpito on Jumlaa vahvempi. Ehkä Jumala toimi ylläpidon kautta koska ei katsonut sanomaasi omakseen. Tutkimattomia ovat herran tiet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joni Toivonen sanoo:

  Tämän palstan ylläpito on mitä on, sietävät huonosti monipuolista näkemyskenttää, antijournalistit. Parempi kirjoitella muualle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Paukkunen sanoo:

  Kannustan Kaisa sinua jatkamaan! Itse en jaksaisi blogistina olla; olen heikko. Turpiin tulee, vaikka vain kommentoisi olematta blogisti.

  Tämä on kuitenkin hyvä ja turvallinen alusta yrittää tulla ymmärretyksi. Tappioita niittää yksi jos toinen. En ole blogisti, mutta kommentointi on minulle myös sallittua. Monta kertaa kommentin jättämisen jälkeen olen ajatellut, että se oli viimeinen kommenttini. Somessa kirjoittelu haastaa kohtaamaan oman itsen ja miettimään kirjoitinko ymmärrettävällä tavalla. Hengelliset asiat haastavat. Hyvinvointi Suomessa on monille riittämätön oman olemassaolon perustana. Jotain enemmän täytyy olla kuin näkyvä? Mitä on elämän taustalla? Kuka minä olen, miksi minä olen? Mikä on elämäni tarkoitus? Jotain enemmän täytyy olla kuin se, mitä näen. Näitä kysymyksiä blogeilla pohditaan.

  Luulen, että blogin lopettamiseen liittyy myös kokemus siitä, että blogien jälkeen kasvaa ymmärrys , että kaikki se, mihin olen ottanut kantaa jatkaa elämistään edelleen. Blogien aiheet toistuvat edelleen. Elämä jatkuu. Jos Raamattuun tukeutuvat blogistit häipyvät blogistit lopettavat blogit, niin minulle jää iso tyhjä aukko. Elämä ei lopu, eikä elämän pohdinta. Vähän aikaa täällä ollaan. Jumala on sanassaan luvannut uskoville paikan luonaan, jossa ei ole itkua, kipua ja kuolemaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Blogin kirjoittaminen on paljon muutakin kuin että asetutaan muiden keskustelijoiden yläpuolelle ja aletaan julistamaan Raamatun lauseita kopioimalla. Tapana on ollut, että blogistut tuottaisivat omaa sisältöä, parhaimmillaan jotain uutta ja oivaltavaa.

   Jos tilanne on se, että ylläpito on joutunut puuttamaan viikonlopun aikana kaksi kertaa Kaisu Hildénin kirjoituksiin ja poistamaan ne blogialustan sääntöjen vastaisina, mielestäni blogisti tekee aivan oikean johtopäätöksen lopettaessaan kirjoittelun.

   Sivun alalaidassa on linkki sisällön tuottamisen sääntöihin. Mikäli niiden noudattaminen ei kehoituksista huolimatta onnistu, lienee syytä katsoa peiliin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Nimimerkki ”Mikko Nieminen” kirjoittaa monilla eri nimimerkeillä, joten turhaa jakelet ohjeita täällä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Nimimerkki ’Mikko Nieminen’ kirjoittaa monilla eri nimimerkeillä.” Onko sinulla mitään näyttöä väitteesi tueksi vai onko tämä ilkeyksissäsi tekemä sepite?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Heinilä: ”Nimimerkki ”Mikko Nieminen” kirjoittaa monilla eri nimimerkeillä, joten turhaa jakelet ohjeita täällä.”

   Ja nimimerkki ”Juha Heinilän” salaliittogeneraattori pyörähti jälleen kerran käyntiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Jusu Vihervaaraa epäiltiin siitä, että usea kirjoittaja julkaisi saman nimen alla. Nyt Mikko Niemistä epäillään sitä, että yksi kirjoittaja julkaisee usean nimen alla. Eiköhän tämä peli mene näin tasan ja voimme unohtaa sen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Minuakin kiinnostaisi tietää, että mihin Juhan nimimerkkiväitteet perustuvat?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Näyttää olevan mukavampaa heitellä perusteettomia syytöksiä ja sen jälkeen livistää paikalta. Mutta mitäpä tuosta. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

   Jos minulla kuulemma on täällä useita nimimerkkejä, täytyy varmaan ruveta varomaan, etten ala keskustelemaan itseni kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Kari: ”Minuakin kiinnostaisi tietää, että mihin Juhan nimimerkkiväitteet perustuvat?”

   Olen kuullut varmalta taholta, että pseudonyymi ”Juha Heinilän” takana on herra nimeltä Donald Trump.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Matias Roto kommentoi hyvin osuvasti:

  ””Uskonnonvapaus on parhaimmillaan vapautta harjoittaa uskontoa minkäänlaisten vaikeuksien kohtaamatta.

  Aikoinaan Turun piispa Isaacus Rothovius kiitti Jumalaa uskonpuhdistuksen tilanteesta, missä koko valtakunnan piti tunnustaa luterilaista oppia. Hän lausui ilonsa siitä, että oli vapaus julistaa puhdasta evankeliumia.”” (Matias Roto)

  Tuo taisi olla 1600-luvun alkupuolta, siis mikähän tilanne silloin oli, kenen mielestä ”puhdasta evankeliumia” julistettiin?

  Jokainen voi sitten itse miettiä mihin tuo vapaus julistaa ”puhdasta evankeliumia” johti muutaman vuosisadan kuluttua, sisällissotaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   ”Uskonnonvapaus on parhaimmillaan vapautta harjoittaa uskontoa minkäänlaisten vaikeuksien kohtaamatta.”

   Ja olla harjoittamatta minkään sorttista uskontoa tai muutakaan hengellistä hömppää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Kiitos taas kaikille. Jumalan sanaa ei nyt vaan tällä -kristillisellä- Kotimaa-lehdellä saa kirjoittaa, sellaisena kuin se Raamatussa on. Tulisi kertoa mielipiteitä, ajatuksia, tulkintoja. Minä näen nämä ihmisten omat aivoitukset kuten Raamattukin, aika turhina. Raamatussa on meille annettu kaikki, käskyt, ohjeet hyvään elämään. Jos en voi Jumalan Sanaa tänne blogiin kirjoittaa, Kotimaan runsaan sähköpostin jälkeen, niin olkoot. Lukekaa itse Raamatusta, sehän on ollut toiveeni koko ajan. Rukoilkaa ymmärrystä Sanan äärellä. Minua on turha syytellä, moittia, valehdella minusta, luulotella tarkoitusperiäni. olen selvästi ilmaissut, että Jumalan Sana on elämäni punainen lanka, toivon, että sinullekin. Olemme kaikki Jumalan edessä ihan samalla viivalla, joten turha mistään ylemmyydentunteestakaan on luulotella. Näissä 10:ssä me kaikki jäämme kiinni, Jumalalle. Kiitos Jeesuksen Ristin Työn olemme kelvolliset!!! ””Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä. Pyhitä lepopäivä. Kunnioita isääsi ja äitiäsi. Älä tapa. Älä tee aviorikosta. Älä varasta. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.”” (Katekismus, 1999)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Kaisu,

   Onko Kotimaa kieltänyt sinua lainaamasta Raamattua?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kaisu, Jumalan siunausta elämääsi! Kun jokin ovi sulkeutuu, niin jokin muu ovi on aukeaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Tätä Paloheimon viiltävää runoa esitin usein seurakunnallisissa tilaisuuksissa:

   Kristus ja kristitty:

   Jeesus Kristus, poika Herran, kulki metsätietä kerran hymyhuulin, avojaloin – linnunpoika kämmenellään.

   Siitä kulki kristittykin mustissansa, ilmein mykin, paheksuvin mielialoin – seudun synnit sydämellään.

   Kohtasivat ohi astuissaan tuntematta toistaan kumpikaan.

   Oiva Paloheimo

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Veli Pesonen sanoo:

   Yksi innostavampia tilanteita kirjoittamisen osalta koulussa oli, kun kirjoitin aineen tuon Paloheimon runon pohjalta. Hämmästyksekseni kuulin että se oli luettu koko luokalle. Siihen asti kirjoittamien oli tuottanut enimmäkseen häpeää, sillä en tiennyt lukihäiriöstäni mitään. Tuo kokemus jäi kytemään ja nyt nautin kirjoittamisesta.

   Runossa on tosi hienosti kuvattu se miten me uskovat olemme aivan kuin toiselta planeetalta. Eikä meissä näy mitään siitä, että tuntisimme Vapahtajan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Olen toiminut muutamilla keskustelualustoilla ylläpidossa, ja jokaisesta on oppinut saman asian. Ei niin selkeitä sääntöjä, etteivätkö ne olisi joillekin muutamille ylitsepääsemättömän vaikeita sisäistää.

  Nämä muutamat eivät ole koskaan edes halunneet ymmärtää sääntöjen tarkoitusta ja sitä, että ne koskevat myös heitä itseään. Niinpä seurauksena on ollut poikkeuksetta sääntöjenvastaista toimintaa, kunnes asialle on täytynyt tehdä jotain.

  Tämän jälkeen alustalta on lähdetty ovet paukkuen tai muuten vain julkisen lähtöilmoituksen siivittämänä. Yleensä lähtöilmoitus ei ole ollut kovin pitävää sorttia, sääntöjä rikkoneen ja sanktioista loukkaantuneen palatessa myöhemmin alustalle, oppimatta edellisestä reissusta juuri mitään.

  Nyt ei toki käy niin. Eihän. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kaisu, ei kannata poistua taistelukentältä häviäjänä. Olemme voittajan puolella, kun pidämme Jumalan sanaa esillä. Raamatussa on koko totuus. Nimimerkkien ja öykkärien hömpästä ei kannata loukkaantua. Jeesus on Tie ja Totuus ja Elämä! Ainut tie Taivaisiin!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Kaikkia on kristityn kohdeltava yhtä lempeästi ja hellästi. Samalla mitalla ei pidä antaa takaisin. Hyökkäävä asennoituminen ei keskustelukanavalla toimi. Jollei poistamisen mahdollisuutta toimituksella olisi, niin mitä siitä seuraisi? Keskustelut muuttuisivat kauttaaltaan vihan ja kaunan purkamisen paikoiksi. Jos vihalle annetaan tilaa, niin se ottaa kyllä sitä sitten itsekin. Ei kukaan sellaisella kanavalla halua olla mukana. Jos alamme lipsua tästä periaatteesta, niin keskustelijat lopulta katoavat.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit