Hyvästit lukijoilleni!

 

Näillä alla olevilla Raamatun Sanoilla hyvästelen Kotimaan Blogini lukijat. Ylläpito estää minua kirjoittamasta Jumalan Sanaa. Ja muutoinkin pitää kirjoituksiani linjansa vastaisena. Kotimaa kristillisenä lehtenä toimii näin. ?

"Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: »Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.» He vastasivat hänelle: »Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emme me ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka voit sanoa, että meistä tulee vapaita?» Jeesus vastasi: »Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. 37Minä tiedän kyllä, että te olette Abrahamin jälkeläisiä. Silti te haluatte tappaa minut, koska sanani ei saa teissä sijaa. 38Minä puhun, mitä olen Isäni luona nähnyt – ja te teette, mitä olette omalta isältänne oppineet.»"

Siunausta

Kaisu vaan

61 kommenttia

 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Heikki Ylikangas : Körttiläiset tuomiolla : massaoikeudenkäynnit heränneitä vastaan Etelä-Pohjanmaalla 1830- ja 1840-lukujen taitteessa. Ajan hengessä. Kun arkkipiispa Bergenheim ja Malmberg kohtasivat arkkipiispan kasvojen huomattiin vaihtavan väriä Malmbergin vastatessa hänelle mitä Lapualla oikein saarnataan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Hildén: ” Ja muutoinkin pitää kirjoituksiani linjansa vastaisena. Kotimaa kristillisenä lehtenä toimii näin.?

  Rouva Hildén on ilmeisesti ymmärtänyt väärin tämän sivuston olemassaolon tarkoituksen. Tämä ei tiettävästi ole mikään saarnasivusto, eikä raamattusitaattien kopioimisalusta. Käsittääkseni täällä on kaikilla vapaa oikeus tuoda julki OMIA mielipiteitä uskonasioista uskonnonvapauden – niin positiivisen kuin yhtä hyvin myös negatiivisen – näkökulmista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   ”””Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Se, joka esittää omia ajatuksiaan, tahtoo kunniaa itselleen. Mutta se, joka tahtoo kunniaa lähettäjälleen, puhuu totta, hänessä ei ole vääryyttä. 19″”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Evankeliumi on VT:n väärennös. En tiedä kuka jeesuksen oli lähettänyt, mutta ei se kyllä ole sama, kuin VT.n kirjoittajat, ja lähettäjä ei ymmärtänyt kirjoituksia.

  Jo se, että pitää vakuutella puhuvansa totta, kertoo, että joku huomasi jo aikoinaan että nyt vääntyy vääräksi isien kirjoitukset.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  ””Viiniköynnöksen oksat 151 »Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. 2 Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. 3 Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. 4Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa. 5 »Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. 6 Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi. 7Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. 8 Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani. 9Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani. 10 Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. 11»Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. 12 Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. 13Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. 14 Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. 15En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. 16Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. 17Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.”” Raamatun Sanaa tämä on.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Hildén: ”Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani.”

   Et oikein tunnu tajuavan, että tämä ei ole mikään opetussivusto. Kukaan ei noita raamattusitaattejasi täällä lue.

   Ylläpito sentään tuntuu olevan ajan tasalla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Kimmo Wallentin, sinäkin luit Raamatun kohtia, jotka laitoin 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kaisu Hilden esitin poistetussa blogissa kysymyksen miten olet saanut Totuuden tuntemisen?

  Siis kun tässä kommenttiketjussa on luterilaisia jotka eivät ole samaa mieltä eli eikö teillä olekkaan sama perusta vai mitä on tapahtunut?

  3 Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? 4 Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: ’Annas, minä otan rikan silmästäsi’, ja katso, malka on omassa silmässäsi? 5 Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä. (Matt.7)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   ””Jeesus rukoili ja sanoi: ”Minä en enää ole maailmassa, mutta he jäävät maailmaan, kun tulen luoksesi. Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. – En kuitenkaan pyydä, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että varjelisit heidät pahalta. He eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu. Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus.” Joh. 17:11,17

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kaisu Hilden eikö Jumalan tahto ole että kaikki tulisivat pelastukseen, siis onko sinun osasi jotenkin erilainen kuin muiden luterilaisten, siis eikö Jeesus rukoilekkaan kaikkien puolesta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Jeesus antoi henkensä koko maailman syntien tähden. Hän on luvannut olla omiensa kanssa maailman loppuun saakka, sekä on omilleen valmistanut paikan Isän luona. Hän auttaa niitä, jotka häneltä apua pyytävät. Jeesus auttaa myös niitä, jotka eivät edes ymmärrä pyytää häneltä apua. Oletko koskaan lukenut kertomuksia Jumalan ihmeellisestä avusta hädän hetkellä? Joissakin tapauksissa apu tuli ensin, ja usko Jumalaan vasta avun saannin jälkeen; silmät avautuivat näkemään Jumalan avun.

   Lapsikasteessa Jumala tarjoaa apuaan jo ennen kuin apua osataan pyytää. Jeesus tottakai rukoilee niiden puolesta, jotka ovat kastetut Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Usein käy niin, että kastettu vasta myöhemmin ymmärtää kuinka suuri rakkaus on Golgatalla hänelle hankittu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kaisu

  Aloita vaikka siitä, että profeetta Jesaja ei vaikuttanutJeesuksen aikana, joten hänen sanansa” Lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu” ei voi tarkoittaa Jeesusta, koska sana syntynyt ei ole ennustus, vaan toteamus, että jotakin tapahtui , eli lapsi syntyi, silloin, hänen aikanaan, eli 700-vuotta ennen jeesuksen syntymää.

  Kun meille on opetettu, että Jesaja puhuu Jeesuksesta, niin se ei pidä paikkaansa, sitä tarkoitin väärennöksellä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Tarja

  Mielestäsi tuo (Jes9:5) ei voi tarkoittaa Jeesusta. Hebrean teksti way·yiq·rā šiḵ·mōw ‘al- ham·miś·rāh viittaa kuitenkin tulevaisuuteen, sillä Herraus, jota tuo lapsi kantaa hartioillaan, hänestä sanotaan, että – hänen nimensä tulee olemaan – Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala. Lisäksi Biblia (1776) Kääntää kohdan (Jes.9:6) ”Että hänen herrautensa pitää suureksi tuleman…”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kaisu, kiitos kirjoituksistasi. Elämme aikaa jossa totuus yritetään hävittää. Cancelointi astuu kuvaan kun ei pystytä puolustautumaan totuutta vastaa. Sananvapautta ei Suomessa enää ole.

  Ainostaan Jumalan sanassa on koko totuus!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä miten koet kun suomessa oli uskontopakko aina 1923 asti, annettiinko silloin sananvapaus kaikille?

   Eikö historia kerrokin ihmeellisiä asioita?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Uskonnonvapaus tuli 1920 -luvulla. Hyvä niin.

   Nyt pikkuhiljaa uskon ja sananvapautta rajoitetaan.

   Tulee mieleen tohtori Martti Luther, joka sanoi: ”Jumala minua auttakoon. Tässä seison, enkä muuta voi.”

   Pitäkäämme totuutta esillä, vaikka sitä vastustetaan ja cancelointia harjoitetaan ja sananvapautta rajoitetaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Juha: ”Sananvapautta ei Suomessa enää ole.”

   Onneksi on uskonnonvapaus, ei tarvitse kuunnella olematonta sananvapauttaan käyttäviä konsukristittyjä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Juha: ”Pitäkäämme totuutta esillä”

   Ja valistuksen lippu korkealla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä et oivaltanut kommenttiani, siis oliko sananvapaus ennen 1923 kun ns ”kristilliset” luterilaiset hallitsivat?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Moni asia vaikutti silloin siihen, ettei sananvapaus toteutunut. Tänäpänä moni haluaa rajoittaa sananvapautta, kun ei muuten pystytä vastustamaan totuutta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä voiko Totuutta puolustaa pakolla tai sananvapautta rajoittamalla?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, lue alkuperäinen kommenttini; ehkä ymmärrät ehkä et. Minulla ei ole mitään lisättävää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Juha,

   Suomessa rajoitetaan toisen ihmisen julkisen loukkaamisen vapautta, ei sanan eikä uskonnon vapautta. Se on eri asia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Miten niin ei ole. Saathan sinäkin tuossa sanoa sanasi ihan vapaasti?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kari, valititettavasti Jeesus on kuollut syntisten edestä, jotta he pelastuisivat. Synnistä puhumisesta moni loukkaantuu. Ehkä tulevaisuudessa kirkossasi ei kukaan loukkaannut, eikä kukaan teistä tarvitse Jeesusta.

   Jumalan tuomitseva laki, johon lääke evanleliumi Jeesuksesta Kristuksesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Kiitos, Juha Heinilä. Ja ennen kaikkea, OLEMME VOITTAJAN PUOLELLA 🙂 !!!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Uskonnonvapaus on parhaimmillaan vapautta harjoittaa uskontoa minkäänlaisten vaikeuksien kohtaamatta.

   Aikoinaan Turun piispa Isaacus Rothovius kiitti Jumalaa uskonpuhdistuksen tilanteesta, missä koko valtakunnan piti tunnustaa luterilaista oppia. Hän lausui ilonsa siitä, että oli vapaus julistaa puhdasta evankeliumia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Juha,

   Miten niin valitettavasti? Hänen ansiostaan olemme vapautettuja orjuudesta, kiitos Herralle. Häntä me tarvitsemme. Kun Hänen kanssaan kuljemme, emme halua loukata ketään. Olemme todellakin Voittajan puolella.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Hyvä Kaisu Hilden, älä ihmeessä jää pois blogeissasi.

  Ne ovat hyvää asiaa saada mahdollisuutta huomata asiaa syvemmältä. Näin toivoo Pekka.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Kiitos kannustuksesta, Pekka Väisänen. Kotimaan rajoitettua kirjoitustyyliäni, en oikein voi muutakaan. Siunausta vaan kaikille.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkko Järvinen sanoo:

   Kaisu. Minäkin toivon ettet jättäisi meitä. Meitä uskovia on moneen lähtöön, toiset tutkii Raamattua ”pinnallisesti / laillisesti”, niinkuin kirjanoppineet/ fariseukset. Minä pyrin lukemaan tutkimalla Raamattua ja vaihtamalla ajatuksia ystävien kesken.

   Mitä Herran kirkkauden katseleminen tarkoittaa? Paavali puhuu hartaasta ja keskittyneestä palvonnasta. Se on aikaa, joka uhrataan Jumalalle Hänen katselemiseen. Paavali jatkaa: ”Sentähden meillä on tämä virka” 2Kor.4:1. Hän tekee selväksi, että Kristuksen kasvojen katseleminen on virka, jolle meidän kaikkien olisi omistauduttava. Olen havainnut että sinä Kaisu olet paneutunut Kristuksen katselemiseen ja ilmaiset luolnollisesti ajatuksia meille.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit