Hiukan jääkiekkoasiaa

Raimo Häyrinen selostaa Suomi - Neuvostoliitto jääkiekkomaaottelua. Raimon kieli "liukuu" pelaajien mukana tuttuun nopeaan tyyliinsä:

- Suomalaisten peli luistaa jälleen mainiosti, kiekko kulkee mieheltä miehelle, Tamminen - Murto - Vehmanen - Marjamäki - Harlamov, ja siellä on! Neuvostoliitto johtaa 6 - 0!

Otettu professori ja urheilulääkäri Pekka Peltokallion (1926-2017) kaskukirjasta vuodelta 1975.

Raimo "Höyry" Häyrinen (1940-2020) oli aikoinaan ehkä tunnetuin, nopein ja kuuluisin urheiluselostaja radiossa. Se aika oli ns. Punakoneaikaa. Nykyään tilanne on aivan toinen! Suomi on voittanut miesten jääkiekossa kolme maailmanmestaruutta vuosina 1995, 2011 ja 2019. Ensimmäistä maailmanmestaruutta saatiin kyllä odottaa pitkään!

5 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  Mitenkäs tämä urheilu-uutinen nyt liittyy mihinkään?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   No kyllä palstan piikikkääseen ohdakepeltoon muutama huumorin kukkakin mahtuu. Olen kuullut saman vitsin koskien Suomi-Tsekki ottelua, selostaja selostaa suomalaisten verkkaista syöttötyöskentelyä ja sitten nopeasti kiihdytäen: Tsuhi-Zerni-Golonka-siellä on…(Noi kaksi ensimäistä nimeä ovat mitä sattuu, muistan vain sinnepäin)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Kimmo Wallentin, etkö saanut selvää tai ymmärtänyt tämän blogin otsikkoa? Sehän on selvää suomenkieltä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kommunismi muuten on pystynyt kuulemma kokonaan estämään koronan ja sen leviämisen! Vrt. Pohjois-Korea! Ihmeaate! Se on tainnut onnistua vain heiltä koko maailmassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Mikä on natsismin ja kristinuskon ero? Kristinuskossa yksi kuolee kaikkien puolesta. Natsismissa kaikki kuolevat yhden puolesta.

  Ilmoita asiaton kommentti