Hiljentykää

Hiljentykää, meidän isä synnyttää

Hiljentykää, meidän isä synnyttää, lauloi joku irvileuka taannoin, ehkä Jope Ruonansuu? No, kaukaahan se ei ollut taas haettu. Teatteri ja musiikin vaikuttajat usein ”profetoivat” tulevaa, vaikka me nauramme heidän sketseilleen, ja sanansutkautuksilleen. Usein vain huomaamme nauravamme itsellemme. Ellei nyt, niin hetken päästä.

Mutta asiaan. Oletteko ajatelleet isää, jonka 10 lasta yhtäaikaa huutaa ja vaatii ja valittaa. Äänenvoimakkuusnappulat kaakossa ja kaikilla ihan yhtä suuri hätä ja tarve tuoda asiansa nyt just ja heti ilmoille. Hirveä meteli ja sekasorto.

Tänään säälin Taivaan Isää. Tai ymmärrän hitusen. Me lapset kiljumme Hänen puoleensa. Riitelemme, haukumme, solvaamme toisiamme -ja ohessa Isää. Olen ymmärtänyt Raamatusta, että toisinaan Taivaan Isä ei kuule meitä. Nyt ymmärrän ehkä, miksi.

Ehdotankin kansainvälistä TÄYDELLISEN HILJAISUUDEN JA HUOKAUSRUKOUKSEN PÄIVÄÄ. Olisimme kerrankin hiljaa. Katsoisimme siihen kuuluisaan Peiliin-ja miettisimme, kannattako tällainen älämölö. Voisi olla hetki pysähtyä. Ajatella, että vähemmälläkin meuhkaamisella tulee asiat selväksi. Jäisi aikaa rukouksellekin.

Onko sinulle, perheenäiti, tai -isä, mummo, vaari tullut koskaan loma tarpeen? Tiedät silloin, mitä tarkoitan. Tämä maailman meteli medioineen väsyttää yhden jos toisen. Ja silloin huomaamattasi lisäät vain pökkyä pesään. Burn outin tunnusmerkkejä onkin se, että et osaa himmata ajoissa. Ja uskot, että sillä se lähtee, millä on tullutkin.

Kaikille uupuneille. STOP! Stop tykkenään. Kävelkää luonnossa. Nyt on kuulkaa niin kaunista! Katsokaa edes ikkunasta pihalle. Heittäkää ne älykkäät koneenne hus hemskuttiin!

Hyvää, hiljaista, rauhallista päivänjatkoa!

1 kommentti

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos blogista, Kaisu. Saamme koko ajan rukoilla. Jumala ei väsy rukouksiimne. Jumala kuuntelee meitä 24/7 eli aina. Hän ei tarvitse lepoa. Turva on Jumalassa ei maailmassa.

  Masentuneena ulkoileminen tai harrastuksissa oleminen ei helposti onnistu. Masennuksen tai uupumisen syyt ovat moninaiset. Minulla toipuminen masennuksesta kesti lähes kymmenen vuotta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit