Hei kaikki "hippikuntalaiset"!

Hei kaikki "hippikuntalaiset"!

"Hippiliike (englannin sanasta hippies) on 1960-luvulla voimakkaasti vaikuttanut nuorisokulttuuri ja protestiliike, joka vastusti sotaa ja kapinoi keskiluokkaisia ja konservatiivisia arvoja vastaan. Hippiliikkeen ihanteita olivat rauhanaate, suvaitsevaisuus, "tajunnanlaajentaminen" huumeilla ja ”vapaa rakkaus” eli kapinointi vallinnutta tiukkaa seksuaalinormistoa vastaan. Liikkeen jäsenten keskeisiä ulkoisia tunnusmerkkejä olivat värikkäät vaatteet ja miehillä tuolloin epätavalliset pitkät hiukset." (Wikipedia)                                                                            

* Ei ole kauas puusta pudottu (näitä raflaavia sanontoja...). Taitaa mennä noin 5-70 vuoden sykleissä tämä meidänkin elämä. Uudet nuoret-uudet kapinat. Ja huom. rauhaa, suvaitsevaisuutta, vapautta, muuntohuumeita etsittiin tuolloin-ja nyt. Kaikkialta muualta ennekuin viimein on pakko nöyrtyä Suuren Jumalan edessä. Mikä se on, kun Jeesus aina kelpaa vasta viimeisenä.

57 kommenttia

 • Reijo Mänttäri sanoo:

  tasa-arvoista avioliittoa ajavien alatyyliset ilmaisut. Jos on lesbo tai homo, niin Raamatun kanta koetaan loukkaavana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reijo Mänttäri sanoo:

  Tarkoitin, että Manu poistettiin ” hengellisen” vähemmistön vaatimuksesta, ei niinkään ylläpidon. (Vain minun päätelmäni)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reijo Mänttäri sanoo:

  Martti Pentti 07.05.2022 15:01 ”Olen usein, monen vuoden ajan sanonut sinulle, että etkö häpeä yhtään erinomaisia munauksiasi.” En todellakaan muista sinun kertaakaan sanoneen minulle mitään mielipiteitteni häpeämisestä. Sen sijaan muistan hyvin juurta jaksain esittämäsi selitykset. Ne eivät ole sinnikkyydestään huolimatta minua vakuuttaneet. Kunnioitan sinun oikeuttasi omaan kantaasi. Toivon, että osaisit samoin kunnioittaa meitä, jotka olemme kanssasi eri kannalla.

  ——

  Martti,

  Ilmeisesti et muista sellaista mitä et huomioi? Olen viimeisten 7 vuoden aikana toistanut kolme kertaa, että miten voit sanoa noin vinksinvonksin, koskien Raamatua, kirkon opetusta ja omia aikaisempia lausuntojasi. Ennenkuin tällaisen epäystävällisen kysymyksen olen tehnyt, niin ennen sitä olen pahoitellut, että näin täytyy sanoa. Et kuitenkaan ole sanallakaan tällaiseen epäystävällisyyteeni kommentoinnut. Sitten sanoinkin sinulle, että mitä et kiistä, niin pidetään, että kantaani et vastusta. Siihenkään ei halaistua sanaa!

  Siis:

  Olen todellakin sanonut, että KEHOTAN sinua häpeämään!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Paukkunen sanoo:

  Pirteä blogin otsikko!

  Pidän termistä ”hippikuntalaiset”. Se voidaan tulkita monella eri tavalla.

  ”Kuntalaisia” on joka lähtöön. Toiset ovat maltillisimpia, toiset kiivaampia. Peistä taitetaan.

  ”Mikä se on, kun Jeesus aina kelpaa vasta viimeisenä?” Kyselee blogisti. Monille Kotimaa 24 blogien kommentoijille Jeesus on kelvannut lopulta, kun kaikki muu on loppuun kulutettu.

  Löydön jälkeen alkavat hengelliset kiistat. Löytäjien joukko on saatu ajan kuluessa hajalleen. Se on onnistunut hyvin. Kuka tai mikä yhdistäisi hajallaan olevat yhteen?

  Neuvostoliiton aikana vakaumuksen vuoksi vangitut eivät keskenään taistelleet ahtaissa kopeissaan opista. Hengellisyys kiteytyi siihen, että oltiin vain avuttomia, ja apua tarvittiin. Voimasta ei voinut kukaan kerskua. Ei pohdittu, kuka on täyttynyt Pyhällä Hengellä koska ja milloin ja millä tavalla. Raamatun jakeita muisteltiin ja toisteltiin. Herra Jeesus Kristus yhdisti. Häneltä pyydettiin yhdessä apua.

  Sama Kristus on luvannut olla meidän kanssamme kaikki päivät maailman loppuun asti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Hei Kari Paukkunen! Viittaan vastaukseksi kysymykseesi : ”Kuka tai mikä yhdistäisi hajallaan olevat yhteen?”- Kirjoitin aikaisemmin blogin: ”Onko Jumala TODELLA sanonut?”- Se on ensimmäinen vihollisen valhe ja aikomus sillä horjuttaa ihmisen uskoa. Kun ei usko, mitä Jumala Raamatussa ilmoittaa-uskoo vihollisen kuiskutteluun ja niinpä joutuu harhaan Tieltä. Paluu Yhteyteen tapahtuu vain ja ainoastaan Raamatun Sanaan palaamalla. Sieltä saamme lukea, että Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä. Virren sanoin: Totuuden Henki, johda Sinä meitä. Ei ihmisen päätelmin ja aivoituksin-vaan Kaikkivaltiaan Ohjaukseen kaikki asiat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Oikein hyvä kommentti Kaisu!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit