Hei aikuiset,

me Rebbiksen kaa ollaan just päästy tiäkste lastentarhasta, ja potkitaan seinää nortti suussa jos ei olla duunissa duunaamas niinku duunei. Kohu-Reba voi sentää hengaa Oulun steissillä mutta täällä landella ei oo rataa lähimaillakaa ni joutuu hengaa dösiksel tai kebus. Vähäx LOL.

 

Ku mä olin nuori kolli ja ekas mestas niinqu pappina, yks setä kysy multa, et kai määki hiffaan et viiskytluvun iskelmät on oikeet musaa. No emmä just ollu samaa mieltä ku emmä tienny niit biisei ku kissäffämmäl soi sillon britni ja eminemi.

 

Mut nyt tääl himalandia kaksnepas on joku ihme teinit helvettiin –kamppis. Ekaks yks sano et vaa aikuisii papiks. Sit yhet bamlas pitkää et ne ei tajuu ku tollane kolumni-Rebekka kirjottelee tollasii teiniprovoi. Nääsvillen piispa tajus sentää itte et ottaa setä-asenteen ku skriivas feissiinsä.

 

Mä en kans oo samoil linjoil ton Reben kaa, mut ei se siit silti mitää skidii tee. Aika moni kypsä kamu on kans sitä mieltä että Jesse pihalle ja perusneutrii jeesausta vaa. Must se on herja monii kirkon jäsenii kohtaa jos tollanen asenne on automaattisesti nyyppä ja peelo.

 

Mut sit Oulun piispa vetäs pohjat ku himalandia halus tehä uutista. Teinixeil oma karsina jos saa keskenää räkii seinille ni ihmiset saa jutella rauhassa. Asia klaari. Mut älkää sit tulko mulle vinee jos kolmikybäset ei haluu kuuluu kirkkoon.

 

Tiättekste linkkei niinku kehii:

https://www.kotimaa.fi/blogit/papeille-k-30

http://www.facebook.com/pages/Tampereen-piispa-Matti-Repo/295890837117699

https://www.kotimaa.fi/uutiset/kotimaa/10263-piispa-murrosikaeisellae-otteella-kirjoitettu-kolumni-loukannut-ihmisiae

 

Ja tiiättekste, et yks stadilainen pääjehu-Sebu, yhes zyrkka&zadi –lehes, provoo jatkuval syötöl. Eikssekää oo kasvanu viel niinku aikuisex?

 

Ja tiiättex, sillon ku te olitte nuorii ja jotkut valtas vanhan ylioppilastalon, spreijas biafraa tölikässä seinään tai veteli jotai kristillistä ylioppilasliikettä siivuiks, neki skidit ois voinu olla himojensa pihalla kitkee rikkaruohoo tai tekee jotai muuta mitä kunnon nuorten pitääki.

 

Ja kaiken huippu on se Iso Jii. Siin iässä ku kohu-Beksu skriivaa kolumneja ja meitsi leikkii kirkkoherraa, se yks meni perustaan uskonnon. Vähäx sen muzii nolotti. Kundi ei ees tullu himaa vaik sitä kuin käytii hakees.

Aatelkaas millane uskonto tästki tuli ku kaveri oli kolmekybäne.

17 kommenttia

 • Helena Paalanne sanoo:

  ”himalandia kaksnepa”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Kyä uus talavisota tekis nääs Suamelle hyvvää. Nuaret pois omille pihoille pyäriin siittä häirittemästä ku aikuset tekee tärkeitä päätöksiä. Menis marjamettää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Hynynen sanoo:

  Jos me Elias saadaan sukupolvien välinen kuilu kaivettua syväksi, millä puolella sä oot? Vai ootko sä keskellä siinä kuilussa?

  Vai ooxä marjamettässä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Lapio mukaan, niin saadaan syvät poterot aikaan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • petri järveläinen sanoo:

  Mä toivo, vaiq migä mä ny oo, et lähetetää jaxuja joka suuntaa. Ne kekä on kiinnostunu pervolandiasta niinqu murkuist, siis nää setämiehet, nii jaxuja. Ne kekä kabininoi, nii jaxuja. Tää on mun pointti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Raimo Turunen sanoo:

  Moikka, Tuomas. Onks nyt hyvä mieli, tähänks mä sut aikanaan koulutin?

  Ei kuule tuolla tavalla kirjoiteta meille arvoikäisille setä- ja pappamiehille vaan pitää puhua kauniisti niin kutsutusta eleitten ekumeniasta, josta on syntynyt toivon kokemuksia, jotka ovat ovat ilmenneet herkimmin ilon kyynelinä yhteyden rikkaudesta. Muurit saattavat murtua yllättävän nopeasti ja padot yhteyden tieltä laueta, kun syntyy pieni aukko, josta tulvii lävitse uusi todellisuus. Toivon, että tämä keskustelu ”vesilasissa” olisi vahvistamassa ekumenian tuulia.

  Kuule, tuo on sitä kieltä jota ymmärretään ja jota pitää puhua. Ymmärräkssä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Raimo, tuosta unohtui kohtaamisen ja läsnäolon kirkko. Vain siellä voidaan johdattaa sen veden äärelle, joka yksin voi liekin sytyttää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Raimo Turunen sanoo:

  Kyllä tästä nyt saatiin kirkkolaiva ilman pihvii jota kukaan ei enää souda rantaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Hynynen sanoo:

  Korkeasti kunnioitettu opettajani, en voi jättää tässä yhteydessä nöyrimmättömästi lausumatta mitä suurinta kiitostani.

  Kurssilta jäi erityisesti mieleen ajatus, että seurakuntayhteisö elää armon mutta työyhteisö lain alla. Se ajatus on kolahtanut ja vaikuttanut ajatteluuni kuin flyygeli sarjakuvahahmon päähän. Ihan aikuisten oikeesti.

  Mutta ikäväksenne minun on tunnustettava, että kurssimme ”kirkollisen jargonin” oppimiskokonaisuuden kohdalla en saattanut jättää olematta nukahtamatta tai päinvastoin. Siispä minun on vielä harjoiteltava sanan kaksiteräisen miekan heiluttelua tällä tyrskyisällä ulapalla, jossa meitä Jumalan lampaita, pässejä ja paimenkoiria sitoo toisiimme toivon ankkuri ja Kristuksen rististä ja maljasta ylitsevuotavainen elävän veden virta.

  Ja jou teille muille kundeille ja gimmoille jaxuhalit, tulokulmasta ja lähtökulmasta riippumatta. http://www.hs.fi/elama/Jaxuhali+on+suomen+%C3%A4rsytt%C3%A4vin+sana/a1358319559353

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Emilia Karhu sanoo:

  Kertokaapa: Onko koskaan missään syntynyt yhtään perusteellista ja syvällistä ja moniulotteista keskustelua mistään aiheesta ilman ”alkuprovokaatiota”?

  Ja jos on niin kuin kuvittelen, että keskustelu tarvitsee syntyäkseen ja liikkeelle lähteäkseen provoamista, niin miksi on näin? Ja pitäisikö olla näin?

  Tää Tuomaksen kirjoitus oli ihan huippu.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja