Hei aikuiset,

me Rebbiksen kaa ollaan just päästy tiäkste lastentarhasta, ja potkitaan seinää nortti suussa jos ei olla duunissa duunaamas niinku duunei. Kohu-Reba voi sentää hengaa Oulun steissillä mutta täällä landella ei oo rataa lähimaillakaa ni joutuu hengaa dösiksel tai kebus. Vähäx LOL.

 

Ku mä olin nuori kolli ja ekas mestas niinqu pappina, yks setä kysy multa, et kai määki hiffaan et viiskytluvun iskelmät on oikeet musaa. No emmä just ollu samaa mieltä ku emmä tienny niit biisei ku kissäffämmäl soi sillon britni ja eminemi.

 

Mut nyt tääl himalandia kaksnepas on joku ihme teinit helvettiin –kamppis. Ekaks yks sano et vaa aikuisii papiks. Sit yhet bamlas pitkää et ne ei tajuu ku tollane kolumni-Rebekka kirjottelee tollasii teiniprovoi. Nääsvillen piispa tajus sentää itte et ottaa setä-asenteen ku skriivas feissiinsä.

 

Mä en kans oo samoil linjoil ton Reben kaa, mut ei se siit silti mitää skidii tee. Aika moni kypsä kamu on kans sitä mieltä että Jesse pihalle ja perusneutrii jeesausta vaa. Must se on herja monii kirkon jäsenii kohtaa jos tollanen asenne on automaattisesti nyyppä ja peelo.

 

Mut sit Oulun piispa vetäs pohjat ku himalandia halus tehä uutista. Teinixeil oma karsina jos saa keskenää räkii seinille ni ihmiset saa jutella rauhassa. Asia klaari. Mut älkää sit tulko mulle vinee jos kolmikybäset ei haluu kuuluu kirkkoon.

 

Tiättekste linkkei niinku kehii:

https://www.kotimaa.fi/blogit/papeille-k-30

http://www.facebook.com/pages/Tampereen-piispa-Matti-Repo/295890837117699

https://www.kotimaa.fi/uutiset/kotimaa/10263-piispa-murrosikaeisellae-otteella-kirjoitettu-kolumni-loukannut-ihmisiae

 

Ja tiiättekste, et yks stadilainen pääjehu-Sebu, yhes zyrkka&zadi –lehes, provoo jatkuval syötöl. Eikssekää oo kasvanu viel niinku aikuisex?

 

Ja tiiättex, sillon ku te olitte nuorii ja jotkut valtas vanhan ylioppilastalon, spreijas biafraa tölikässä seinään tai veteli jotai kristillistä ylioppilasliikettä siivuiks, neki skidit ois voinu olla himojensa pihalla kitkee rikkaruohoo tai tekee jotai muuta mitä kunnon nuorten pitääki.

 

Ja kaiken huippu on se Iso Jii. Siin iässä ku kohu-Beksu skriivaa kolumneja ja meitsi leikkii kirkkoherraa, se yks meni perustaan uskonnon. Vähäx sen muzii nolotti. Kundi ei ees tullu himaa vaik sitä kuin käytii hakees.

Aatelkaas millane uskonto tästki tuli ku kaveri oli kolmekybäne.

17 kommenttia

 • Heli Karhumäki sanoo:

  Voi Tuomas, tuo oli ihan paras! Kateus iski, mä en pysty tuottamaan tuollaista!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Hyrsky sanoo:

  Tähän ei setämies pysty! Respektit hei!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Vihriälä sanoo:

  Minun mielestäni ”alkuprovo” ei ole niinkään synnyttänyt syvällistä keskustelua itse aiheesta. Enemmänkin siitä, mikä on sopiva tai sopimaton tapa ilmaista itseään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Juha Vihriälä.

  Niin, ja kenen on sopivaa esittää mielipiteitä ja kenen ei.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Huttunen sanoo:

  Heli Karhumäki kirjoitti:

  Voi Tuomas, tuo oli ihan paras! Kateus iski, mä en pysty tuottamaan tuollaista!

  Ei masennuta! Kirkkoherra Hynynen heitti moukarin nyt aika kauas, mut ei masennuta, Heli. Eikä ruveta käyttämään dopingia. En mäkään jaksa heittää noin kauas.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Eiks tuo Hynynen voitas pestata kolumnistiksi Kotimaahan, kun se osaa kirjottaa noin hauskasti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Kuulkaas nuaret. Kyl se vaa o ni, ett ”herran pelko on herran alku”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja