Hauskat pelit kesän viettoon

Kesällä on ihana istua auringossa ja nauttia paahteisesta tunteesta kuplivan limonadin tai muun juoman äärellä. Tai jos et nauti helteestä, voit ehkä kuunnella sisällä sateen ropinaa tai nauttia ilmalämpöpumpun viileydestä. 

Ja jos kuumuus sisällä tuntuu pakahduttavalta, on tunteita hyvä purkaa esimerkiksi peleihin. Kivojen pilapehien vastapainoksi internet tarjoaa mahtavan kesäisiä pelejä, jotka laittavat aivot työskentelemään kuumanakin päivänä ja tarjoavat lyömätöntä viihdettä päivien ratoksi. 

Ulkopelit vai nettipelit?

Moni meistä nauttii mölkystä tai tikanheitosta ulkona ihanassa kesäsäässä. Pelit tuovat monesti lapsuusmuistot mieleen ja niistä saa paljon iloa. Kaikki eivät kuitenkaan muistele koulun liikuntatunteja niin lämmöllä, että haluaisivat pelata pihalla. Onneksi nykyään on myös mahdollisuus pelata mahtavia pelejä verkossa.

Silloin kun Suomen kesä on parhaimmillaan ulkopelit ovat hauskaa puuhaa ja mukavaa ajanvietettä, mutta valitettavasti oleellisesti siihen kuuluvat myös rankkasateet ja hyttyset, jolloin on huomattavasti mukavampi vetäytyä sisälle muun tekemisen pariin. 

Esimerkiksi erilaiset korttipelit ovat mukavaa ajanvietettä terassilla oleskeluun tai perheen ja ystävien keskeiseen ajanviettoon. Lisäksi klassisista peleistä, kuten pokerista, on kehittynyt uusia muunnelmia, kuten Omaha. Tosiasia on se, että Omahan säännöt ovat yksinkertaiset, ja niille, jotka pitävät niitä monimutkaisina, on oppaita, jotka auttavat ymmärtämään tämän muunnelman säännöt, jossa pelaajalle jaetaan 4 korttia ja 5 asetetaan pöytään. Jokaisen pelaajan tulee muodostaa paras käsi käyttämällä kolmea pöytää olevaa korttia ja kahta korttia kädestä.

Korttipelien hyödyt yllättävät

Korttipelit ovat vanha keksintö ja niiden historia kumpuaa kauas. Meistä monella on vahvoja muistoja korttipeleihin liittyen, kun olemme pelanneet korteilla eri tilanteissa joko yksin tai ystävien kanssa. Paitsi että ne ovat mukavaa ajanvietettä, on niillä tutkimusten mukaan myös lukuisia muita hyötyjä.

Korttipelien on katsottu edistävän sosiaalisuutta; niitä voi pelata yksin tai yhdessä. Pelien kautta syntyy onnistumisen kokemuksia ja samalla niiden kautta pystyy käymään läpi pettymysten tunteita. Ne opettavat siis tunteiden hallintaa ja siksi erilaiset korttipelit ovatkin yhä suositumpia jo myös lapsienkin keskuudessa.

Korttipelit ovat hyväksi terveydelle

Pelikorttien seuraavan siirron miettiminen ei kasvata pelkästään voitontahtoa. Se myös virkistää ja pitää aivomme aktiivisena. Aivomme tarvitsevat aktiviteetteja, jotta muistimme ja ongelmanratkaisukykymme pysyy hyvällä tasolla ja siksi korttipeleistä onkin suurta hyötyä. Varsinkin ikäihmisten keskuudessa erilaiset korttipelit ovat suosittuja juuri siksi, että ne hidastavat muistin heikkenemistä.

Kaikki reagoivat ongelmanratkaisutilanteisiin eri tavoin ja siksi korttipelien luoma positiivinen stressi on aivoillemme hyväksi. Myös erilaisten pelien muistaminen auttaa pitkällä tähtäimellä muistiamme pysymään virkeänä. Kuten varmasti moni tietää, ovat muistipelit todella suosittuja lasten keskuudessa niiden kehittävän kykynsä ansiosta.

Silti vaikka kortti- ja lautapeleistä tulevat monesti mieleen lastenpelit, ei into pelaamiseen tai sen tuoma ilo todellakaan katoa iän mukana. Varsinkin nykypäivänä on olemassa lukemattomia pelejä, joiden joukosta jokaiselle varmasti löytyy se oma suosikki. Sen lisäksi, että voimme täyttää hyllymme mukavilla uusilla lautapeleillä, saamme säästettyä hyllytilaa pelaamalla pelejä netissä.

Mistä löydän hyvät korttipelit kesäksi?

Jos haluaa pelata fyysisiä pelejä, ovat tavaratalot ja verkkokaupat pullollaan eri pelivaihtoehtoja. Ensin sinun tarvitsee vain miettiä, minkä tyyppisistä peleistä tykkäät. Lisäksi suositellut pelien ikärajat on hyvä huomioida. Pelit on yleensä jaoteltu suositeltujen ikärajojen mukaan, joten niitä on helppo nykyään noudattaa. Monesti myös ystävältä tai perheenjäseneltä kysymällä voi kuulla eri pelisuosituksia.

Jos ulkona pelaaminen tai nappuloiden pyörittäminen laudan päällä ei ole oma juttusi, niin verkossa on myös laaja tarjonta erilaisia pelejä niin aikuisille kuin lapsille. Lapsille löytyy lukuisia ilmaisia pelisivustoja, joissa on paljon kesäisiäkin ilmaispelejä. Kannattaa kuitenkin pitää silmällä, millaisia pelejä alaikäiset pelaavat.

Aikuisille taas on tarjolla lukemattomia eri vaihtoehtoja. Pelkästään jo ottamalla esiin perinteiset pelikortit löytyy lukemattomat määrät eri pelejä, mutta aivan yhtä hauskoja hetkiä tarjoavat vaikka Uno, Monopoly tai Afrikan tähti. Sitä monesti unohtaa miten mukavaa pelaaminen onkaan, jos pelit ovat unohtuneet vuosi kausiksi pölyttymään kaappien perukoille. 

Kuinka saada peleistä kaikki irti?

Tärkeintä pelaamisessa on se, ettei sitä tarvitse ottaa liian vakavasti. Huumorilla peliin lähteminen on parasta, mitä itselleen voi suoda. Vaikka voitonjano on monella meistä todella kova, saattaa pöydän tai tietokoneen äärellä olla myös ihmisiä, joiden kilpailuvietti ei ole niin kova.

Pelaamisen on tarkoitus viihdyttää ja pitää hauskaa. Se on loistava tapa luoda rento tunnelma ystävien kesken ja aloittaa illanvietto tai vaihtoehtoisesti voit pelata yksin terassilla ihan vain rentoutuen kesäpäivän auringossa. 

Parhaimmillaan omaa kilpailuviettiä saa purettua pelaamiseen ja jos sitä pelaa etänä ystävien kanssa, voi pelin päätteeksi sopia vaikka tapaamisen ravintolassa. Ei kuin rohkeasti siis vain pelaamaan ja nauttimaan kesäpäivistä yksin tai yhdessä.

Kirjoittaja

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit