En ole seonnut :)

En ole seonnut :) 

 

Mutta olen löytänyt jotain :) 

Jumala laittoi meidät  kaikki tänne maan päälle. Alunperin Hän varmasti iloitsi luodessaan kaiken.

Ihminen kun lankesi, Jumala yritti estää ihmistä tekemästä pahaa itselleen ja toisilleen, mutta ihmisen pahuus vain yltyi, ja se keksi yhä enemmän tapoja loukata ja pahoinpidellä itseä, toisia ja luontoa, koko maapalloa.

Keskustelin ystäväni kanssa monista asioista puhelimessa toissapäivänä. Mietin hänen kanssaan, miten paha maailma on. Mutta ystäväni muistuttikin siitä, että ihan kaikki kuitenkaan ei ole pielessä. Ja että on syytäkin katsoa Jeesukseen, kaiken Hyvään, mitä Hänellä on tarjota.

Muistin, miten kävin kerran raamattupiiriä, jossa joka välissä syyteltiin pahan vaikutuksia. Tuolloin minä itse sanoin heille, että tämä on raamattupiiri, puhutaan siis mieluummin Jeesuksesta, kuin vihulaisesta. 

Niinpä mieluummin mietin, mitä hyvää ja arvokasta ympärilläni on. On totta, että meillä on kirkossa ja yksityisten elämässä pimeyttä, harhaa, luopumusta-mutta pitämällä niitä yllä puhumalla niistä-ehkä teemme vain hallaa Jumalan Sanan leviämiselle.

Jospa alkaisinkin ajatella sitä, mikä on Ylhäällä. Sitä, mikä rakentaa, eikä hajota. Ehkä Hyvän levittäminen sittenkin lisää Hyvää.

En tarkoita, että tulisi unohtaa ja selitellä  kaikki ihmisten synnit ja virheet helppo-heikin tavoin. Mutta jos siltikin selittäisi ne parhain päin. Että josko pahimmallakin syntisellä olisi vielä toivoa. Josko rakkaus saisi hänetkin palaamaan Rakkauden, Jumalan luo. 

Ja after all-ei meidän tule tuomita, vaan meillä on Tuomarimme, Jeesus. Ja Hänkin kuoli meidän syntiemme tähden, että Jumala katsoisi meitä Hänen kauttaan. Ja syntisyytemme sijaan, Hän näkeekin Jeesuksen, kun vain tunnustamme Hänet Herraksemme ja Vapahtajaksemme.

Siis autetaan toisiamme -ei osoittamalla syntejä, vaan osoittamalla Tietä Jeesuksen, Parantajamme luo. Kyllä Taivaan Isä puhuttelee ja Pyhä Henki puhuu sydämille, niin että Katumus kolkuttaa-ja armo Vapauttaa.

Kaiken me voimme Hänessä. Ja mitään emme voi ilman Häntä.

76 kommenttia

 • Kari Roos sanoo:

  ”jos toisella on jumalana omat ajatuksensa”

  Ketäköhän tarkoitat? Jos minua, niin miten niin omat ajatukset jumalana? Lienet ymmärtänyt silloin jotain ihan väärin…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Meillä on sama Jeesus Kristus ja sama Raamattu (tosin ehkä erilaiset käännökset siitä).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Taistelu taitaa olla pikemminkin siinä, että uskooko Jumalan armon omallekin kohdalleen vai yrittääkö itse jotenkin ansaita sen katumalla, rukoilemalla, taistelemalla, kärsimällä, kiusaamalla itseään jne. Luostarin käynyt Lutherkin ymmärsi tämän, kun armo hänelle kirkastui.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Roos toteat:”” Luostarin käynyt Lutherkin ymmärsi tämän, kun armo hänelle kirkastui.””

   Mistä päättelet että Lutherille ”kirkastui” armo?

   Mielestäni hän nielaisi todellisen valheen eli ei nöyrtynyt Jeesuksen edessä vaan luotti siihen että hän oli jo oikeassa uskossa eikä tarvinnut tehdä parannusta eli kääntyä pois pimeudestä valoon, siis ei tarvinnut uudestisyntyä Jumalan hengestä, teot todistaa pimeydestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Jep, kaikki muut ovat ilmeisesti pimeydessä paitsi sinä…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Roos onko sillä väliä olenko minä sinun mielestä pimeydessä vai valkeudessa, sinulle on tärkeintä oletko sinä itse valkeudessa vaiko pimeydessä?

   Kertoisitko olenko väärässä kun sanon Lutherin tekoja pimeyden teoiksi kun hän antoi ns ”Raamatulliset” perusteet ns ”uudestikastajien” vainoille eli tappamiselle tai kun hän kirjoitti juutalaisista tai kun hän antoi papeille ohjeen nuorista joita tuli kohdella jopa jättämällä ruuatta ja karkoituksella maasta jos eivät halunneet opetella ulkoa ns ”uskontunnustuksia”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Mitäs me Lutheruksesta, emmehän ole häntä koskaan tavanneetkaan… Katolinen kirkko oli pimeä, Luther oli pimeä, uudestikastajat olivat pimeitä, mekin olemme pimeitä. Ei valoa missään maan päällä. Pelkkää pimeyttä. Mutta onneksi on Armo!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Kari, olet ymmärtänyt minut täysin väärin. Silti esim. Kaisu ja moni muu on ymmärtänyt niin kuin olen kertonut. He ovat samaa mieltä kanssani, ainakin nyt ihan siitä perustavanlaatuisesta asiasta. Eli että Raamattu on Jumalan sanaa. Ja todennäköisesti he ovat samaa mieltä kanssani paljosta muustakin.

   Enempää en pysty sinulle enää kertomaan. Sinä saat toki ajatella niin kuin haluat. En ole estänyt enkä kieltänyt enkä tuominnut enkä syyttänyt sinua yhtään mistään. Minun ei tarvitse pyytää sinulta anteeksi, sillä olen vain kertonut miten minä uskon. Ja mikä mielestäni on kristinuskoa. Silti sinä hermostut tavan takaa ja tinkaat tuota samaa asiaa, että voi ajatella hyvinkin laveasti ja eri tavalla siitä ja tuosta asiasta. Mutta kun mielestäni (ja monen muunkin mielestä) ei voi.

   Jeesus puhuu ahtaasta portista. Lavea tie vie kadotukseen. Ahdas portti ensin ja risti kannettavana täällä maailmassa, mutta rauhan saa silti sydämeen ja taivaallisen ilon ja toivon, koska on puhdas omatunto ja rauha Jumalan kanssa. Synnit on anteeksi annettu. Uskova elää jatkuvassa parannuksessa. Hän pyytää syntejään anteeksi ja uskoo ne Jeesuksen sovintoveressä anteeksiannetuiksi. Hän on siis jatkuvasti vanhurskautettavana lihansa tähden. Synnintunto ei saa lakata. Vaan se syvenee mitä kauemmin Jeesuksen seurassa on vaeltanut. Tämä ei ole mitään lakihenkisyyttä, vaan silloin ollaan tietoisia että tarvitaan yhä enemmän Jeesusta ja Jumalan armoa. Näin juurrutaan armoon.

   Ja uskova ei pysy etsijänä, vaan hän on löytänyt. Hänen pelastusvarmuutensa ei perustu hänen omaan uskoonsa ja tekoihinsa, vaan evankeliumiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Riitta, minä en ole hermostunut mistään, ei ole tapana sellainen. Lisäksi olen sinun kanssasi samaa mieltä varsin monesta asiasta, sama Kristus, sama usko jne, kuten olen moneen kertaan sanonut. Olisi vain ihan mukava keskustella kanssanne näistä asioista, mutta kun se ei tunnu kiinnostavan. Täällä ei näemmä ole oikein tapana keskustella vaan sanoa (saarnata) omia varmoja käsityksiään ja lytätä muiden käsitykset. Minua ei sellainen ”keskustelu” juurikaan kiinnosta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   ”Ja uskova ei pysy etsijänä, vaan hän on löytänyt. Hänen pelastusvarmuutensa ei perustu hänen omaan uskoonsa ja tekoihinsa, vaan evankeliumiin.”

   Juuri näin. Taas olemme yhtä mieltä. Paitsi, ettet näy uskovan, että minäkin olen löytänyt. En silti tiedä enkä ymmärrä kaikkea niinkuin sinä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Sinä saarnaat juuri niin kuin Raamattuopisto tai Kansanlähetys opettaa eli viidesläisesti eikä se tapa ole minulle mitenkään uutta tai outoa. Tunnistan sen oikein hyvin. En vain ajattele kaikista asioista samalla tavalla ja se sinunkin pitää hyväksyä, että uskovia ihmisiä on muuallakin kuin viidennessä herätysliikkeessä tai ylipäätään herätysliikkeissä. Et oikein tunnu sitä ymmärtävän.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Raamattu on Jumalan sanaa.” Näin voi toki ajatella. Sen ei kuitenkaan tarvitse merkitä, että kaikki pitäisi ottaa kirjaimellisesti totena. Jumalan sana voi hyvin olla kuvakieltä käyttävää runoa tai myyttistä tarinaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Relatkaapa vähäsen 🙂 Aurinko paistaa ja kukat loistossaan-nautitaan Jumalan luonnosta, sen kauneudesta! Minä ainakin kirjoitan lähes aina kaikille, jotka nyt viitsivät lukea. En ole koulutettu, Jumalan armosta vaan, tavallinen taaplaaja. Älkää ottako aina kaikkea itseenne. Ja kuitenkin tutkiskelkaa kaikki. Liika ajattelu aiheuttaa vain lääketehtaille suuria tuloja 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=ezO1T_uKzQk

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  https://www.youtube.com/watch?v=zzVk69LM5qQ Uskonelämämme on, totta, hapuilevaa, etsivää. Kolkuttaen, toisinaan meille avataan jotain-toisinaan Jumala tuntuu olevan hiljaa ja kuin piilossa. Kuitenkin meille on kirkastettu Golgatan Työ, Vapahtajamme, Herramme, Kuninkaamme-ja Armahdus Hänessä, ja vain Hänessä-suuresta syntikuormastamme. ”Mene, äläkä enää syntiä tee.” Kuten minulle pappi sanoi: ”Sinun syntireppusi on nyt upotettu lammen pohjaan, ja sen lammen reunalla on kyltti: ”Ei saa onkia”. Joten älä enää muista omia syntejäsi, jotka ovat anteeksi Jeesuksen tähden. Mikä Vapaus! Tätä Armoa ja Vapautta Sinulle etsijä, epäilijä, kiivailija- ihan kaikki tämä on tarjolla sinulle -tänäänkin!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kari, mistä päättelet etten ole hyväksynyt sitä miten sinä ajattelet? Juurihan kirjoitin, että en syytä sinua mistään jne. Miksi siis esität tuollaista? Niin kuin kirjoitin, olen kertonut vain omasta uskostani. Se sinua näyttää kovasti hermostuttavan.

  Jos sinulla ei ole muuta sanottavaa kuin tuomita minut tuomiohenkiseksi ym. Niin en ymmärrä miksi haluat mitään keskustella? Minä pysyn tässä uskossani Jumalan armosta ja ei tämä mikään lyhyt tie ole ollut, että vihdoin olen tähän päässyt. En ole milloinkaan epäillyt, ettei Raamattu olisi Jumalan sanaa. En vain ymmärtänyt Jeesuksen merkitystä kuin vasta aikuisena. Jumalan sana on lakia ja evankeliumia. Kristuksessa ne molemmat ovat läsnä, koska Hän Esikuva että Sijainen.

  Ymmärrän, että haluat pitäytyä liberaaliteologisissa tulkinnoissa. Se on Kari sinun valintasi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Tulkintani eivät ole liberaaliteologisia vaan ihan käytännöllisiä. Ei minua hermostuta edelleenkään. Olen käynyt aikanani läpi tuota uuspietististä suuntausta omassa uskonelämässäni ja huomasin, että siinä Jeesus on jätetty hiukan sivuosaan, kun taas minun uskoni perustuu yksin Häneen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  En ole mikään uuspietisti. En edes tiedä mitä se tarkoittaa. Voitko kiitos lopettaa. Luen paljon Lutheria ja ihan perusluterilaista oppia käsitteleviä kirjoja.

  Jos olet tyytyväinen olossasi niin sittenhän kaikki on ok. En ymmärrä miksi juuri minun kanssa haluat edes keskustella, jos uskoni on mielestäsi niin väärää ja mussä Jeesus on kokonaan syrjässä. Onhan täällä muitakin keskustelijoita.

  Jännä muuten että et kommentoinut viimeiseen blogiini ”Jumala rakastaa sinua” mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”En ole mikään uuspietisti. En edes tiedä mitä se tarkoittaa.” Ota selvää. Saatat yllätykseksesi huomata kuitenkin olevasi sellainen. ”Pietismille on ominaista matalakirkollisuus: siinä korostetaan henkilökohtaista Jumala-suhdetta, yksityistä hartauselämää sekä epämuodollista uskonnonharjoitusta, kuten rukous- ja raamattupiiritoimintaa. Vastaavasti pietismissä enemmän tai vähemmän väheksytään kirkon hierarkiaa ja jumalanpalveluselämän ulkoisia muotoja.” Uuspietismi on tämän hengellisen suuntauksen uudelleen heräämistä viime vuosisadan loppupuoliskolla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Jeesus sanoo: ”Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan”. Luukas 11:9-10

  Jeesus kehottaa näin rukoilemaan hellittämättä. Etsivä löytää varmasti sen, mitä etsii ja vielä enemmänkin. Koska lupauksen antaja on Jumala, taivaan ja maan Herra.

  ”Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!” Luukas 11:13

  ”Minä rakastan niitä, jotka minua rakastavat, ja jotka minua varhain etsivät, ne löytävät minut”. Snl 8:17

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Kaisu, muuten tuo lauseesi ”älkää ottako aina kaikkea itseenne”, on hyvä huomio! Vaikka puhumme ihan yleisellä tasolla synnistä, uskosta ja armosta ja miten se meille on kirkastunut, niin nousee armoton tuomitseva vastarinta. Jostainhan se kertoo.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Kiitos samoin, Riitta. Minäkään en ole liberaaliteologian kannattaja. Mistä sen vetäisit? Minä en tuomitse vaan kerron, miten minä olen asioita kokenut. Miksi sinä otat ne tuomitsevina?

   Tiedoksesi, että lainaamasi teologit Valen-Senstadt, Mäkelä ja Eskola edustavat juuri uuspietismiä. Siitä jotenkin vain päättelin, että sinä ajattelet samoin. Nyt tiedät. Heillä on ihan hyviäkin näkemyksiä, en sitä kiellä, mutta kaikesta kuultaa läpi tuo pietisminä tunnettu oppi, jonka mm Spener ja Francke ovat Lutherin jälkeen ”lanseeranneet” ja jota mm Raamattuopisto ja Kansanlähetys edustavat Suomessa.

   Liberaaliteologiassa on myös hyviäkin asioita, mutta se menee usein aivan liian pitkälle taas toiseen suuntaan. Kaikki pitäisi uudistaa aivan erinäköiseksi. Sitä en tietenkään kannata.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Etsin tuon mainitsemasi blogin. Se oli mennyt minulta ohi tässä blogien virrassa. Suurimmaksi osaksi olen taas ihan samaa mieltä. Mutta se häiritsi, että teet pitkälle meneviä päätelmiä ihmisistä, jotka tänne kirjoittavat. Muutaman sanan perusteella olet tietävinäsi, mikä ihmisen ongelma on. Yleensä se mielestäsi on se, ettei ihminen tunne yhtään Jumalaa. Mistä voit niin päätellä? Olet päätellyt minustakin monesti aivan vääriä asioita. Toisaalta et ole lainkaan noteerannut, että olemme monista asioista samaa mieltä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit