Ehdotuksia teemablogipäivän aiheiksi?

Kotimaa24 - blogistossa on tarkoitus jatkaa käytäntöä, jossa silloin tällöin vietetään teemapäivää/ teemaviikkoa jonkun tietyn aiheen ympärillä. 

Mitkä olisivat niitä teemoja, joista te lukijat erityisesti haluaisitte lukea useamman blogistin ajatuksia? Mitkä olisivat sellaisia aiheita, joista haluaisitte erityisesti päästä keskustelemaan usean blogin alla yhtä aikaa, eri näkökulmista?

Kaikki ideat otetaan kiitollisesti vastaan tämän blogin keskusteluosiossa. Ylläpito sitten informoi blogisteja ja lukijoita lähemmin siitä, mikä aihe on vuorossa milloinkin.

17 kommenttia

 • Petteri Maunu sanoo:

  Hengen uudistus kirkossamme. Rukousliikkeet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  homoseksuaalisuus…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  Mietin tässä, että meneekö liian vaikeaksi. Yhdistää lähetystyö ja ruohonjuuritason ekumenia. Käytännössä jos on tietoa, miten voimavarat yhdistyvät tuolla lähetyskentillä tai sitten mitä on löytänyt ottaessaan selvää asiaa. Tai sitten vain oman kotiseurakunnan lähetystyö.

  Itsekin kävin sen seurakunnan sivuilla, jolle minun kodistani vielä rahaa menee. Tuttu paikka, mutta en ole vuosiin seurannut. Niitä asioita on jatkettu, mitä itsekin on joskus ollut kehittämässä. Huokasin helpotuksesta. Tästä ei kukaan hyödy, että monien ihmisten työ vedetään vessanpöntöstä alas ihan tiedon ja maltin puutteen takia.

  Samaten näille netti toimittajille. Sivustot ovat rauhoittuneet kahta juttua ei tarvitse änkeä samaan uutiseen. Ihan oikeasti olen miettinyt. Harkintaa siihen mitä tekee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Maaria Kaakkuri sanoo:

  Taivas – millainen se on ja miten sinne pääsee (kokonaisena vai osittain).

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  Olis kiva kerrankin kuulla (=lukea) oppineitten kirkonmiesten tai tietysti myös naisten perusteltuja selityksiä siitä ikuisesta teodikean ropleemasta (ei mitään uskontojargonia kuinka se Jumala on salattu ja kukaan ei voi ihmisjärjellä ottaa tolkkua sen tahdosta ja että kaikella on merkitys, mut me ei vaan sitä hiffata).

  Se ei vaan mee millään mun yksinkertaiseen ja teologisesti oppimattomaan pakanankaaliini, että hyvä, kaikkivaltias ja kaikkivoipa Isäjumala ja pokansa Jeesus sekä Pyhä henki, jotka rakastavat maailmaa ja kaikkia maailman porukoita vähintään yhtäpaljo kun me ihmisisät omia skidejämme antavat kaiken pahan (pedofilian, sotien, naisten ja heikkojen sortamisen, köyhyyden, kaikkinaisen kurjuuden, luonnonkatastrofien ja esim. tään Jobin jutun ym. ym. ym. ym. pahan….) tapahtua.

  Eikä mulle riitä selitykseks se, että kaikki on sen vanhan vihtahousun puuhastelua tai että tää kaikki on maailman syntien palkka. Jos se Jumala on kerran kaikkivaltias, niin miksei se paa sitä pirua kuriin?

  Tai että nää kaikki törkeet ja pahat hommat johtuis Aatamin ompunsyönnistä ja siitä muka seuranneesta perisynnistä. Ei sekään oikeen uppoa mun eikä monen muunkaan kaaliin. Miks se Jumala anto sen Aatamin syödä sen ompun, jos se kerran on kaikkivaltias ja miks se on muka mun syntini, jos ne siellä paratiisissa sössi sen koko homman???? 😮

  Joo tiedän. Tuli vähän pitkä vuodatus, mut siis aiheeksi toi ikuinen teodikean ongelma.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vuokko Ilola sanoo:

  Mua kiinnostaisi kristillinen avioliitto, sen historia ja perustelut Raamatusta. Miksi aikojen alussa kristittyjen kesken esim. moniavioisuus on ollut ihan yes ja miksi se jossakin vaiheessa nähtiin vääräksi? Esimerkiksi Iisakin pojalla Jaakobilla oli neljä vaimoa ja hän oli uskova mies. Kun Iisak otti itselleen vaimon, hän otti sen sillä tavalla, että vei Rebekan telttaan ja ”otti vaimokseen”, ilman minkäänmoisia papin edessä tehtyjä rakkaudenlupauksia.

  Siis mihin monetkin kirkon traditiot perustuvat? Lapsikastekin, Raamatussa kun ensin kysyttiin uskoa ja sitten kastettiin ja ne olivat kaikki aikuisia. Vai onko Raamatussa esimerkkejä lapsikasteesta?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ville Hassinen sanoo:

  Ekumenia. Siitä ei taida vielä olla lehteä tehty. Ainakin viime päivinä asia on ollut esillä.

  Ilmoita asiaton kommentti