Auts, kirkas valo sokaisee?

Auts, kirkas valo sokaisee?

Miten se menikään, tuo tuttu lausahdus. Kun itseen katsoo masentuu, kun toiseen katsoo, pettyy. Kirkko ja sen (osa) papeista, unohdettuaan Raamatun, vai hylättyään sen-ovat eksyneet. Kuin suunnistaja ilman kompassia, yhä pimenevämmässä metsässä. Joillain vielä on "rakkauden taskulamppuja", mutta valonheittimillä Reittiä opastaville huudetaan jo : " Lopeta, ottaa valo silmiin!!!" Laitan tässä muuten pari Raamatunkohtaa, uhallakin, että taas tulee sähköpostia.

"Älkää lyökö laimin seurakuntaanne

19Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkeinpyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä 20ja näin avannut meille uuden, elämään vievän tien, joka kulkee väliverhon – hänen ruumiinsa – kautta. 21Meillä on suuri ylipappi, jonka haltuun on uskottu Jumalan koko huone. 22Astukaamme sen tähden Jumalan eteen vilpittömin sydämin ja varmoina uskossamme, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä. 23Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava. 24Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin.

25Me emme saa lyödä laimin seurakuntamme yhteisiä kokouksia, niin kuin muutamilla on tapana, vaan meidän tulee rohkaista toisiamme, sitä enemmän mitä lähempänä näette Herran päivän olevan. 26Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. 27Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat."

*******************************

"31Simon, Simon, katso, saatana on tavoitellut teitä valtaansa, seuloakseen teitä niinkuin nisuja; 32mutta minä olen rukoillut sinun puolestasi, ettei sinun uskosi raukeaisi tyhjään. Ja kun sinä kerran palajat, niin vahvista veljiäsi." 33Niin Simon sanoi hänelle: "Herra, sinun kanssasi minä olen valmis menemään sekä vankeuteen että kuolemaan". 34Mutta hän sanoi: "Minä sanon sinulle, Pietari: ei laula tänään kukko, ennenkuin sinä kolmesti kiellät tuntevasi minua."                      

Ja silti Jeesus kohtasi, ja armahti Pietarinkin.

Semmoisia me ihmiset olemme, kuin Raamatun henkilötkin. Kuka kiivailee, kuka taistelee pistimensä kanssa-ja toiset kulkee perässä, miettien, mistä nämä puhuvat.

Rukoillaan hei vielä Suomen puolesta, ja jos intoa on, muittenkin. Asioilla on taipumus järjestyä. Ja siitä saamme olla kiitollisia. Mutta ei heitetä Toivoa minnekään.

3 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Ihmiset esittivät Pietarille ensimmäisenä helluntaina kysymyksen:”Mitä meidän pitää tekemän”?

  Siis nyt kysynkin mitä ihmisten pitää tehdä että he löytäisivät saman mitä blogisti?

  3 Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? 4 Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: ’Annas, minä otan rikan silmästäsi’, ja katso, malka on omassa silmässäsi? 5 Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.(Matt.7)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joona Ojanen sanoo:

  Antero Syrjänen aiemmin kirjoitti uskonnollisesta narsismista. Tässä jälleen yksi esimerkki mitä se on.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Kaisu kirjoitat: ” Kirkko ja sen (osa) papeista, unohdettuaan Raamatun, vai hylättyään sen-ovat eksyneet. Kuin suunnistaja ilman kompassia, yhä pimenevämmässä metsässä.”

  En ihan tarkkaan ymmärrä, mistä puhut. Voitko tarkentaa ja mielellään näyttää jotakin lähdemateriaalia väitteeksi tueksi? Kiitos jo etukäteen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)