Asiattomat häirikköilmoitukset tukkivat systeemin

Ylläpito pyytää kaikkia pohtimaan tarkasti, milloin painatte kommentin kohdalla häirikköilmoitus-nappia eli kohtaa 'Ilmoita asiattomaksi'.

Viimeisen parin päivän aikana ylläpito on saanut noin 150 ilmoitusta häirikkökommenteista. Oikeita häirikkökommentteja, jotka on jouduttu poistamaan, on näiden joukossa on ollut vain 3 kappalettaYlläpito joutuu kuitenkin käymään kaikki ilmoitukset läpi.

Ilmoituksista on siis ollut aiheellisia 2% ja aiheettomia 98%. Osalle sivuston lukijoista on ilmeisen epäselvää, millon viesti tulee ilmoittaa asiattomaksi. Sanomattakin pitäisi olla selvää, että nappulaa ei pidä painaa vain sen vuoksi, että sattuu olemaan asiassa hiukan eri mieltä kuin kommentin kirjoittaja.

Viestit ovat asiattomia, jos ne ovat herjaavia, loukkaavia, rasistisia, seksistisiä, uhkaavia, siveettömiä, vihamielisiä, laittomia tai täysin keskusteltavaan aihepiiriin liittymättömiä. Uskonnollista, poliittista, ihmisiin, kansanryhmiin tai uskonyhteisöihin kohdistuvaa aggressiivisuutta ei sallita.Perusteellinen ja purevakin keskustelu on silti täysin hyväksyttävää.

Yliherkkä, vuolas "asiattomien kommenttien" ilmoittelu johtaa helposti siihen, että oikeita asiattomuuksia ei saadakaan sivuilta bongattua.

31 kommenttia

 • Elias Tanni sanoo:

  Yki, kokeilepa testi.kotimaa.fi – osoitetta. En ole ihan varma toimiiko se(kään) vielä/enää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  Tiedän kyllä tuon osoitteen. Mutta kuinka kauan se jää ”testiksi”? Ei minua testisivut kiinnosta. Minua kiinnostaa vain se, tuleeko ne vielä satunnaisten kävijöiden helposti esiin kaivettaviksi, vai haudattiinko ne – siunaamattomina.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Maija Mäkelä sanoo:

  Yki. Hiiri ylös ”Blogit”-sanan kohdalle. Siihen alle tulee näkyviin ”Blogiarkisto” – sana. Napsauta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  No kas, siellähän se. Milloinhan tuo siihen tuli? Eilen vielä tuota ei ollut tai sitten vain en löytänyt.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Kysyn asian vierestä. Oliko blogien kommentointi aluksi vapaa 500 merkin rajasta? Taisi olla. Tuo merkkiraja on hankala, etenkin kun raja menee täyteen jo paljon ennen 500 merkkiä eikä kommentti lähde vaan saa takuta edestakaisin kirjaimia poistamalla. Joillakin kommentoijilla on edelleen pitempiä kommentteja. Voivatko blogistit itse kommentoida ilman 500 merkin rajaa? Voisiko rajaa nostaa vaikka 600 merkkiin?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pauli Lindeberg sanoo:

  Salme, kyllä blogeja voi käsittääkseni edelleen kommentoida yli 500 merkillä. Raja koskee uutisia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Kokeillaan. Nyt olen kirjoittanut laskurin mukaan 49 merkkiä. Merkit lisääntyvät koko ajan. Muistelen, että uudistuksen alussa joku kommentoi merkkien rasittavuudesta ja joku toinen kertoi, että 500 merkin raja on käytössä vain uutisten kohdalla ja niin minunkin mielestä oli. Nyt tuo laskuri on myös blogeissa ja siksi monet kirjoittavat monta kommenttia peräkkäin kuten minäkin välillä teen. Jatkan tätä kommenttia kunnes merkkiraja tulee täyteen. Sitä täytyy vahdata ettei tule liikaa merkkejä ja sitten ei enää lähde eteenpäin

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Pauli, kyllä kommentti nyt lähti, vaikka merkkejä oli yli 500, joten ehkä sitä rajaa ei ole vaikka numerot juoksevat alalaidassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antti Kettunen sanoo:

  Samaa pohdin kuin muutamat edellä: voisiko ilmoitus lähteä vähemmän helposti? En ole lähettänyt tarkoituksellisesti yhtään mutta todennäköisesti useita vahingossa kosketusnäyttöpuhelimella. Olisi nyt edes yhtä vaikeaa kuin tämän kommentin lähetys

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  raja menee täyteen jo paljon ennen 500 merkkiä eikä kommentti lähde vaan saa takuta edestakaisin kirjaimia poistamalla.

  Tämä on melko hanurista.

  Olen huomannut saman, että uutisten osalta se ei anna kirjoittaa 500 merkin kommentteja vaan raja on jossain 420-460 merkin välimaastossa eikä sitä rajaa näe mistään. Se on vain kokeiltava.

  Sen pystyy kiertämään siten, että kirjoittaa ensin lyhyen kommentin. Sitten ottaa sen muokkaustilaan ja kirjoittaa lisää. Tällöin pystyy kirjoittamaan ihan niin pitkän kommentin kuin haluaa. Silloin muokatessa se ei enää laske kirjainten lukumäärää ja siihen voi lisätä tekstiä vaikka kuinka paljon.

  Ilmoita asiaton kommentti