Asiattomat häirikköilmoitukset tukkivat systeemin

Ylläpito pyytää kaikkia pohtimaan tarkasti, milloin painatte kommentin kohdalla häirikköilmoitus-nappia eli kohtaa 'Ilmoita asiattomaksi'.

Viimeisen parin päivän aikana ylläpito on saanut noin 150 ilmoitusta häirikkökommenteista. Oikeita häirikkökommentteja, jotka on jouduttu poistamaan, on näiden joukossa on ollut vain 3 kappalettaYlläpito joutuu kuitenkin käymään kaikki ilmoitukset läpi.

Ilmoituksista on siis ollut aiheellisia 2% ja aiheettomia 98%. Osalle sivuston lukijoista on ilmeisen epäselvää, millon viesti tulee ilmoittaa asiattomaksi. Sanomattakin pitäisi olla selvää, että nappulaa ei pidä painaa vain sen vuoksi, että sattuu olemaan asiassa hiukan eri mieltä kuin kommentin kirjoittaja.

Viestit ovat asiattomia, jos ne ovat herjaavia, loukkaavia, rasistisia, seksistisiä, uhkaavia, siveettömiä, vihamielisiä, laittomia tai täysin keskusteltavaan aihepiiriin liittymättömiä. Uskonnollista, poliittista, ihmisiin, kansanryhmiin tai uskonyhteisöihin kohdistuvaa aggressiivisuutta ei sallita.Perusteellinen ja purevakin keskustelu on silti täysin hyväksyttävää.

Yliherkkä, vuolas "asiattomien kommenttien" ilmoittelu johtaa helposti siihen, että oikeita asiattomuuksia ei saadakaan sivuilta bongattua.

31 kommenttia

 • Pauli Lindeberg sanoo:

  Jospa ihmiset ilmoittelevat itsejään asiattomiksi. Joku oli päättänyt tehdä jo aikaa sitten etusivulta valuneeseen blogiini sen 48 kertaa viime yönä.

  Eniten ehkä ihmetyttää että eikö tosiaan ihmisellä ole muuta tekemistä. Ehkä sitten ei ole.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Heikki Leppä sanoo:

  Jos saan häirikköilmoituksia, en aio kertoa niistä julkisesti. Sehän vain palkitsee ilmoituksia masinoivan. Kyse on yhden tai muutaman ihmisen öykkäröinnistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Virtanen sanoo:

  Nimenomaan kosketusnäytöllisellä laitteella tekstejä pitää suurennella ja tekstiä liuttaa, jolloin ilmoitusta tulee helposti painaneeksi. Ilmoituksen voi näköjään peruuttaa, mutta välttämättä ei pienellä näytöllä edes huomaa painaneensa ko. nappulaa.

  Eli asiattomaksi ilmoittamisessa pitäisi pyytää varmistusta ja mielellään selitystä aiheettomuudelle ennen kuin se otetaan vastaan. Eikä satunnaisella selaajalla tarvitse olla siihen mahdollisuutta ollenkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  En ole nyt tosta tekniikasta selvillä. Mutta lukemastani itselle tuli mieleen, että jos on mahdollista niin häirikköilmoitukset tekee rekisteröityneet. Vielä niin, että ylläpidon on mahdollista nähdä kuka ilmoituksen on tehnyt. Vielä olisi hyvä saada perustelut, miksi viesti pitäsi poistaa. Ihan selvä asiahan on, että turhien ilmoitusten tehtailijaa ei tarvitse ottaa vakavasti. Itse en näe tarvetta ilmoittaa. Onhan mahdollista, että vahoingossa on klikannut, jos ne noin herkkiä on. Luotan, että blogisti lukee blokiinsa tulleet kommentit.

  Varovainen palaute noiden heittojen takia, joita tulee. Itse pidän sivuston uudistuksien hedelmiä toistoa pienentävinä. Uutisiinkin on tullut hiukan tarkkuutta jossain. Tosin olen harkinnut, että tiukennanko omaa seulaani takasin uutisin ja jätän viestit väliin. Olen kahden vaiheilla, koska joskus siellä on viesteissä ihan asiaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  Kas, häirikköjä edelleen? En tienntkään, että täällä voi häiriä häirikkönappulalla. Pikaisella silmäyksellä en nyt edes havaitse koko nappulaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  …ai kas, tuo looda tuossa ylhäällä… täytys kai käydä useemmin että tulis tutuks.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  Tämä nyt ei tietystikään tähän mitenkään kuulu, mutta minua taas häiritsee, että wanhat blogit ovat edelleenkin piilotettuina, vaikka luvattiin niiden tulevan näkyviin. Minäkin monien muiden mukana (jotka antoivat bloginsa arkistoida) olin täällä eräänlaisena sisällöntuottajana kaksi ja puoli vuotta ennen poispotkimista, mutta eihän sillä näköjään ole merkitystä. Wanhat on vanhoja ja isolla hirrellä niiden haikailijan silmään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Yki, kyllä niiden nyt pitäisi olla jo (ainakin jotenkin) näkösällä. Ymmärtääkseni niiden arkistointi on vain kestänyt hoe kotvasen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Kivimäki sanoo:

  Mahtaisikohan sillä olla vaikutusta asiaan, että laatikko on tuossa muokkaa toiminnon veiressä ja edellisen viesti tykkää painikkeiden alla. Siis sopivasti sormen levyisellä alalla pienissä kosketusnäytöissä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  Nonni, nyt tajusin, miksi tuota häirikköilmoitusloodaa ei näkynyt. Se ei näy, ellen ole kirjautuneena. Näkyy siis vain, kun olen kirjautunut.

  Elias: tiedän että ne siellä ovat, mutta guugelillako ne sieltä täytyy hakea? Näkösällähän ne eivät kyllä ole, vaan piilotettuina. Etusivulla pitäisi olla SELVÄ arkisto-painike tjms.

  Ylläpito: oliko tarkoituskin, että ne piilotetaan? Siitä ei ollut mitään mainintaa uudistuksen yhteydessä. Jos näin, niin moni olisi varmaan harkinnut toisenkin kerran niiden jättämistä.

  Ilmoita asiaton kommentti