Asiattomat häirikköilmoitukset tukkivat systeemin

Ylläpito pyytää kaikkia pohtimaan tarkasti, milloin painatte kommentin kohdalla häirikköilmoitus-nappia eli kohtaa 'Ilmoita asiattomaksi'.

Viimeisen parin päivän aikana ylläpito on saanut noin 150 ilmoitusta häirikkökommenteista. Oikeita häirikkökommentteja, jotka on jouduttu poistamaan, on näiden joukossa on ollut vain 3 kappalettaYlläpito joutuu kuitenkin käymään kaikki ilmoitukset läpi.

Ilmoituksista on siis ollut aiheellisia 2% ja aiheettomia 98%. Osalle sivuston lukijoista on ilmeisen epäselvää, millon viesti tulee ilmoittaa asiattomaksi. Sanomattakin pitäisi olla selvää, että nappulaa ei pidä painaa vain sen vuoksi, että sattuu olemaan asiassa hiukan eri mieltä kuin kommentin kirjoittaja.

Viestit ovat asiattomia, jos ne ovat herjaavia, loukkaavia, rasistisia, seksistisiä, uhkaavia, siveettömiä, vihamielisiä, laittomia tai täysin keskusteltavaan aihepiiriin liittymättömiä. Uskonnollista, poliittista, ihmisiin, kansanryhmiin tai uskonyhteisöihin kohdistuvaa aggressiivisuutta ei sallita.Perusteellinen ja purevakin keskustelu on silti täysin hyväksyttävää.

Yliherkkä, vuolas "asiattomien kommenttien" ilmoittelu johtaa helposti siihen, että oikeita asiattomuuksia ei saadakaan sivuilta bongattua.

31 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Olisiko liian kankeaa, jos häirikköilmoituksen antaminen olisi mahdollista ainoastaan rekisteröityneenä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Virtanen sanoo:

  Asiattomuuskommentti lähtee liian helposti. Ainakin kerran luulen itse sellaisen lähettäneeni pelkästään vahingossa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Multa poistettin, ja täysin syystä, yksi erinomainen kommentti.

  Siitä huolimatta tuo Juhan ehdotus on tosi hyvä. Ei häirikköilmoitusten antaminen voi olla kiva harrastus, kai?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kotimaa24 Ylläpito sanoo:

  Ylläpito pitää Juha Heinilän ehdotusta vakavasti harkitsemisen arvoisena, ja on samaa mieltä Kari-Marri Laaksosen kanssa siitä, että aiheettomien häirikköilmoitusten lähettely ei voi olla kiva harrastus. Ja jos se jollekin sitä on, niin silloin henkilön on ensi tilassa etsittävä itselleen parempi harrastus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Vaikka tästä vältetään muodostumasta keskinäisen kehumisen kerhoa, sanon silti että kannatan Juhan ehdotusta erittäin lämpimästi!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Tala sanoo:

  Testasin asiaa taulutietokoneella kirjautumattomana ja ilmoitin ylläpidon kommentin asiattomaksi. Anteeksi! Läpi meni ilmoitus, koska ilmoituspainikkeeseen vaihtui teksti ”Ilmoitetut”. Tämä on minusta kerrassaan asiatonta, sillä etenkin kosketusnäyttöisellä laitteella sormi hipaisee näitä painikkeita helposti vahingossa, kokemusta on. Parempia järjestelyjä olisivat seuraavat: a) ilmoitus hyväksytään vain kirjautuneilta tai b) ilmoitus vaatii kuittauksen (”Lähetä ilmoitus”) tai c) ilmoitus vaatii sekä rekisteröitymisen että kuittauksen. Itse kannatan vaihtoehtoja b) tai c).

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Voisiko tuon häirikköilmoitusnapin tehdä vähemmän herkäksi? Jos tätä sivustoa selaa kosketusnäytöllisellä laitteella, se on yksi harhaan osunut sormenpainallus jolla häirikköilmoituksen saa liikenteeseen vahingossa. Se kun ilmeisesti lähtee kun hipaisee tuota liipaisinta. Edelleisessä versiossa siellä taisi olla jokin lisänappi, jota piti painaa ennen kuin ilmoitus lähti.

  Siitä huolimatta uskon, että nämä vahingonlaukaukset siivoamalla ei saa kuin muutaman prosentin ilmoituksista pois. Ongelma taitaa siltikin olla he, jotka säännöllisesti ilmoittavat häiriköiksi kaikki ne kommentit (tai kommentoijat) joiden kanssa ovat eri mieltä.

  Kannatan Juhan ehdotusta häiriköivien häirikköilmoittajien rekisteröimisestä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Blogissani ”Elämän ehtoolla…” yksi ja sama kommentti oli ilmoitettu häiriköksi ilmeisesti neljä kertaa, vaikka kommentti on täysin asiallinen.

  Kannatan teknistä ratkaisua, jolla tahallista häiriköintiä ja vahingonlaukauksia voidaan minimoida

  Ilmoita asiaton kommentti
 • petri järveläinen sanoo:

  Viime yön aikana sähköpostiini on tullut kymmeniä häirikköilmoituksia. Joku on nyt ymmärtänyt väärin. Häirikkönappula ei ole sen ilmoittamista varten, että on itse häirikkö.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  No jo on hulvatonta menoa!

  Ilmoita asiaton kommentti