Asiattomat häirikköilmoitukset tukkivat systeemin

Ylläpito pyytää kaikkia pohtimaan tarkasti, milloin painatte kommentin kohdalla häirikköilmoitus-nappia eli kohtaa 'Ilmoita asiattomaksi'.

Viimeisen parin päivän aikana ylläpito on saanut noin 150 ilmoitusta häirikkökommenteista. Oikeita häirikkökommentteja, jotka on jouduttu poistamaan, on näiden joukossa on ollut vain 3 kappalettaYlläpito joutuu kuitenkin käymään kaikki ilmoitukset läpi.

Ilmoituksista on siis ollut aiheellisia 2% ja aiheettomia 98%. Osalle sivuston lukijoista on ilmeisen epäselvää, millon viesti tulee ilmoittaa asiattomaksi. Sanomattakin pitäisi olla selvää, että nappulaa ei pidä painaa vain sen vuoksi, että sattuu olemaan asiassa hiukan eri mieltä kuin kommentin kirjoittaja.

Viestit ovat asiattomia, jos ne ovat herjaavia, loukkaavia, rasistisia, seksistisiä, uhkaavia, siveettömiä, vihamielisiä, laittomia tai täysin keskusteltavaan aihepiiriin liittymättömiä. Uskonnollista, poliittista, ihmisiin, kansanryhmiin tai uskonyhteisöihin kohdistuvaa aggressiivisuutta ei sallita.Perusteellinen ja purevakin keskustelu on silti täysin hyväksyttävää.

Yliherkkä, vuolas "asiattomien kommenttien" ilmoittelu johtaa helposti siihen, että oikeita asiattomuuksia ei saadakaan sivuilta bongattua.

31 kommenttia

  • Salme Kaikusalo sanoo:

    Jusu, kiitos vinkistä!

    Ilmoita asiaton kommentti