Arpa ratkaisee

"Helmassa arpaa ravistellaan, tuloksen ratkaisee Herra." ( Sananl.16:33 ) Arpominen vaikeitten asioiden kanssa on hyvin käytetty menetelmä päätöksen teossa ympäri maailmaa ja eri aikakausinakin. Arpominen on ratkaissut perintöasioissa, tavaroita jaettaessa, päätöksissä äänten mennessä tasan. Arpomisen puolueettomana ratkaisijana hyväksyy miltei kaikki. Sotilaat heittivät arpaa Jeesuksen vaatteista. Vanhan testamentin aikana arpaosa kuului mm. maasta kullekin heimolle. "Herra on minun pelto- ja maljaosani; sinä hoidat minun arpani.Arpa lankesi minulle ihanasta maasta ja kaunis on minun perintöosani." (Ps.16.5-6)

Arpominen ratkaisijana on levinnyt myös poppamiesten käyttöön. Voiko Demonitkin vastata arvanheittoon?Alkuasukkaiden keskuudessa ainakin poppamiehet käyttävät valtaa luoksensa tulevien ihmisten asioissa. Länsimaisessa kulttuurissa ihmiset ovat hyljänneet Jumalan ja korvikkeina erilaiset idän uskonnot ja menot ovat tuodaan sensatiomaisina asioina myös meillä Suomessa. Maallistunut kristikunta on joutunut kilpailemaan muiden uskontojen kanssa.

Arpa ratkaisee! Kuka tai mikä sitä ohjailee? Minun arpani on elävän Jumalan käsissä!

3 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Juudaksen tilalle valittiin apostoli seuraavasti:

  Ja he asettivat ehdolle kaksi, Joosefin, jota kutsuttiin Barsabbaaksi, lisänimeltä Justukseksi, ja Mattiaan. Ja he rukoilivat ja sanoivat: ”Herra, sinä, joka kaikkien sydämet tunnet, osoita, kummanko näistä kahdesta sinä olet valinnut ottamaan sen paikan tässä palveluksessa ja apostolinvirassa, josta Juudas vilpistyi pois, mennäkseen omaan paikkaansa.” Ja he heittivät heistä arpaa, ja arpa lankesi Mattiaalle, ja hänet luettiin niiden yhdentoista kanssa apostolien joukkoon. Apt. teot 1:23-26

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Hyvä on myös muistaa ettei Kristityn elämä ole minkään mielivaltaisen kohtalon käsissä, kuten monissa idän uskonnoissa opetetaan. (Fatalismi), vaan Kristityn elämä on Rakastavan Isän käsissä.

  ”Ihmisen sydän aivoittelee hänen tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa.” Sanal.9:16

  ”Herra, meidän isäimme Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, säilytä tällaisina ainiaan kansasi sydämen ajatukset ja aivoitukset ja ohjaa heidän sydämensä puoleesi.” 1.aikak.29:18

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Mika Rantanen

  Eikö Juudas olisi ollut Luopio, jos hän olisi luopunut omasta paikastaan ja lähtenyt vieraiden mukaan, sehän kielletään Mooseksessa.

  Minä olen Juudaksen puolella, hän ei ollut kansan petturi. Näistä muista tuli kansan vihollisia ja syyttelijöitä, tähän päivään saakka.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.