Älä hikeenny pikkuasioista

Älä hikeenny pikkuasioista (Richard Carlsson)

Tämän kirjan nimi jo laittaa miettimään. Ja ärsyttää ihan sopivasti -että luettavahan se on. Kirja ei ole pahemmin hengellinen, mutta kun sylkee roskat suustaan, saa siitä hyvän elämänohje-oppaan tällainen helposti martta-vaihteen päällensä vetävä huolehtija.

Toisen ihmisen kuunteleminen, se fakta, että voisi ! joskus ajatella, ettei itse ole aina oikeassa, vaan että jollain muulla ON toinen näkökanta-ehkä jopa parempi. Sopiikos arvon lukijat , kirjoittajat, kommentoijat meille? Ja onko ikäväksi ihmiseksi asti oltava besser wisser?

Kirja ei rohkaise silti olemaan jees, jees -mies, vaan tietenkin on aika toiselle (rauhallisesti :) korjata asia-jos on varma, että nyt menee pahasti pieleen. Tai ainakin kiltisti odottaa, että tuo toinen sen ajallaan hoksaa. Kaikella kun On aikansa.

Pikkuasiat ovat Pikkuasioita. Jos kaveri väittää, että autosi on ihan väärän merkkinen, tai että pihassa ON oltava kolme autoa, vähintään. Niin hymyile leveästi-ja sano vaikka: ”Totta!” Ei mikään ole niin inhottavaa, kun haastat riitaa, ja toinen ei lähdekään mukaan. Kaikella rakkaudella- provosoituminen vain nostaa verenpainetta-ja tekee sinusta-kin rasittavan valittajan.

Kirjasta ei sen enempiä tässä-lukekaa itse. Minun tajuntani se räjäytti. Olen kylläkin vasta puolivälissä toiseen kertaan lukemistani. Mutta jo nyt sillä on ollut positiivisia vaikutuksia… :) 

Carlsson sanoo, että ohjekirjaa elämään ei annettu, mutta me uskovat tiedämme (liiankin hyvin), että Jumalan antamat 10 Käskyä ainakin toimisivat vielä tänäänkin sellaisenaan. Se, ettei niitä noudateta, vaan koko maailma on  pois radaltaan -sen vuoksi suosittelisin taas back to Basics-Raamatun lukua.

Carlssonillakin on vain osa totuutta, mutta Jeesus on Kokonaan Tie, Totuus ja Elämä. Hyviä lukuhetkiä! Molempien kirjojen parissa.

9 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Niinpä, ihminen voi opetella tiettyjä asioita mutta muuttuuko ihminen itse eli kun Jeesus sanoo:

  Matt. 15:19 Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  ”Jeesus on Kokonaan Tie, Totuus ja Elämä. ”

  Totuus kai tarkoittaa, että ei puhuta mitä sattuu, vain omaksi eduksi.

  Luin tässä eräänä päivänä Johanneksen evankeliumia ja siellä oli tarina, kuinka Jeesus meni Galileaan ja hänen luoksensa tuli kuninkaan virkamies, jonka lapsi oli sairas. Mies puhutteli Jeesusta herraksi ja pyysi häntä tulemaan ja parantamaan hänen lapsensa. Jeesus sanoo, että mene kotiisi poikasi paranee ja palvelijat tulivat kertomaan, että pojan kuume oli laskenut.

  Tämä näyttää kaikkien mielestä ihan normaalilta evankeliumilta, siltä totuudelta.

  Kuitenkin väitän, että kuume useimmiten laskee, kun aikansa hohkaa, se ei välttämättä ole ihmeteko. Ilme on sensijaan se, että kuninkaan virkamies kutsuisi galilealaista puusepän poikaa herraksi, ja vielä suurempi ihme on se, että kuka oli tuo kuningas, kun kuningasta ei maassa ollut. Herodes suuri oli kuollut jo ennen Jeesuksen syntymää, ja maa oli jaettu perillisille, joita kutsuttiin neljännysruhtinaiksi, ( kreik. tetrarkki,) ei siis kuninkaiksi. Näin ollen kuningasta ei ollut, ja koko tarina haihtuu savuna ilmaan.

  Paavali sen hyvin sanoi, että totuus löytyy valheiden alta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kaisu

  Kiitos kysymästä, päivät menevät totuuksia etsiessä ja niistä ihmisille kertoessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Kaisu

  Kiitos persoonallisesta tavasta esitellä lukemasi kirja. Resensiosi on vapauttava ja innostava. Kiitos miellyttävästä tekstistäsi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • valma luukka sanoo:

  Minun isäni antoi elämänohjeen, jota olen noudattanut: ”Jos joku tahtoo olla oikeassa, anna hänen olla. Ajattele sie omilla aivoillasi.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit