Palovaroitin ja partakone

Heräsin yöllä tietoisuuteen, että mökin palovaroittimiin pitää vaihtaa patterit. Sinänsä pieni huomio, mutta pieniin huomioihin sisältyy myös suurempi tosiasia, se että emme niiden vaihtamiseen enää mieheni kanssa kykene. Minulla on niin sanotut nakkisormet, ja kaikenlainen mekaaninen puuhastelu on niille liikaa. Miehelläni taas tasapainottelu tikkailla ja ylöspäin työskenteleminen mahdottomuus.

Näin pieni paljastaa sen tosiasian, olemme ikääntyneitä ja kykenemättömiä huoltamaan kaikkea kotona huoltoa tarvitsevaa. Seuraava kysymys on, mistä löytää pikkutyölle tekijää. Ei viitsisi isoa firmaa vaivata ja maksaa suolaista laskua, pikkuhommalle pitäisi löytää tekijä kohtuulliseen hintaan.

Keksin soittaa paikalliseen elektroniikkaa myyvään liikkeeseen, ja seuraavana päivänä asteli eleetön toiminnan mies paikalle. Homma hoitui kymmenessä minuutissa ja hyvään hintaan. Hänen puhelinnumeronsa on nyt varmassa tallessa.

emKuva: Pixabay/em

Toinenkin elektroninen pulma osoitti, että aika on ajanut ohitsemme. Mies osti uuden partakoneen, ja kotona huomasimme, että laite toimii ainoastaan appin kautta, ja hätäännyksissämme asensimme appin minun puhelimeen. Eli voin nyt seurata miehen parranajoa! Ongelma oli, että konetta oli todella vaikea saada toimimaan vanhaan tyyliin, eli pelkkää nappia painamalla. Tähän tarvittiin kaksi nuorta miestä, jotka kamppailivat melkein tunnin saadakseen koneen irti appista.

Ja tällaisia tilanteita tulee koko ajan lisää. Vaikka meillä on jonkinlaiset digitaidot, niin tulevaisuus näyttää vähän pelottavalta. Mitä kymmenen vuoden päästä? Onko raha ainoa, jolla voi digiasioita ratkaista? Vai olisiko saatavilla myös ilmaista tai edullista apua digiongelmiin?