Vuoden uskonnonopettaja Virpi Loikkanen kehittää sähköisiä oppimisympäristöjä – ”Uskonnonopettaja voi lisätä hyvää maailmaan”

Suomen uskonnonopettajain liitto on valinnut vuoden uskonnonopettajaksi Savonlinnan lyseon lukion lehtorin Virpi Loikkasen. Hänet palkittiin liiton talvipäivillä lauantaina 6.2.

Palkintoperusteiden mukaan vuoden uskonnonopettaja nauttii luottamusta ja arvonantoa yli oppiainerajojen. Hän tulee työyhteisössään toimeen kaikkien kanssa ja on aina valmis auttamaan kollegojaan ja myös naapurikoulujen opettajia esimerkiksi sähköisten oppimisympäristöjen käytössä. Hänen pedagoginen osaamisensa on huippuluokkaa.

Vuoden uskonnonopettaja on liiton tiedotteen mukaan energinen oppikirjailija, joka kehittää opetusmateriaaleja jatkuvasti opetussuunnitelmien vaihtuessa. Erityisesti hän on kehittänyt uskonnonopetuksen ja samalla muiden reaaliaineiden sähköisiä oppimisympäristöjä.

Loikkanen jakaa materiaaleja muiden uskonnonopettajien käyttöön myös valtakunnallisesti ja on kouluttanut opettajia ympäri Suomen. Valintaperusteiden mukaan hän on luotettava vastuunkantaja ja monessa mukana niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

– Koen tekeväni tärkeää työtä, koska uskonnonopetuksen merkitys on kasvanut nykymaailmassa. Se auttaa ymmärtämään maailman tapahtumia. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ja poliittiseen tilanteeseen uskonnolliset taustatekijät ovat vaikuttaneet yllättävän paljon, ja niitä taustoja opetuksessa avataan, Loikkanen sanoo Itä-Savo-lehden haastattelussa.

– Uskonnonopettajan työ on ihan parasta, koska opettaja voi työssään lisätä hyvää maailmaan.

Suomen uskonnonopettajain liitto valitsi Vuoden uskonnonopettajan nyt kymmenettä kertaa.

Vuoden uskonnonopettajan ajatuksista lisää 19.2. ilmestyvässä Kotimaa-lehdessä.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKommentti: Koronasynti sekoittaa moralismin ja karnevalismin ja paljastaa, kuinka hankalaa syntipuhe on
Seuraava artikkeliPentti Lehto Ypäjän kirkkoherraksi – ”Yrittäjätaustasta on paljon hyötyä tässä hommassa”

Ei näytettäviä viestejä