Vuoden diakoniatyöntekijä on diakonissa Satu Pietilä Turusta – Katso myös Pro diaconia -mitalilla palkitut

Kirkon diakonian päivillä Helsingissä pidetyssä iltajuhlassa julkistettiin tänään Vuoden diakoniatyöntekijä sekä palkittiin neljä diakoniatyön hyväksi pitkän työuran tehnyttä kirkon toimijaa Pro diaconia -mitalilla.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus valitsi jäsenistönsä tekemien ehdotusten pohjalta Vuoden diakoniatyöntekijäksi 2022 yhteiskunnallisen työn diakoniatyöntekijän Satu Pietilän Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja(YAMK)-diakonissa.

Pietilä on ollut mukana käynnistämässä Takuusäätiön ja seurakuntayhtymän Toivo-hanketta, joka auttaa talous- ja velkaongelmissa olevia ihmisiä ja heidän parissaan työskenteleviä löytämään talousongelmiin ratkaisukeinoja. Tällä hetkellä Pietilä on mukana Arvo ihmiselle -hankkeessa, jossa kehitetään ruoka-apua tarjoavien matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen valmiuksia auttaa asiakkaitaan monipuolisesti.

Palkintoperusteiden mukaan Pietilä tunnetaan empaattisena, asiakaslähtöisenä ja rohkeana diakoniatyöntekijänä, joka ei pelkää haasteita. Valinnassa korostuivat Pietilän hankeosaaminen ja taito rakentaa moniammatillisia verkostoja. Pietilä on valittu Turun ammattikorkeakoulun vuoden 2021 alumniksi. Hän on toiminut myös korkeakoulun tuntiopettajana.

Neljä miestä palkittiin elämäntyöstään diakonian edistäjinä

Pro diaconia -mitalin saivat Kirkkopalveluiden diakoniajohtaja Seppo Sulkko, Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja el. Tapio Pajunen, Diakonia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Mikko Malkavaara ja Itä-Suomen yliopiston dosentti Esko Ryökäs.

Hiippakuntien diakonian asiantuntijat myönsivät mitalin Seppo Sulkolle hänen pitkäaikaisesta ja merkittävästä kehittämis- ja koulutustyöstään seurakuntadiakonian hyväksi.

Kirkkopalvelut myönsi mitalin Tapio Pajuselle kiitoksena pitkäaikaisesta työstä kirkon diakoniatyön ja erityisesti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Diakonian tutkimuksen seura myönsi mitalit Mikko Malkavaaralle ja Esko Ryökkäälle heidän monivuotisesta työstään diakonian tutkimuksen ja tutkimusseuran hyväksi.

Pro diaconia -mitali on huomionosoitus henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnassaan tai päätöksenteossaan toiminut diakoniaa edistäen tai erityisellä tavalla lähimmäisenrakkautta toteuttaen.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliLaulun voima: Kanta-Loimaan kirkko­kuoro on rento yhteisö, yhteis­kristillinen Gospel Helsinki edistää rakkautta ja tasa-arvoa
Seuraava artikkeliKolumni: Vähemmistön hyvä liittolainen ei asetu sankarin rooliin

Ei näytettäviä viestejä